Çaykara İlçesinde Yaz Tatili Erken Bitti.

Çaykara İlçesinde Yaz Tatili Erken Bitti.

Çaykara İlçesinde 2024 Yılı Üniversite Sınavı Hazırlık çalışmalarına başlandı.

Çaykara İlçesinde 2024 Yılı Üniversite Sınavı ve Merkezi Sistem Sınavlarına Hazırlık çalışmalarına başlandı.

17-18   Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Üniversite Sınavlarının ardından Örnek Eğitim İlçesi olan Trabzon’un Çaykara İlçesinde 2024 Yılı Üniversite Sınavlarına hazırlık çalışmalarına ara vermeden başlandı.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi ile birlikte 8 ve 12.Sınıfa geçen öğrencilere Okullar tarafından kitap temin edildi ve öğrencilerin iki haftalık arayı kitap ile değerlendirmeleri sağlandı.

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2024 yılı Üniversite Sınavlarından ve Merkezi Sistem Sınavlarından da çok iyi bir derece bekleyen Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ÖSYM sınavlarının sona ermesi ile birlikte hiç ara vermeden  2024 Yılı Üniversite hazırlıklarına başladı.

TÜM VELİLERE SMS GÖNDERİLDİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 8 ve 12. Sınıfa geçen tüm öğrenci velilerine birer mesaj gönderilerek öğrenci velilerinin öğrencilerinin durumlarını görüşmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelmeleri istendi.

Yaklaşık 2 haftalık süreçte  8 ve 12. Sınıfta öğrencisi bulunan veliler öğrencileri ile Çaykara İlçesine gelerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile görüştüler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğrenciler ile  Üniversite sınavlarına hazırlanma ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşırken  aynı zamanda bir senelik zaman dilimi içerisinde nasıl bir çalışma sistemi uygulamaları ile ilgili de genç beyinlere ipuçları verdi.

DYK’LAR 3 TEMMUZ’DA BAŞLADI

MEB tarafından Öğrencilerin Merkezi  Sınavlarına hazırlanmaları amacı ile açmış olduğu DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) Çaykara İlçesinde 3 Temmuz 2023 Pazartesi  tarihi itibarı ile başladı..

Çaykara İlçesinde bulunan Tüm Ortaokul ve Liselerde DYK kursları açıldı ve Öğretmenlerin rehberliğinde Merkezi Sistem sınavlarına hazırlanmaya başladılar.

Öğrenciler bu tarihe kadar kitap okuduktan sonra 3Temmuz tarihi itibarı ile Öğretmenleri rehberliğinde Üniversite yolculuğunabaşladılar.

HER ÖĞRENCİYE 10 KİTAP

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çaykara 100. Yıl Halk Kütüphanesi işbirliği ile 8 ve 12.Sınıfa geçen her öğrenciye yaz tatili boyunca 10’ar adet kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Kitaplar Çaykara 100. Yıl Halk Kütüphenesinden Ödünç olarak alınıyor ve yeniden Kütüpheneye iade ediliyor.

Yaz tatili boyunca onar kitap okuyacak olan öğrencilerin Okulların başlayacağı tarih olarak belirlenen  2023 Yılı Eylül ayı  itibarı ile yaklaşık olarak 3000’er sayfa kitap okumaları hedefleniyor.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA OLARAK OKUYORUZ

Çaykara İlçesinin  Eğitim Öğretim alanında lider ve farklı bir İlçe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,  Çaykara İlçesinde Eğitim çalışmalarının bir ekip halinde planlandığını ve yürütüldüğünü,Çaykara Kaymakamlığı Çaykara Belediyesi ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak planlamaları ile 2023 ÖSYM Sınavlarının tamamlanmasının ardından 2024 Yılı Üniversite sınavı ve Merkezi Sistem Sınavlarına  hazırlıklarının zaman geçmeden hızlı bir şekilde başladığını ifade etti.

Çaykara İlçesi olarak Geçmiş senelerde olduğu gibi düşünmek,anlamlandırmak ve karanlıktan aydınlığa çıkmak için öğrencilerimizi kitap okumaya yönlendirdiklerini ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel okuyarak var olmak,duygu ve düşünce dünyamızı kitap ile beslemek amacı ile yeni nesilin öncüleri kıymetli öğrencilerimizi kitap ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını,Çaykara İlçesi olarak başlatmış olduğumuz bu anlamlı ve güzel projenin Şirin İlçemiz Çaykara’ya hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu

BAŞKAN TOK-TÜM İMKANLARIMIZ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Çaykara İlçesinin geçmiş senelerde olduğu gibi bundan sonra da bir Eğitim İlçesi olmaya devam edeceğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Belediyesi olarak bundan önceki senelerde olduğu gibi bundan sonraki senelerde de öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çaykara İlçesinin fiziki yapı olarak çok çetin bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok bu çetin coğrafyada mahallelerde bulunan kız çocuklarının okumaları amacı ile Çaykara Belediyesi olarak açmış oldukları Kız Öğrenci Yurdunu öğrencilerimizin hizmetine sunduklarını bu yurdumuzun geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2023 yılı yaz tatili döneminde de DYK Kursları için  de kız öğrencilerimizin hizmetinde olacağını sözlerine ekledi

KAYNAK:AA



Anahtar Kelimeler: Çaykara İlçesinde Tatili Erken Bitti.

İlginizi Çekebilir