Çaykara Kaymakamlığından "Bir Dünya Kitap" Projesi

Çaykara Kaymakamlığından

Çaykara Kaymakamlığı tarafından 2022 Yılı Yaz tatili boyunca ilkokul,ortaokul ve lise öğrencileri arasında “Bir Dünya Kitap” Sloganı ile Kitap Okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

İlkokullarda2,3 ve 4. Sınıflar,Ortaokullarda 5,6 ve 7. Sınıflar,Liselerde 9,10 ve 11. Sınıflar arasında gerçekleştirilecek olan Kitap Okuma Etkinliği planlama toplantısı 24 Haziran 2022 Cuma Günü Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in Başkanlığında gerçekleştirilen Planlama toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Temel Kılıç ile Okul Müdürleri katıldılar.

Çaykara İlçesinde öğrencilerin tatillerini daha etkili ve verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak,severek isteyerek kitap ile buluşmalarını sağlamak,öğrencilerin evlerinde kitaba erişebilme imkanları bulunmadığından okullar,Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü,Çaykara Müftülüğü kanalı ile öğrencilerin kitaba erişim imkanlarının oluşmasına imkan vermek,öğrencilerin yaz tatilljerini aktif ve verimli bir şekilde değerlendirerek hem sportif anlamda,hem sosyal ve kültürel anlamda hem de kitap ile bütünleşerek okula hazır bir şekilde dönmelerini sağlamak projenin amaçlarından sadece birkaç tanesi.

KAYMAKAM GÜZEL-HEDEF ÇOCUKLARIMIZIN NİTELİKLİ KİTAP OKUMALARI

Çaykara Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilecek olan “Bir Dünya Kitap” Projesi ile ilgili olarak Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

Projenin en önemli amacı öğrencilerin kitap ile buluşmaların ı ve keyifle severek ve isteyerek kitap okumalarını sağlamak.Eğitim öğretim yılı boyunca yoğun derslerden  yorulan öğrencilerimiz bu defa kendi seçecekleri kitaplar ile ve de kitabı oyun ve sosyal ve kültürel faaliyetler ile sportif etkinlikler ile bir araya getirerek öğrencilerin verimli kitap okumalarını hedefliyoruz.

Çocuklarımız zaten kitap okuyorlar ancak Bu Projedeki en önemli hedeflerimizden bir tanesi öğrencide kitap okuma alışkanlığını sürekli hale getirmek ve de öğrencilerin planlı programlı bir şekilde düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmaları.

Her çocuk kitap okur.Bizim bu projedeki hedefimiz ise çocuklarımıza nitelikli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.Bunu da diğer etkinlikler ile pekiştirerek,sosyal kültürel ve sportif faaliyetler ile Değerler Eğitimi kavramlarını bir araya getirerek gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Kitap okuma etkinlikleri esnasında gerçekleştireceğimiz ara değerlendirme çalışmaları ile çocuğumuzun okuduğunu anlama alışkanlığı kazanması,okuduğu kitabın ana fikri gibi 3-5’er cümle kurarak kitabın özümsenmesi sağlanacaktır.

PROJEYİ TANIYALIM

Proje 3 kademede gerçekleştirilecek.

1-Proje kapsamında Çaykara Müftülüğü tarafından yaz boyunca gerçekleştirilecek olan Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere Değerler Eğitimi ile ilgili temel davranışların kazandırılmasına yönelik Eğitim verilecek.

2-Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi öğrencilerin hizmetine sunulacak.Öğrenciler yaz tatili boyunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan planlama çerçevesinde Çaykara Gençlik Merkezinde yeteneklerine uygun olarak spor yapmaları sağlanacak.

3-Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilecek olan öğretmenler ve açılacak olan kurslar aracılığı ile öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirmeleri sağlanacak.

4-Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ise her sınıf seviyesinde gerçekleştirilecek olan Kitap okuma etkinliğinde

-Öğrencilerin haftalık kitap okuma etkinlikleri Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Müdürlükleri tarafından takip edilecek.

-Haftalık olarak sportif etkinliklere katılan öğrenci sayıları Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

-Gerçekleştirilecek olan Değerler eğitimi etkinlikleri Çaykara Müftülüğü tarafından takip edilecek.

-Açılacak olan sosyal ve kültürel çalışmalara yönelik kurslar Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından takip edilecek.

ÖDÜL BELİRLENMEDİ

“Bir Dünya Kitap” etkinliğinde ödül belirlenmedi.Amaç öğrencilerin Kitap ile buluşması ve keyif ile kitap okumalarının sağlanması.Böyle bir amaç ile yola çıkılan bir yarışmada ödül ile öğrencileri yönlendirmek yerine esas hedef olan Kitap Okuma sevgisini öğrenciye kazandırmak amacı ile yarışmada ödül belirlenmedi.Ödül konusu daha sonra görüşülecek.

ÖĞRENCİNİN BİR GÜNÜ ÜÇE BÖLÜNECEK

Etkinlik kapsamında bir öğrencinin sabahtan akşama kadar günü üçe bölünecektir.

1-Okul Kütüphanelerinde kitap okuyacaktır.

2-Gençlik Merkezinde belirlenen Sportif Etkinlikler ile Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafıbndan planlanan Sosyal ve Kültürel Aktiviteler gerçekleştirilecektir.

3-İlçe Müftülüğü tarafından organize edilecek Değerler Eğitimi Kurslarına katılacaktır.

OKUL KÜTÜPHANELERİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Proje kapsamında 2022 Yılı yaz tatili boyunca Karaçam,Uzungöl,Taşkıran ,Ataköy ve Çaykara İlçe Merkezinde bulunan tüm okullar ile Çaykara Gençlik Merkezi Kütüphanesi tüm öğrencilere açık olacak ve öğrenciler diledikleri zamanda okulların planlamasına göre okul kütüphanelerini kullanabileceklerdir.

PROJE SONUNDA BİLGİ YARIŞMASI

Proje sonunda 2022 Yılı Eylül Ayının başında sınıflar düzeyinde okunan kitaplar ile ilgili olarak  bilgi yarışması etkinliği gerçekleştirilecek ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.



İlginizi Çekebilir