Çaykara`da Gözyaşları Sel Oldu

Çaykara`da Gözyaşları Sel Oldu

Önceki gün vefat eden 14 yaşındaki Abdullah Uzun Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yaklaşık 10 gün önce Of Kıyıcık`ta Denizde boğulma tehlikesi geçiren ve 10 gündür Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde verdiği yaşam mücadelesini dün kaybederek Çaykara`yı göz yaşlarına boğan Abdullah UZUN Çayıroba(Yente) Köyünde düzenlenen cenaze namazının ardından aynı köyde bulunan aile kabristanlığında defnedildi.

14 Yaşında ve Lise 1. Sınıf Öğrencisi olan Abdullah UZUN`un cenaze namazına Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KARAKAŞ, Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir ÇELİK ve Müdür Yardımcısı Numan TUNCER, Çaykara Müftüsü Ali Fuat BAYCAN, Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami ÖZKURT, Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet GÖNAN, Fatma Bilge Ana Okulu Müdürü Nalan OKUR ATAMAN, Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Kenan ÇELİK, Çaykara Öğretmenevi Müdürü Mustafa ALTUNBAŞ, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali LEBLEBİCİ, Köknar Ortaokulu Müdürü Şükrü KARA ve klalabalık bir halk topluluğu katıldı. Çaykaradaki öğretmenlerin büyük bir bölümünün katıldığı cenaze töreninde öğretmenlerin cenaze boyunca döktükleri göz yaşları gözlerden kaçmadı.

/resimler/2015-6/10/1734198451822.jpg

Genç Yavrumuz Abdullah UZUN Çaykara Müftüsü Ali Fuat BAYCAN tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Çayıroba Köyümüzde bulunan aile kabristanlığında defnedildi. 

Merhum Yavrumuz Abdullah UZUN`a Allahtan rahmet başta kederli ailesi olmak ükzere Tüm Çayıroba ve Çaykara Halkımıza baş sağlığı dileklerimi iletiyoruz.

KISA BİR YAŞAM ÖYKÜSÜ      

14 yaşındaydı Sevgili Abdullah...Çayıroba Köyündendiler ailece.Ama Kader onları gurbet ellhere düşürmüş ve 14 yıl İstanbul`da yaşamını sürdürmüştü. Ortaokulu geçen yıl bitirmişti Sevgili Abdullah. TEOG sınavlarına girmiş ve lise Eğitimine Çaykara`da devam etmeye karar vererek İlçemize gelmişti genç yavrumuz. Okulunda başarılı,örnek ve terbiyeli bir öğrenci olarak tanındı öğretmenleri tarafından sevgili Abdullah.

Ve de ne olduysa o 1 Haziran Günü olmuştu. İki arkadaş Of İlçesine gezmeye gitmişlerdi.Hava sıcaktı. Birden Denize girmek geldi akıllarına.Kıyıcık Beldesinde deniz kenarına gitmişlerdi. Sevgili Abdullah Denize girmemişti ilk olarak. Ama yanındaki asrkadaşı elbiselerini çıkarmış ve atmıştı Karadenizin azgın sularına kendini.

Ve gözden kaybolmuştu arkadaşı. Sevgili Abdullah önce çığlıklar atarak yardım istemişti ama etrafta kimseler yoktu. Hiç tereddüt etmeden arkadaşını kurtarmak için denize atladı Sevgili Abdullah. Bu arada arkadaşı denizde bayılmış ve dalgalar arkadaşını kenara sürüklemişti. Yani arkadaşı kurtulmuştu. Ama Sevgili Abdullah arkadaşı kadar şanslı değildi ne yazık ki...

Karadenizin azgın suları yutmuştu Sevgili Abdullah`ı. Sahil Kurtarma ekipleri gelmiş ve yaklaşık olarak 15-20 dakika sonra çıkarabilmişlerdi Sevgili Abdullah`ı denizden.

Tam 10 gün yaşam mücadelesi veermiş ve bütün gücü ile yaşama tutunmaya çalışmıştı Sevgili Abdullah. Ve de 1 Haziran`da girdiği yaşam mücadelesini 9 Haziran Günü kaybederek ve de tüm Çaykara`yı göz yaşlarına boğarak aramızdan ayrıldı genç yavrumuz sevgili Abdullah.

Bu gün Öğretmenleri ve de büyükleri olarak son yolculuğuna uğurlamak üzere karşısında saf tuttuk genç yavrumuzun. Gözümüzde göz yaşları ve de dilimzde dualarla son yolculuğuna uğurladık .

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Ağlıyor

İlginizi Çekebilir