Çaykara ve Yaylalarda Haziran’da Dolu Sürprizi

Çaykara ve Yaylalarda Haziran’da Dolu Sürprizi

12 Haziran 2022 Pazar Günü Çaykara ve Yaylalarında dolu yağışı sürprizi yaşandı.

İlk olarak gece 02 sularında başlayan şiddetli yağış yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürdü.Çaykara Merkez ile mahallelerinde yoğun bir şekilde etkili olan yoğun yağmur her hangi bir hasar oluşturmadı.

Daha sonra ise saat 14.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur kısa süre içerisinde doluya dönüştü.Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışında Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl'de yolda dolu taneleri meydana gelirken yaylalarda ise dolu etkili oldu.

Dolu yağışı sonrasında Uzungöl Goşon deresi hafif bir şekilde taşarken yolda ise meydana gelen selden dolayı yolda oluşan çamura Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından anında müdahale edildi ve yol sorunsuz bir şekilde misafirlere hizmet veriyor.

Öte yandan hafta tatil sebebi ile Uzungöl'de bulunan misafirler Haziran ayındaki dolu sürprizi otel ya da vadelerden büyük bir ilgi ile izlerken dolu sonrasında pırıl pırıl açan güneş ile birlikte kendilerini sokaklara atarak yaz ile kış mevsimini bir arada yaşananın tatlı heyecanını yaşadılar.



İlginizi Çekebilir