Çaykara Osman Uygun Sanayi Sitesi Hizmete Açıldı

Çaykara Osman Uygun Sanayi Sitesi Hizmete Açıldı

Çaykara İlçesinde yapımına 5 sene önce yapımına başlanan Osman Uygun Sanayi Sitesi hizmete açıldı

Çaykara İlçesinde yapımına 5 sene önce yapımına başlanan  Osman Uygun Sanayi Sitesi hizmete açıldı

Çaykara ilçesinde 5 yıl önce  yapımına  başlanan site  Osman Uygun Sanayi Sitesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Çaykara’lı İş Adamı Mustafa Uysal tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Çaykara İlçesinin tarihi,kültürel ve sosyal tüm altyapı faaliyetlerinin içinde yer alacağı,modern tasarımı,esnafın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek olan altyapısı ile Çaykara İlçesinin Sanayi alanındaki yeni yüzü olan Osman Uygun Sanayi Sitesi Çaykara İlçe Merkezinde Uzungöl Yolu üzerinde 1. KM’de TOKİ Konutlarının arka kısmında yer alıyor.

İşte Mustafa Uysal’ın açıklamaları şöyle:

5 YIL ÖNCE BİR FİKİRDİ

Bu sanayi sitesi yaklaşık 5 yıl önce bir fikir olarak ortaya atıldı. Sanayi sitesi için uygun yer aradık. Projeye hiç başlamadan kafamızda tasarladığımızın minyatürünü yaparak etüt ettik. Fikir olarak başladığımız sanayi sitesi süreci 5 yılın sonunda tamamlanmış bir şekilde hayat buldu.

İHTİYAÇ VARDI

Çaykara’nın bir sanayi sitesi ihtiyacı vardı. Bizde bu ihtiyaçtan yola çıktık. Çünkü insanlar çarşı içerisinde apartman altlarında esnaflık yapıyor. Hem kendileri için hem mahalle sakinleri için zor oluyor. Araç parkından tutun gürültüye varıncaya kadar çeşitli sorunlar baş gösteriyor. Böyle olunca sanayice verimli çalışmıyor.

47 DÜKKAN 15 OFİS

Hizmete açtığımız sanayi sitemizde 47 dükkan, 15 çalışma ofisi var. Dükkanların metrekareleri 200 ile 300 metrekare arasında değişiyor. Dükkanların içinde mutfak, giyinme odası, depo alanı, duş yeri gibi ihtiyaç alanlarını da koyduk.  Sanayi sitemizde yüzde 50 dükkanı sattık. Bunları topraktan, proje halindeyken sattık. Şuan burayı aktif hale getirmek istiyoruz.

TEŞEKKÜR EDERİM

Biz burayı Türker Cirav inşaat olarak yaptık. Bu süreçte bize Çaykara Belediye  Başkanımız Hanefi Tok ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu katkı sundu. Çaykara için önem arz eden bu projeye önemli katkılar yaptıkları için kendilerine teşekkür ederim. Özellikle bu projede yanımızda olan manevi desteklerini esirgemeyen, sürecin sağlıklı ve hızlı yürütülmesini sağlayan Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok’a şükranlarımı sunuyorum.

HER ŞEY TEK MERKEZDE

Sanayi sitemizde her dükkanda 3-5 kişi çalışsa 200- 250 kişinin istihdam edileceğini düşünüyorum. Buranın şöyle de bir avantajı olacak, mobilyacısı, demir ustası, kaportacısı her ihtiyacı yönelik burada birlikte çalışacak. Kırsaldan gelen insan, tek merkezde bütün esnafı bir arada bulacak.  Bu şekilde esnafta, vatandaşta daha fazla verim alacak.

BURAYI ŞENLENDİRELİM

Geride kalan yüzde 50 dükkan için esnafa şunu söylemek isterim; bizimle iletişime geçin. Bu sanayi sitesinin yapmadan esnaf toplantısı yaptık. O gün ‘burası olmaz’ diyenler bu gün mahcup. Ama ben böyle bir polemiğe girmek istemiyorum. Bugün gelinen noktada yeni dünya düzeninde çarşı içinde, apartman altında bir sanayici imalatçı olamaz. Bu kendi çalışmasına bile haksızlıktır. Kiraya da dükkan verebiliriz. Bir şekilde burayı şenlendirelim, Çaykaramız kazansın, esnafımız kazansın ve huzurlu bir şekilde çalışalım.  

 



İlginizi Çekebilir