Çaykara Şehitlerini Unutmadı

Çaykara Şehitlerini Unutmadı

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma Günü dolayısı ile Çaykara İlçe protokolü tarafından Şehit Mezarlarına ziyaretler gerçekleştirildi.

18 Mart 2022 Cuma Günü gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Çambaşı Mahallesinde bulunan Şehit Jandarma Komando  Onbaşı Bülent Dinç ile Şehit Jandarma asteğmen Orhan Sancar’ın  kabirleri ve aileleri ziyaret edildi.

Şehit Mezarları ve aile ziyaretlerine Çaykara kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd.Bşçvş. Aşkın Hava,İlçe emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz ile Şehit ailelerinin yakınları katıldılar.

Normalde tüm Mahallelerde bulunan Şehit Mezarları ve ailelerinin ziyaret edilmesi planlanmaktaydı.Ancak bölgemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı bir çok mahallede bir metreden fazla kar olması sebebi ile Çambaşı Mahallesi tercih edildi.

Çambaşı Mahallesinde ilk olarak Şehit mezarları ziyaret edildi.Çaykara Müftülüğü  Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım ve Çaykara Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet İnce tarafından Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu.Daha sonra Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak tarafından Şehitlerimiz için dua yapıldı.

Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve protokol üyeleri tarafından daha sonra Şehit mezarı ziyaretinin ardından Şehit Jandarma Komando Onbaşı Bülent Dinç ile Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar’ın aileleri ziyaret edilerek aileler ile sohbet edildi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Şehitlerini Unutmadı

İlginizi Çekebilir