Çaykara Müftülüğünden Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Çaykara Müftülüğünden Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Çaykara Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile Peygamberimiz,İman ve İstikamet Konulu Konferans düzenlendi.

Çaykara Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile Peygamberimiz,İman ve İstikamet Konulu Konferans düzenlendi.

3 Ekim 2023 Salı Günü Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülük Personeli,Çaykara İlçesinde görev yapan Din Görevlileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Programın giriş bölümünde Çaykara Müftülüğü tarafından öğrencilere ve katılımcılara çikolata ikramı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra Kur’an-Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirildi.

Daha sonra söz alan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek programın önemi ve öğrenciler üzerindeki etkinliği ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın son Bölümünde Trabzon Müftüsü Selami Aydın tarafından “Peygamberiminz,İman ve İstikamet” konulu bir Konferans sunumu gerçekleştirildi.

Konuşmasında gençlere Peygamberimizin örnek ahlakından ve almış olduğu örnek aile eğitiminden söz eden İl Müftüsü Selami Aydın,gençlere İslam Dininin ilk emrinin okumak olduğunu,gençlerin çok okuması ve okumaya çok büyük bir önem vermesi gerektiğini,İslam Dininin  Evrensel bir din olduğunu dinimizi öğrenmek ve doğru yaşamak için okumanın çok önemli olduğunu bunun yanı sıra gençlerin fizik,kimya,biyoloji,matematik gibi Bilim Alanlarında da okuyarak insanlık alemine hizmet yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden Konferansta daha sonra 6 Şubat tarihinde Hatay Merkez kaynaklı olarak meydana gelen ve 12 ilimizde etkili olan Deprem Felaketi sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı emeği geçen Din Görevlilerine Başarı Belgeleri Trabzon Müftüsü Selami Aydın,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından takdim edildi.

Konferans Programında Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Konferans Hatırası olarak Çaykara Halkı adına Hediye Takdimi gerçekleştirildi.

Konferans programı protokol,din görevlileri öğretmen ve öğrenciler ile birlikte çekilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



İlginizi Çekebilir