Çaykara İnsanının Ağaç Sevdası

Çaykara İnsanının Ağaç Sevdası

İlçemiz Şahinkaya Mahallesi Kuşmer Yaylasına 600 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ağaç ile iç içe yaşayan ve ağaç sevdası ile bilinen Çaykara insanı ağaç konusundaki duyarlılığını bir kere daha gösterdi ve Çaykara’nın en çetin coğrafyalarından bir tanesi olan Çaykara Bayburt sınırında yer alan Kuşmer Yaylasına 600 adet fidan dikerek Çaykara insanının ağaca ve ormana vermiş olduğu değeri bir kere daha gözler önüne serdi.

Çaykara insanı,Kemer Dağı eteklerinde, Bayburt’un Aydıntepe ilçesi sınırlarında olan, Çaykara’nın Şahinkaya Mahallesi tüzel kişiliğine ait, atalarının dedelerinin bakır kazanlarını satarak Osmanlı döneminde tapularını aldıkları 2500 rakımlı bir yayla  Kuşmer Yaylasında gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik ile farkını bir kere daha ortaya koydu.

Şahinkaya Mahallesi Halkı İklim şartları ve yükseltinin fazla olması nedeniyle ağaç  yetiştirmenin bir hayli zor olduğu Kuşmer Yaylasında her sene gerçekleştirdikleri ve artık geleneksel hale getirdikleri ağaç dikme organizasyonunu bu yıl da gerçekleştirdiler.

Çaykara Şahinkayalılar Derneği ve Şahinkaya Muhtarlığının ortaklaşa organize ettikleri, her yıl Cumhuriyet Bayramına denk getirdikleri hem Cumhuriyet coşkusu hem de ağaç dikme heyecanını birlikte yaşadıkları,Cumhuriyet ile ağacı bütünleştirerek gelecek nesillere emanet etmek istedikleri ağaç dikme organizasyonunda bu yıl da  Kuşmer Yaylasında 600 adet Çam, ahlat,yaban elması,alıç gibi ağaçlar dikildi.

Kuşmer Yaylasında gerçekleştirilen Fidan dikme organizasyonu kar yağışı eşliğinde gerçekleştirildi.Organizasyona Şahinkaya Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bayraktar, Çaykara Şahinkayalılar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi profesörlerinden  Prof.Dr.Ali Kemal Ayan’ın da öncülük ettiği organizasyona İstanbul, Samsun ve Trabzon’dan çok sayıda yayla halkı katıldı.

Fidan tedariki için Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, fidanlık müdürü Savaş Ayvaz ve Bayburt Orman İşletme müdürü Zeynel Yalçındağ’a teşekkür eden muhtar Hüseyin Bayraktar katılımcılara da ayrıca teşekkür etti. İlkbaharda tekrar ağaçlara bakım yapmak üzere ayrılan yayla sakinleri etkinliği her yıl gerçekleştirmek için birbirlerine söz vererek bu yılkı yayla sezonunu kapattılar.

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara İnsanının Sevdası

İlginizi Çekebilir