Çaykara Tasarladığı Gelinliğe Patent İstiyor

Çaykara Tasarladığı Gelinliğe Patent İstiyor

2015 Yılından bu yana Çaykara giyim Kültürüne birbirinden değerli eserler kazandıran Çaykara Forodigo Kursu kendi gelinliğini kendisi dikiyor.

Forodigo Kursu Kursiyerleri tarafından Giyim Tasarım Öğretmeni Yeter Yanık yönetiminde yıl boyunca büyük emekler vererek dikilen Gelinlik Forodigo Kursu Yıl sonu Kursunun ilgi odaklarından bir tanesi olmayı başardı.Yıl sonu Kursunu ziyaret eden Çaykara’lı vatandaşlar üretilen tüm ürünleri büyük bir beğeni ile gezerken özellikle Gelinlik ziyaretçilerin büyük bir beğenisi ile ziyaret ediliyor.

Tamamen Çaykara İlçesine özgü olarak tasarlanan gelinlik yüzde yüz ketenden tasarlanarak hazırlanmış.Kursiyerlerin alın teri el emeği ile ve büyük bir itina ile hazırlanan Gelinlik Çaykara İlçesinde belki de ilk defa tamamen keten olarak tasarlanarak şekil verilmiş ve dikilmiş.

Yaz sezonu ile birlikte Çaykara İlçesinde düğün sayıları çoğalırken Forodigo Kursu tarafından özel olarak dikilen Keten Gelinlik Çaykara İlçesinin ilgi odağı olmuş bir durumda ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan düğünler için yoğun bir gelinlik talebi olacak diye düşünülüyor.

ÖĞRETMEN YANIK-PATANTİNİ ALMAK İSTİYORUZ

Tasarlanan Gelinlik ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Forodigo Öğretmeni Yeter Yanık,Kursiyerleri ile birlikte tamamen tasarımlarını kendileri yaptıkları ve tamamında keten malzeme kullandıkları gelinliği aylarca büyük emekler vererek yaptıklarını ve kursiyerleri ile birlikte tasarlamış oldukları bu gelinliği Çaykara Gelinlik Modeli olarak patentini almak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini ifade etti.



İlginizi Çekebilir