Çaykara Müftülüğü Gençleri Aydınlatıyor

Çaykara Müftülüğü  Gençleri Aydınlatıyor

Çaykara İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca çeşitli Eğitim Kurumlarında öğrenciler ile buluşturuldu.

Çaykara Müftülüğü ve Çaykara Müftülüğü  İlçe Gençlik Koordinatörlüğünün Organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen buluşma daha önceki haftalarda olduğu gibi Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım organizasyonunda gerçekleştirildi.

Çaykara Müftülüğü tarafından her hafta düzenli olarak öğrenci buluşmaları gerçekleştiriliyor.Bu buluşmaların bazılarında İlçe Müftüsü Vahit Şenocak,bazılarında Çaykara Vaazı Mecit Anaçoğlu,bazılarında ise Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım öğrenciler ie birlikte oluyor ve çeşitli konularda öğrencileri bilgilendiriyor.Bazı buluşmalarda ise Çaykara Müftülüğünün organizasyonu ile öğrenciler için rol model oluşturacak çok önemli Akademisyenler öğrenciler ile buluşturuluyor.

Bu buluşmalardan bir tanesi de 5 Mayıs 2022 Perşembe akşamı yaşandı.KTÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca Kariyer Buluşması etkinlikleri kapsamında Çaykara İlçesinde çeşitli Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile buluşturuldu.

İLK DURAK ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ

Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca ilk olarak Çasykara Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.Anadolu Lisesinde "Mahremiyet bilinci ve Beden mahremiyeti konulu bir konferans sunumu gerçekleştiren Karaca,öğrencilerin sorularını da cevaplandırarak karşılıkı sohbet ortamında çok verimli bir konferans etkinliğinde öğrenciler ile bir araya geldi.

 YEŞİLALAN VE ULUCAMİ KUR’AN KURSUNDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca Ardından Yeşilalan Erkek Kuran Kursumunda ve Ulucami  kuran kursunda bulunan öğrenciler ile buluştu ve öğrenciler ile "Müslüman Ahlakı nasıl olmalı" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

SON DURAK AKDOĞAN KUR’AN KURSU

 Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca Çaykara İlçesinde son olarak  Akdoğan Mahallesi Kur’an kursunda  öğrenciler ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda öğrencilerle çeşitli konularda sohbet eden ve tavsiyelerde bulunan Öğretim Görevlisi Karaca,öğrencilere Çaykara İlçesinde Eğitime verilen önem konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım ve Öğretim Görevlisi Ahmet Cevdet Karaca’nın öğrenci buluşmaları gece geç saatlere kadar devam etti.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ AHMET CEVDET KARACA’YI TANIYALIM

EĞİTİM BİLGİLERİ

Yüksek Lisans,Uludağ Üniversitesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü,Temel İslam Bilimler /Arap Dili VeBelagatı,Türkiye 2001 -2005

Lisans,Uludağ Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi,Türkiye 1996 -2001

 Yabancı Diller İngilizce,B1Orta Arapça,B2OrtaÜstü

YAPTIĞI TEZLER

Yüksek Lisans,ARAPDİLİNDE MAKÂME VE BAZIMAKÂMÂT ÖRNEKLERİ,Uludağ Üniversitesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel  İslam Bilimleri/Arap Dili Ve Belagatı,2005

ARAŞTIRMA ALANLARI

Sosyal veBeşeri Bilimler, İlahiyat ,ArapDiliveBelagati

AKADEMİK UNVAN VE GÖREVLERİ

Öğretim Görevlisi,Trabzon Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi,Temel  İslam Bilimleri,2018 –Devam Ediyor Araştırma Görevlisi,Karadeniz Teknik Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi,Temel İslam Bilimleri,2014 -2018 Araştırma Görevlisi, İstanbul Üniversitesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü,Temel  İslam Bilimleri,2013 -2014 Araştırma Görevlisi,Karadeniz Teknik Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi,Temel  İslam Bilimleri,2012 -2013 VERDİĞİ DERSLER:

DİLBİLGİSİ- I,Lisans,2018 -2019 ARAPDİLİVEBELAGATI-I,Lisans,2018 -2019 DİLBİLGİSİ- I ,Lisans,2018 -2019 ARAPDİLİVEBELAGATI-I ,Lisans,2018 -2019



İlginizi Çekebilir