Çaykara Şehit Orhan Sancar'ı Andı

Çaykara Şehit Orhan Sancar

Trabzon’da Çaykara’lı Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar Şehit edilişinin 29. Yıl Dönümünde İlçemiz Çambaşı Mahallesinde gerçekleştirilen tören ile anıldı.

Trabzon’da Çaykara’lı Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar Şehit edilişinin 29. Yıl Dönümünde İlçemiz Çambaşı Mahallesinde gerçekleştirilen tören ile anıldı.

Şehit Orhan Sancar için gerçekleştirilen Anma Törenine Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekipleri ve vatandaşlar katıldılar.

Kaymakam Erbek,Başkan Tok ve protokol üyeleri ilk olarak Şehit Orhan Sancar’ın ailesini evlerinde ziyaret ederek ailenin acısını paylaştılar.Baş sağlığı ve taziye dileklerini ilettiler.

Daha sonra Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar’ın kabri ziyaret edilerek Anma Töreni gerçekleştirildi.Şehidin ailesinin de katılım sağladığı anma programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Şehidimizin öz geçmişinin okunması ile başlayan Şehit Orhan Sancar’ı Anma programında Çaykara Müftülüğü Personeli tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından ise Şehitlerimiz için dua yapıldı.

ŞEHİT ORHAN SANCAR’I ANIMSAYALIM

Annesinin ilk göz ağrısıydı Çambaşı’nın Şehidi Jandarma Komando Asteğmen Orhan SANCAR, vatan toprağına düşeli 29 yıl olmuş. Acısı halâ ilk günkü kadar taze, hasreti tarif edilemeyecek kadar büyüktür içimizde. 

20.12.1970 tarihinde Çaykara Çambaşı mahallesinde Hatice-Tevfik çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen şehidimiz .KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Bölümünden 1992 yılında mezun olmuş, müteakiben vatani görevini ifa etmek üzere Batman/Sason Jandarma Komando Taburu 3 üncü Jandarma Komando bölüğüne sevk edilmişti. 12 Şubat 1995 tarihinde Sason kırsalında  teröristlerle çıkan çatışma neticesinde şehit olmuştu. Şehidimizin mezarı Çambaşı mahallesi  girişindeki şehitliktedir. Şehidimizin adı Çambaşı mahallesindeki okulda ve Trabzon`daki bir caddede yaşatılmaktadır.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Şehit Orhan Sancar'

İlginizi Çekebilir