Çaykara Yaylalarında Yabani Hayvan Tedirginliği Devam Ediyor

Çaykara Yaylalarında Yabani Hayvan Tedirginliği Devam Ediyor

2021 Yılı Yayla sezonu devam ederken yaylalarda yaşayan vatandaşlarda Yabani Hayvan saldırısı tedirginliği devam ediyor.

2021 Yılı Yayla sezonu devam ederken yaylalarda yaşayan vatandaşlarda Yabani Hayvan saldırısı tedirginliği devam ediyor.Hayvanlarını otlamak için meraya gönderen vatandaşlar Yabani Hayvanların hayvanlarına saldırma tehlikesi sebebi ile tedirginlik yaşıyor ve gün boyunca merada hayvanlarının peşinde geziyor.

Son olarak 3 Temmuz 2021 Cumartesi Günü Şekersu Yaylası Tabanoz mevkiinde İsmail Yazıcı(Muhacir) isimli vatandaşın büyükbaş hayvanı bayırda otlarken yabani hayvan tarafından telef edildi.

Geçtiğimiz hafta içinde ise İlçemiz Durnalı Yaylasında Salim Uzan’a ait bir büyükbaş hayvan yabani hayvanlar tarafından telef edildi.

Daha önceki senelerde hayvanlarını sabah bayıra gönderen yayla sakinleri sadece kapalı havalarda akşam saatlerinde hayvanlarının peşine gidiyordu.Bu sene ise vatandaşlar yabani hayvan saldırma korkusu sebebi ile sabahtan akşama kadar hayvanlarının peşinden ayrılmıyor.Bir çok yaylada ise hayvanları beklemek üzere çoban tutuluyor ya da yayla sakinleri dönüşümlü çobanlık yaparak tüm yaylanın hayvanlarını bekliyor.

Karester Yaylası  sakinlerinden Mustafa Şen’den edindiğimiz bilgilere göre Yabani hayvan Durnalı Yaylasında bir vatandaşın danasını yedi.Staronar Yaylasında da hayvanlara saldıran yabani hayvan vatandaşların müdahalesi ile korkarak kaçtı.Yine Karaçam Mahallesinin Arapdere mevkiinde bir vatandaşın 30 tane koyununu telef etti.

Bir diğer Yayla Şekersu Yaylası.Şekersu yaylasında 27 Mayıs 2021 tarihinde Akçaabat’lı İdris K. İsimli vatandaş Akçaabat’tan Rize yaylalarına gitmeye çalışırken gece olması sebebi ile Şekersu Yaylasında konaklamıştı.Aynı gece yabani hayvan sürüye saldırmış ve saldırıda 12 keçi telef olmuştu.Yine Şekersu Yaylasında İsmail Kurt’un hayvanlarına saldıran yabani hayvan bir adet büyükbaş hayvanı telef etti.

Veli Yaylasında çoban Nusret Çakmak hayvanlar ile birlikte iken nahıra saldıran yabani hayvan Mustafa Çakmak’a ait bir adet büyükbaş hayvanı telef etti.

Yabani hayvan kış döneminde de Uzungöl Kaplanoz Mahallesinde Abdülaziz Göz ve Osman Karagöz’ün ahırlarının yan döşemesini kırarak ahırlara girmiş ve biri 3 aylık biri de 6 aylık 2 adet danayı ahırın içinde yemişti

İlkbahar Döneminde Demirkapı Mahallesi yayla evlerine de saldıran yabani hayvan yayladaki tüm yayla evlerinin kapılarını kırarak içeri girmiş ve yayla evlerinde bulduğu yiyecekleri almıştı.



İlginizi Çekebilir