Çaykara ve Uzungöl’ün Fedakar Anneleri,Deprem İçin Yemek Yapıyor,Bebek Kıyafeti Dikiyor.

Çaykara ve Uzungöl’ün Fedakar Anneleri,Deprem İçin Yemek Yapıyor,Bebek Kıyafeti Dikiyor.

Çaykara İlçesinin fedakar anneleri Depremden etkilenen vatandaşlarımız için gönüllü olarak Depremzedeler için yemek pişiriyor,saatlerce emek vererek çeşitli kıyafetler hazırlıyorlar.

Çaykara İlçesinin fedakar anneleri Depremden etkilenen vatandaşlarımız için gönüllü olarak Depremzedeler için yemek pişiriyor,saatlerce emek vererek çeşitli kıyafetler hazırlıyorlar.

Depremden zarar gören vatandaşlarımıza destek olabilmek için yola çıkan Çaykara’nın kadınları çeşitli organizasyonlar ile Depremden etkilenen vatandaşlarımıza Destek olmaya çalışıyor.

UZUNGÖL’ÜN ALTIN YÜREKLİ ANNELERİ

Uzungöl’de Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Yemek Salonunda her gün Depremzede vatandaşlarımız için sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor.Okul Müdürü Zennur Öztekin Sezer Yönetimindeki kenetlenen Uzungöl’lü gönüllü bayanlar kendi aralarında bir nöbet listesi oluşturarak okulun yemekhanesinde yemek hazırlıyorlar.

Sabahın erken saatlerinde okula gelen nöbetçi gönüllü bayanlar önce sabah kahvaltısını hazırlıyorlar.Ardından ise akşam yemeği için hazırlıklara başlıyor ve akşam yemeğini hazırlıyorlar.

Gönüllü bayanlar akşam yemeğinin ardından mutfak temizliğini gerçekleştirerek günlük yaklaşık 12 saatlik bir çalışma mesaisinin ardından evlerine dönüyorlar.

HALK EĞİTİM EL SANATLAR KURSUNDAN KIYAFET DESTEĞİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Kursunda görev yapan Kadrolu ve Usta öğreticiler tarafından üretilen çeşitli Ürünler Depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.

Kadrolu ve Usta Öğreticiler tarafından üretilen:

Bebek Battaniyeleri

Kadın ve Erkek Giysisi

Bebek Tulumları 

Kadınların hünerli elleri ile üretilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

MÜDÜR SEZER BELİRLİYOR-HALK EĞİTİM GİDERİYOR

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumları Müdürü Zennur Sezer tarafından Depremzede vatandaşların ihtiyaçları belirleniyor ve bu ihtiyaçlar Çaykara Halk Eğitim Merkezi Aracılığı ile gideriliyor.

FORODİGO KURSUNDAN EŞORFMAN TAKIMI

Çaykara Forodigo Kursu Kursiyerleri tarafından Depremzede vatandaşlarımız için üretilen eşorfman takımları ihtiyaç sahibi Depremzede vatandaşlarımıza veriliyor.

GİYİM TEKNOLOJİSİ KURSUNDAN ÇOCUK ELBİSELERİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Giyim Teknolojileri Kursunda görevli Kadrolu ve Usta öğreticiler ile kursiyerler tarafından üretilen Çocuk elbiseleri ile İçlikler Depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.

MÜDÜR GÖNAN-TÜM  İMKANLARIMIZ İLE DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi olarak tüm imkanları ile Depremzedelerin yanında olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Gönan,Giyim Teknolojisi,Forodigo,El  Sanatklar kursları ile sayesinde Kadrolu ve Usta Öğreticiler ve MKursiyerlerin hünerli elleri ile ürettikleri birbirinden kıymetli ürünleri Depremzede vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Destek ve Katkılarından dolayı başta Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’ye teşekkür eden Müdür İzzet Gönan bu ürünlerin  yapılması için malzeme desteğine ihtiyaçlarının bulunduğunu ve hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi. 

MÜDÜR ÇAMURALİ TEŞEKKÜR ETTİ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Çaykara Kadının ın vefakar çalışmalarından dolayı emeği geçen Emektar Annelere Sosyal Paylaşım Sitesi üzerinden teşekkür etti.

İşte Müdür Çamurali’nin Paylaşımı:

Uzungöldeki okulumuzu depremzedelerin hizmetine açtık.
Uzungölde pansiyonlarda misafir edilen depremzedelere hayırseverlerin destekleri ile okulumuzda sabah saat 10 ile 12 arası kahvaltı  akşam  saat 17 ile 18 arası akşam yemeği şimdilik 100 devamında 400 kişiye yemek ikramı olacak İnşallah.
Gönüllü olarak mutfakta yardımcı olan Uzungöllü ANALARDAN ve destek olan herkesten Allah razı olsun.

ÇAYKARANIN FEDAKAR ANNLERİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLMEK ÜZERE İÇLİK GİYSİ DİKİYOR.
Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile Çaykara Halk Eğitim Merkezindeki usta öğreticilerimizin rehberliğinde kursiyerlerimiz deprem bölgesine gönüllülük esasına göre içlik dikim çalışmalarına başladılar.(Hayırseverlerden kumaş talebimiz var.)



İlginizi Çekebilir