Çaykara Muhtarlar Derneğinden Ankara'ya Doğalgaz Ziyareti

Çaykara Muhtarlar Derneğinden Ankara

Çaykara Muhtarlar Derneği Tarafından Ankara'ya Doğalgaz Ziyareti Gerçekleştirildi.

Çaykara Muhtarlar Derneği tarafından Çaykara İlçesinin ve Turizm Merkezi Uzungöl’ün Doğalgaz ile buluşturulması amacı ile Ankara’ya çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri Ankara Ziyaretlerinde  ilk olarak  Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret ettiler.

Çaykara Muhtarlar Derneği ziyaret esnasında Bakan Bayraktar’dan Çaykara ve Turizm Merkezi Uzungöl’e Doğalgaz taleplerini ilettiler.

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,ziyaret esnasında yaptığı konuşmada Yılın 12 ayın turizmi dağıtmak için, kömür tozundan, kömür kokusundan, kömür hissinden Çaykara ilçesini  ve Turizm Merkezi Uzungöl’lü kurtarmak, temiz hava , temiz solumak, temiz su içmek ve yeşil bir Uzungöl için doğalgazı istiyoruz.  Dolayısıyla Elektrik enerji sorununu halletmiş oluruz  ifadelerini kullandı.

Ziyarette Bakan Bayraktar’ın Bakan Yardımcılığı döneminde Çaykara ve Uzungöl’e Doğalgaz getirilmesi konusunda kendilerine söz verdiğini ve 2923 sıra numaralı Yatırım Programına alındığını ifade eden Başkan Öztürk,konuşmasına şu şekilde devam etti. . 

Sn Bakanımız doğrudur dedi.  Hemen AKSA’nın  genel müdürünü ve boyalı yetkilisini aradı. Arkadaşlar dedi Çaykara Muhtarları burada ve sesinizi duyuyor. Doğalgaz talebinde bulunuyorlar.  Sn. Bakanım dediler talimatınızı bekliyoruz. Sayın Bakanımız ne gerekiyorsa yapalım dedi. 

Muhtarım tamam hayırlı olsun dedi. Ben hemen söz aldım ve şunu söyledim. Sn Bakanım ben şimdi Çakara’ya ve Uzungöl’e  gidip Çaykara Muhtarlar Derneği olarak: Sn . Bakanımızın sözlüdür Çaykara’ya Doğalgaz getirecek ve bunun için de siyaset yapacağız dedim. Tamam muhtarım  söz verdim gerekeni   yapacağım de ve hemşeriniz olmak Uzungöl’e ve Çaykaraya selamlarımı iletti dedi. 

Uzungöl Muhtarlar Derneği daha  sonra  Çevre Şehircilik Genel Müdürü Abdullah Uçan’ı. Orman Bakanlığı Daire Başkanı Ahmet Akbulut’u ve Milli Güvenlik Genel Sekreteri  Çaykara’lı hemşerimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu  makamlarında ziyaret ederek Çaykara İlçesinin sorunlarını anlattılar ve bu sorunların çözümü aşamasında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.



İlginizi Çekebilir