Çaykara ve Uzungöl,Evini ve Sofrasını Depremzedeler ile Paylaşıyor

Çaykara ve Uzungöl,Evini ve Sofrasını Depremzedeler ile Paylaşıyor

Depremzede vatandaşlara evini ve sofrasını açan Çaykara insanı örnek davranışları ile takdir topluyor.

Depremzede vatandaşlara evini ve sofrasını açan Çaykara ve Uzungöl insanı örnek davranışları ile takdir topluyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Deprem Felaketinin ardından Millet olarak tek yumruk halinde Deprem yaralarını hep birlikte sarmaya çalışıyoruz.Çaykara ve Uzungöl  Halkı her alanda göstermiş olduğu paylaşma,dayanışma ve yardımlaşma düşüncesini deprem felaketinin ardından bir kere daha ortaya koyuyor.

Hem evini hem de sofrasını Depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunan Çaykara Halkı her türlü övgüyü fazlası ile hak ediyor.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un etrafında kenetlenen Çaykara Halkı,Muhtarlar,Siyasi Parti Temsilcileri ve STK Temsilcilerinin çeşitli organizasyonları ile bir hafta içinde 31 Tır Kamyonu destek malzemesini deprem bölgesine göndermişti.

GENÇLİK MERKEZİ’NE DESTEK YAĞIYOR

Deprem ile ilgili Çaykara İlçesinde Koordine Merkezi olarak belirlenen Çaykara Gençlik Merkezine gönüllü vatandaşlar ve esnaf tarafından destek yağmaya devam ediyor.Depremzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının yer aldığı Çaykara Gençlik Merkezinde toplanan bu destekler belirli periyotlar ile Deprem Bölgesine yönlendiriliyor.

ÇAYKARA DEPREMZEDELERİ AĞIRLIYOR

Çaykara İlçe Merkezinde bulunan otel ve pansiyonların yanı sıra gönüllü vatandaşlar tarafından depremzede vatandaşlar pansiyon ve evlerde ağırlanıyor.Vatandaşların tüm ihtiyaçları Gençlik Merkezi ve tesis sahipleri tarafından karşılanıyor.

UZUNGÖL’DE 30 AİLE

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’e şu ana kadar 30 aile yaklaşık 100 kişi  gelerek yerleşti.Gelen vatandaşlar Jandarma ekipleri tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile birlikte otel ve pansiyonlara yerleştiriliyor.

Uzungöl’de misafirlerin konakladıkları tüm otellerde kaloriferler 24 saat yanıyor ve misafirler sıcak bir aile ortamında konaklamalarını sürdürüyor.

Uzungöl’de misafirlerin tüm konaklama organizasyonları Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından organize ediliyor.

SABAH KAHVALTISI VE AKŞAM YEMEĞİ

Depremzede vatandaşlar için günde iki öğün yemek Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumlarında v eriliyor.Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonunda Okul Müdürü Zennur Sezer yönetiminde gerçekleştirilen organizasyon kapsamında saat 10.00-12.00 arasında sabah kahvaltısı-18.00-19.00 arasında ise akşam yemeği veriliyor.Her gün dört çeşit sıcak yemek depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ile Kahvaltı ve yemek organizasyonuna Çaykara Gençlik Merkezinde de gıda malzemesi desteği sağlanıyor.Öte yandan Uzungöl’lü hayırsever İş adamları da organizasyona Gıda malzemesi desteği gerçekleştiriyorlar.

MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz organizasyona hem gıda malzemesi desteği sağladı hem de ekibi ile birlikte okuldaki çalışmalara destek veriyor.

MİSAFİRLER İLGİDE ÇOK MEMNUN

Uzungöl’de mükemmel bir şekilde karşılandıklarını ifade eden depremzedelerden Hüseyin Hallaçoğlu,Kahramanmaraş Elbistan’dan Uzungöl’e geldiklerini Uzungöl’de mükemmel bir şekilde ağırlandıklarını kendi evlerindeki sıcaklığı Uzungöl’de bulduklarını bu anlamda organizasyonda emeği  geçen herkese minnet borçlu olduklarını,Karadeniz insanının yardım severliliğini iyi niyetini hep duyduklarını televizyondan izledikleri dizilerden öğrendiklerini,ancak şimdi Karadeniz insanının içinde yer alarak bu sıcak ilgi ve alakaya tanıklık etme imkanı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

Hatay’dan Uzungöl’e gelen Depremzedelerden Ayvaz  Yanmaz ise çok çetin günler geçirdiklerini depremin üzerlerinde çok olumsuz izler bıraktığını yorucu ve çetin bir yolculuğun ardından Uzungöl’e vardıklarını  ancak Uzungöl’de karşılaştıkları sıcak ve güzel ortamın kendileri için çok önemli bir moral kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

UZUNGÖL GENÇLİĞİ TEK YÜREK

Uzungöl Gençleri kendi aralarında mükemmel bir şekilde organize olmuşlar.syonuna kadar.Hatta Misafirlerin kıyafet ihtiyaçlarının giderilmesine kadar.

Uzungöl Gençliği her anlamda sahada yoğun bir şekilde çalışıyor.

BİR KAÇ GÜZEL ÖYKÜ

Deprem elbetteki  millet olarak hepimizin yüreğini parçaladı.Millet olarak hepimizin üzerlerinde derin izler bıraktı.Ancak aynı deprem millet olarak birbirimiz ile nasıl bütünleştiğimizi kardeşliğimizi nasıl pekiştirdiğimizi bir kere daha gözler önüne serdi.

Ahmet Aygün…Uzungöl’de Turizm İşletmesi sahibi.5 Adet Apart Pansiyonunu Depremzedeler için tahsis etmiş durumda.5 Aile şu an onun apart otelinde konaklıyor.

Yemek Organizasyonu yapılana kadar her sabah misafirlerini evinde ağırladı.Kahvaltılarını ve akşam yemeklerini evinde verdi Ahmet Aygün.

Geçen gün misafirleri gezdirmek için eve uğradım.Ahmet Abi’yi biraz dertli gördüm.Sordum ne oldu diye.

-Misafirlerden bir aile bizim yemeklerden yemek istemiyor o yüzden canım sıkkın demez mi bana.

Allah’ım biz ne kadar güzel milletiz böyle.

Bir anı daha.

13 Şubat Pazartesi sabahı misafirleri aradım.Okulda kahvaltı hazır.Sizi bekliyorlar dedim.

Misafirler 5 dakika sonra beni aradılar.

-Hocam dediler Ahmet Abi bizi okula göndermiyor.Evinde kahvaltı verecekmiş dediler.

-Neden diye sordum.

Misafirlerden birinin küçük bebeği var.Dışarda kar yağıyor.Çok soğuk.Çocuk üşütür hasta olur diye Ahmet Abi bizi göndermiyor.

Evet biz böyle bir Milletiz işte.

Erdoğan Manap…

İnceli Mahallesinde Apart Otel sahibi.Üç gündür Uzungöl Muhtarı ile birlikte başımızın etini yedi.Bana Depremzede aile gönderin diye.

Yedi Apartının tamamı Depremzedelerin hizmetinde

Dün akşam aradım.Yerleştirdiğimiz aileyi akşam yemeği için okula göndermesini rica ettim.

Bana verdiği cevap aynen şu.

-Onlar benim sorumluluğumda.Onların yemeği bana ait.Ben kimseye yemek verdirmem.Siz benim diğer apartlarımı doldurun bekliyorum.

Üç gündür belki on sefer aradı.Benim apartlarımı ne zaman dolduracaksınız diye…

Uzungöl Gençleri kendi aralarında mükemmel bir şekilde organize olmuşlar.Misafirlerin Kıyafet ihtiyacı için Aradım Erdoğan’ı.Ne ihtiyaçları var diye sordum.

Bana verdiği cevap aynen şu.

Onların yemeği,kıyafet,konaklaması her şeyi bana ait.Benim misafirlerime siz karışmayın

Aynı cümle bir kere daha dilimin ucuna geldi.

Allah’ım biz ne kadar güzel bir Milletiz.



İlginizi Çekebilir