Çaykara Sokağa Çıkmadı

Çaykara Sokağa Çıkmadı

Çaykara sokağa çıkmadı.İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2020 Cuma akşamı 48 saat süre ile ilan edilen Sokağa Çıkma Yasağı’na Çaykara halkı tamamen uydu.

Çaykara sokağa çıkmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2020 Cuma akşamı 48 saat süre ile ilan edilen Sokağa Çıkma Yasağı’na Çaykara halkı tamamen uydu.

11 ve 12 Nisan tarihlerinde evlerinden hiç çıkmayan Çaykara Halkı bu davranışı ile hem kendi sağlığına hem de toplum sağlığına vermiş olduğu önemi bir kere daha gözler önüne serdi.

Jandarma ve Emniyet yetilileri Çaykara Merkez ve Mahallelerde sürekli kontroller gerçekleştirerek vatandaşların sokağa çıkmalarına engel olmaya çalıştı.

Ancak vatandaşların bu konuda göstermiş oldukları örnek tavır ve Sosyal Sorumluluk örneği Emniyet Güçlerinin de işlerini kolaylaştırdı.

YOĞUNLUK YAŞANMADI

Sokağa Çıkma yasağının ilan edildiği 10 Nisan 2020 Cuma akşamı saat 21.30’da Çaykara İlçesinde hem marketlerin kapalı olması hem de vatandaşların Sosyal Sorumluluk kapsamındaki duyarlılıkları sebebi ile her hangi bir yoğunluk hiçbir şekilde yaşanmadı.

VEFA DESTEK GRUBU ÇALIŞIYOR

48 saat süren Sokağa Çıkma Yasağı boyunca Çaykara Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Destek Ekibi 24 saat aralıksız vatandaşlarımıza hizmet sundu.

Vatandaşların alo 185 ve alo 186 hattından iletmiş oldukları talepleri Vefa Destek Grubu görevlileri tarafından anında vatandaşlarımıza ulaştırıldı.

BELEDİYE TAM MESAİ YAPTI

Sokağa Çıkma yasağı boyunca Çaykara Belediyesi Ekipleri tam gün mesai ile insanlarımıza hizmet verdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un yönetimindeki Çaykara Belediye ekibi başta Çaykara İlçe Merkezi olmak üzere tüm mahallelerde deterjanlı su ile sokak ve caddeleri yıkama ve dezenfekte çalışmalarını iki gün boyunca aralıksız olarak sürdürdü.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-VATANDAŞLARIM IA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Sosyal Paylaşım Sitesinden bir mesaj yayınlayarak duyarlılıklarından dolayı Çaykara Halkına teşekkür etti.

İşte Kaymakam Salih Çiğdem’in Mesajı:

Yine dolduracağız sokakları yaylaları…Ama şimdi kendimizin  ve sevdiklerimizin sağlığı için evde kalma zamanı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağına uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

BAŞKAN TOK-TEŞEKKÜRLER ÇAYKARA

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  Sosyal Paylaşım Sitesinden bir mesaj yayınlayarak duyarlılıklarından dolayı Çaykara Halkına teşekkür etti.

İşte Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un  Mesajı:

“Evinizde kaldığınız için teşekkürler…

Sokağa çıkma yasağına uyup  evinde kalan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

ÇAYKARA EVDE KALMAYA DEVAM EDİYOR

13 Nisan Pazartesi Sabahı Sokağa Çıkma Yasağının sona ermesi ile birlikte Çaykara İlçesi Normal hayata geri döndü.Ancak Sokaklar yine bomboş.Ve Çaykara İnsanı yine zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Sokağa Çıkmadı

İlginizi Çekebilir