Çaykara Şehidini Andı

Çaykara Şehidini Andı

Çaykara’lı Şehit Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, şahadetinin 5. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Şehit Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur, şahadetinin 5. Yıl dönümünde Soğanlı Mahallesi Üçdirek Mevkiinde bulunan   mezarı başında anıldı

15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkâri Şemdinli´de PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Trabzon Çaykaralı Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur için şahadetinin 5.Yılında 15 Ağustos 2020 Cumartesi günü saat 11.00’de mezarı başında anma programı düzenlendi

Anma Programına Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,Çaykara Belediye Başkan Yardımcısı Temel Şimşek,Trabzon Özel Harekat Polisleri ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve vatandaşlar katıldılar.

 Tüm Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs(Covit 19) salgın hastalığı ve Pandemi süreci dolayısı ile sınırlı katılım ile gerçekleştirilecek olan programında Çaykara İlçesinde görev yapan imamlar tarafından Şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu.

Çaykara Vaazı Mecit Anaçoğlu tarafından Şehit Ahmet Çamur ve tüm Şehitlerimiz için dua okundu.

Programda Şehit Ahmet Çamur’un özgeçmişi okundu.

Çaykara’lı Şair Mehmet İnan tarafından Şehit Ahmet Çamur için kaleme alınan şiir Anma Töreninde okundu ve duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Trabzon Özel Harekat Polisleri Program boyunca Şehidimizin kabrinde tam techizatlı bir şekilde Şehidimiz için Saygı Nöbeti tuttu.Programın son bölümünde ise Trabzon Özel Harekat Polisleri tarafından Saygı Atışı gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere 15 Ağustos 2015 tarihinde Hakkâri Şemdinli´de saat 17.30 sularında Şemdinli ilçe girişinde iş makinesiyle yolu kapatmak isteyen PKK´lılara müdahale eden özel harekât polislerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla düzenlenen saldırıda, Özel Harekât Komiseri Çaykara Soğanlı Mahallesinden 45 yaşındaki Ahmet Çamur (45) ağır yaralanmıştı, Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılan Çamur, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Şehit Ahmet Çamur, 16 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve binlerce kişinin katılımıyla Çaykara´da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Şehidini

İlginizi Çekebilir