Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek'ten Sultanmurat Şehitliği ile Şehit Ailesine Ziyaret

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Sultanmurat Şehitliği ile Ataköy Mahallesinde Bulunan Şehit Ailesini Ziyaret Etti.

Çaykara Kaymakamlığı Görevine atanan  Gürdal Erbek görevinin ikinci gününde Çaykara İlçesinin en önemli tarihi mekanlarından bir tanesi olan Sultanmurat Şehitliği ve Ataköy Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Er Yıldıray Birlik’in kabrini ve ailesini ziyaret etti.

10 Ekim 2023 Salı günü gerçekleştirilen ziyaretlere Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen  Emre Can Narin,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak da katıldı.

Sultanmurat Şehitlik ziyareti esnasında Çaykara Müftülük Personeli tarafından Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunurken Müftü Vahit Şenocak tarafından ise Şehitlerimizin ruhuna için  dua yapıldı.

Kaymakam Gürdal Erbek daha sonra 2023 Yılında Restorasyon çalışmaları tamamlanarak Modern hale getirilen Sultanmurat Şehitliğinde incelemelerde bulundu.

Ataköy Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Er Yıldıray Birlik’in kabir ziyaretinde  Kur’an-ı Kerim okundu ve Şehit Birlik için dua yapıldı.

Daha sonra Şehit Yıldıray Birlik’in babası Ahmet Birlik ile annesi Asuman Birlik’i evlerinde ziyaret eden Kaymakam Erbek ve Protokol üyeleri Şehit ailesi ile sohbet ederek Şehitlerimizin bir ömür boyunca milletimizin yüreğinde yaşayacaklarını ifade ettiler.

ŞEHİDİMİZİ HATIRLAYALIM

Polis Memuru Şehit Jandarma Er Yıldıray BİRLİK. 1Şubat 1971 tarihinde Çaykara´da doğmuştur. Mukaddes-Ahmet Birlik Çiftinin oğludur.Çaykara Ataköy Ortaokulundan 1984,Ordu Lisesinden 1987,İzmir 100.Yıl Polis Okulundan 1993 tarihinden mezun olmuştur. Konya Ereğli ilçe Jandarma Komutanlığında görevli iken can güvenliği olmadığını öne sürerek karakola sığınan şahıs tarafından bıçaklanarak 01.08.1997 tarihinde şehit olmuştur. Şehit J.Er.Yıldıray Birlik´in naaşı Çaykara Ataköy´de defnedilmiştir



İlginizi Çekebilir