Çaykara Yaylalarında Haziran Ayında Kar Sürprizi

Çaykara Yaylalarında Haziran Ayında Kar Sürprizi

2021 Yılı Yayla sezonunun yaşanmaya başladığı bu günlerde 3 Haziran 2021 Perşembe sabahı Yaylacılar kar sürprizi ile karşılaştı.

Tüm Ülkemizde olduğu gibi Çaykara İlçesinde de mevsimler farklı özellikleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.Bir gün çok sıcak olan hava bir gün sonra inanılmaz derecede soğuk olabiliyor.

1 Haziran 2021 Salı  günü Çaykara İlçesindeki yaylalarda yaklaşık 23-24 derece hava sıcaklığı ile pırıl pırıl bir ilkbahar günü yaşandı.2 Haziran 2021 günü Çaykara İlçesinde hava soğurken 3 Haziran 2021 Perşembe  gecesi ise yağmaya başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı ve sıcaklık -5 dereceye kadar düştü.

Yaylalarda ikamet eden yaylacılar 3 Haziran 2021 Perşembe sabahı uyandıklarında ise tatlı bir sürpriz ile karşılaştılar.Çünkü her tarafta kar vardı.Sabah saatleri itibarı ile açan pırıl pırıl güneş ile birlikte öğle saatlerine kadar yayla merkezlerindeki karlar erirken yüksek yerlerde ise yoğun kar kütleleri gözlerden kaçmadı. İlçemize bağlı Mağalagamboz yaylasında 3 cm,Görnek Yaylası ve Sultanmurat Yaylalarında 5 cm,Kurtdağı(Ligoraş) 6 cm,Şekersu ve Karester yaylalarında ise 5 cm cm arasında kar yağdı.

Yaylalarda bulunan yaylacılar sabahın ilk saatlerindeki bu kar sürprizi ile tatlı bir nostalji yaparken kar yağışı ulaşımı etkilemedi.



İlginizi Çekebilir