Çaykara ve Dernekpazarı’nda görev yapan öğretmenlerin ulaşım sorunu çözüm bekliyor

Çaykara ve Dernekpazarı’nda görev yapan öğretmenlerin ulaşım sorunu çözüm bekliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Dernekpazarı ve Çaykara’ya düzenlediği otobüs seferleri öğretmenlerin gidiş ve dönüş saatlerine uymadığı için öğretmenler büyük mağduriyet yaşayarak bu çile bitsin diye feryat ediyor.

Dernekpazarı Trabzon’a 80 Kilometre mesafede olan bir ilçe. Kamu görevlilerinin kalabileceği konutlar olmadığı için günübirlik Trabzon’a gidip gelmektedirler. Bunların arasında bulunan öğretmenlerimiz öğrencileri için harcayacakları enerjinin bir bölümünü bu çileli yolculuk esnasında harcamaktadırlar.

Ders bitiminden sonra ki saat 16.00 otobüsü ve kendi imkânları ile yorgun argın evlerine dönüyorlar. Evdeki işlerinin yanında ertesi günkü çalışma hazırlıklarına başlıyorlar. En tatlı uyku saatlerinde kalkıp, sabah saat, 06.30 da hareket edecek servise koşuyorlar. 08.30  da sınıflarında bekleyen minik yavrularımızla bir araya gelince, yorgunluklarının bir kısmını unutup, onları yetiştirme çalışmalarına başlıyorlar. Ve gün bu şekilde tamamlanmış olup, çileli yolculuk tekrar başlıyor.

Bu sorun sadece Dernekpazarı’nda görev yapan öğretmenlerin problemi değil. Of Solaklı, güzergâhındaki Taşhan, Cumapazarı, Dernekpazarı ve Çaykara istikametinde görev yapan tüm öğretmen ve çalışanların genel bir sorunu. Sabah ilk sefer 06,30 da Moloz kalkışlı, aksam 5. 20 Çaykara dönüşlü.

Seferin başlangıç ve bitiş saati özellikle memurların işleyişi düşünülerek belirlenmiş gibi. Ama dönüş öğretmenlerin mesai bitimine uymuyor. Uymak zorunda olanlar erken gelip geç dönüyor.

Çünkü aktarma yaparak geliş gidiş yapmak hem daha fazla zaman kaybı oluşturuyor, hem de daha da maliyetli olmuş oluyor. Ayrıca araçlar küçültüldü iyice bir yoğunluk yaşanıyor. Bazen yoldan yolcu alınamadığı oluyor

Sabah 07,00 geliş ve akşam 16.00 da dönüş şeklinde öğretmenlerin çalışma şartları düşünülerek de ek sefer düzenleme yapılsa bu yoğunluk ve problem yaşanmamış olacak. Birçok öğretmen arkadaşımız ayakta gidip geliyor.

Akçaabat’tan gidiş geliş yapan öğretmen ve memurlar var. Dernekpazarı’na gelebilmek için 3 aktarma yapıyor. Memur dairesine geldiğinde oturup çalışarak dinlenme fırsatı buluyor. Öğretmen se gün boyu sınıfında, laboratuvarında, sahasında hareketli bir ders ortamı yaşamak zorunda.

Sabah o saatte, Trabzon Karaçam Belediye otobüsü ile geliyorlar. Onlarla birlikte ilçemizde ve Çaykara İlçesinde görev yapan diğer kamu görevlileri ve halk aynı serviste yolculuk yapıyor. Bu nedenlerle otobüs yeterli olmuyor. Bir kısım yolcu ayakta kalıyor. Bu durum okullardaki başarı oranını da etkiliyor. Arıza eden bu otobüs yerine daha büyük otobüs verilmesi istendi ise de istek gerçekleşmedi. Sorunlar sözlü ve yazılı olarak Belediyeye iletildi. Başkan ın bu sorunu ivedilikle çözmesini istiyorlar.

Veliler olarak ta biz, öğretmenlerimizin akşam dönüşü ve sabah gelişi sorunlarını düşünmeden huzurlu bir şekilde sınıfa girmesini arzuluyoruz. Yetiştirdikleri nesil geleceğimizdir. Onlar için her fedakârlık yapılmalı.



Fatih KIRMAZ
8.04.2022 08:15:24
Çaykara da otursunlar o zaman böyle bir sorun olmaz. Hem şehirde oturacak hemde ağlayacak kendine güveniyor ki orda oturuyor.

Aydın soylu
8.04.2022 18:34:47
Aynen öyle hem şehirde oturacak hemde keyfine göre araç istiyecek otursun caykarada otursun dernekte veya otursun çevre ilçelerde millet öyle keyfine düşkün oldukuki herkes keyfine hizmet bekliyor.....

İlginizi Çekebilir