Çaykara Teknofest Trabzon 2022'de

Çaykara Teknofest Trabzon 2022

Çaykara İlçesinden 150 öğrenci Teknofest 2022 Bilim Fuarını Ziyaret ettiler.

Teknofest 2022 Bilim Fuarı 5-7 Ağustos 2022 tarihlerinde Trabzon’da Akyazı Stadyumunda gerçekleştiriliyor. Çaykara İlçesinden 150 öğrenci okul yöneticileri ve öğretmenleri ile birlikte 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü Trabzon Teknofest 2022 Bilim Fuarını ziyaret ettiler.

Öğrencilerin Bilim Fuarı ziyaretlerinde Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Tayfur Demirali ve Müdür Yardımcısı Mehmet Sakı, Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çelik, Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL Müdür Baş Yardımcısı Hasan Bal öğrencilere rehberlik yaptılar.

Birbirinden zengin Teknefest Bilim Fuarı stantlarını ziyaret eden Çaykara’lı öğrenciler hazırlanan projeler ile ilgili sordukları çeşitli sorular ile araştırma ufuklarını açmış oldular.

Öğrenciler ayrıca saat 14.00’da gerçekleştirilen Uçak Gösterilerini de on binlerce Trabzon vatandaşı ile birlikte ve de çok büyük bir hayranlık ile izlediler.

TEKNOFEST’İ TANIYALIM

Karadeniz topraklarını karış karış gezen TEKNOFEST’in şimdiki durağı Trabzon. Oldu. Trabzon Akyazı’da 5-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik T3 Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Baykar, Cezeri, Tusaş, Aselsan, Tübitak, Tübitak Mam, Sanko Holding ve Beyazay Derneği yürütücülüğünde yapılıyor. 

Festivale Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu, İlçe Belediye Başkanları, KTÜ ve Trabzon Üniversitesi Rektörleri, Kamu Kurumlarının Müdürleri,  AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

BAYRAKTAR GELMEK İSTİYORDU AMA… 

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın ise Trabzon’da düzenlenen festivale çok katılmak istediği ancak menüsküs operasyonu geçirdiği için katılamadığı kaydedildi. 

REKABETÇİ AMA DOSTLUK İÇİNDE YARIŞMALAR

Programın açılış konuşmasını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu yaptı.  Zorluoğlu, “Teknofest’in açılış konuşmasını yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

3 gün boyunca bu alanda çok önemli aktiviteler, hem bilim ve teknoloji hem de sanat anlamında sizlerin de keyif alacağı program organize edilecek. Trabzon’da 7 ana başlıkta, bir birinden rekabetçi ama dostluk içinde yarışmalar düzenlenecek. Sevgili gençler sizler geleceğimizi inşa edecek olanlarsınız. Bizler sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Sizlerle birlikte çok daha gelişmiş, muasır medeniyetler seviyisini aşan, büyük Türkiye hedefine ulaşacağız. 
101 tane paydaş kurum var, hepsine şahsım ve Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. 

BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARI.. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ise özetle şu ifadeleri kullandı: 

“TEKNOFEST, tam bağımsız Türkiye iddiasının toplumumuzla en güçlü şekilde buluştuğu dünyanın en büyük teknoloji festivali.Bugün Türkiye artık kritik ihtiyaçları için başkalarına el açan, başkalarının desteklerinden yardım uman ülke konumundan çıkmıştır. Türkiye en stratejik ürünlerini, kendi imkanları ile geliştirebilen bir ülke. Bu toprakların evlatları, dünyanın en iyisi İnsanlar Hava Araçlarını medeniyetimize hediye ettiler. Bu toprakların çocukları onlardan çok daha öte işleri Milil Teknoloji Hamlesine sahip çıkarak başarmaya devam edecekler. Tarım, Enerji, Ulaştırma, Sağlık, Finans Teknolojilerinde velhasıl teknolojinin bütün alanlarında savunma sanayiinde neyi başardıysak aynısını başarmaya çalışacağız. Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bizim ortanca yaşımız 32. Avrupa’nın bazı ülkelerinde ortanca yaşlar 42’ye erişti. Dünyayı değiştiren teknolojiye genç insanlar imza atıyor”

VALİ USTAOĞLU: YOL GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Trabzon bir tarih şehri, eğitim şehri, bilim şehri diyoruz.. En önemlisi sporun, futbolun başkenti diyoruz. Her zaman ilkleri başaran bu şehir, TEKNOFEST yarışmasıyla geleceğin bilim adamlarını yetiştireceğine canı gönülden inanıyoruz. İlimiz adına yapılan bu festival gerçekten çok önemli. Bizleri bir araya getiren ayakları yere basmayan bu en havalı festivalin hem şehrimizdeki gençlere, hem de bu alanda emek veren herkese yol göstereceğine inanıyorum. Burada kamu kurum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ile hep birlikte bir aradayız. 
Bu bulunduğumuz sahanın hazırlanmasında herkes yoğun çaba ve gayret sarf etti. Bizlere de bu gençlerimiz güzel gururlar yaşatacaklarına canı gönülden inanıyorum. TEKNOFEST bizim gençlerimizde iş yapma, takım ruhu oluşturma, özgüven noktasında gerçekten hepimize örnek oldu. Burada gençlerimiz kurdukları oluşturdukları projelerle roketten, insansız hava aracına, eleştrikli araçlardan çevreye duyarlı, her alanda kıyasıya rekabet edecek güçlü projelerle inşalah 3 gün boyunca yarışmalar yapacaklar. Onun sonunda her birilerinin dereceleri belil olup, Samsun’da yapılacak sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile yapılacak finallerde kendileri boy gösterecekler” dedi. 

427 FİNALİST TAKIM, 2 BİN 33 FANİLST.. 

TEKNOFEST Karadeniz’in Trabzon ayağında Ulaşımda Yapay Zekâ, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba, Biyoteknoloji İnovasyon ve Helikopter Tasarım Yarışmaları olmak üzere toplamda 7 yarışma düzenlenecek.  Trabzon'da gerçekleşecek yarışmalara toplamda 27.079 takım başvurusu alınırken 427 finalist takım ve 2033 finalist yarışmacı bulunuyor.

Teknoloji ve Uzay Teknolojisi Festivali ‘TEKNOFEST’in Trabzon programı şu şekilde belirlendi;
5 Ağustos 2022 Cuma/ 09.00 -18.00
- Açılış
- Teknoloji Yarışmaları
- Simülasyon Deneyim Alanları
- Türk Yıldızları Gösteri Uçuşu
- Dikey Rüzgâr Tüneli
- Sahne Senin Konserleri
- Bilim Türkiye Atölyeleri
- Bilim Türkiye Bilim Şovları

6 Ağustos 2022 Cumartesi/ 09.00 -18.00
- Teknoloji Yarışmaları
- Simülasyon Deneyim Alanları
- Solo Türk Gösteri Uçuşu
- Dikey Rüzgâr Tüneli
- Sahne Senin Konserleri
- Bilim Türkiye Atölyeleri
- Bilim Türkiye Bilim Şovları

7 Ağustos 2022 Pazar/ 09.00 -18.00
- Teknoloji Yarışmaları
- Simülasyon Deneyim Alanları
- Dikey Rüzgâr Tüneli
- Sahne Senin Konserleri    
- Bilim Türkiye Atölyeleri
- Bilim Türkiye Bilim Şovları
-Kapanış

SOLO TÜRK UÇAKLARINA YOĞUN İLGİ

Çaykara’dan Teknofest  Trabzon 2022 Bilim Fuarına giden öğrenciler Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri ekibi SoloTürk, Trabzon’da dün açılışı yapılan TEKNOFEST,  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Trabzon Akyazı Stadının çevresinde bugün gösteri uçuşunu çok büyük bir ilgi ile izlediler. SoloTürk’ün gösteri uçuşunu, Trabzonlu vatandaşları büyük bir ilgiyle izledi. Akyazı Starının etrafında ve sahil kenarında biriken vatandaşlar, SoloTürk’ün hareketlerini beğeniyle takip etti. Hatırlanacağı üzere Türk Yıldızlarının gösteri uçuş uda dün gerçekleştirilmişti. Ancak hava muhalefeti ve kuş yoğunluğu nedeniyle Türk Yıldızlarının gösteri uçuşu yaklaşık 15 dakika sürmüştü.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Teknofest Trabzon '

İlginizi Çekebilir