Çaykara,Çanakkale Şehitlerini Andı.

Çaykara,Çanakkale Şehitlerini Andı.

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109.Yıl Dönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi

Trabzon’un Çaykara İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109.Yıl Dönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlk Tören Çaykara Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesine ait Çelenklerin Atatürk Büstüne sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile gerçekleştirilen Resmi Program Taşkıran Eğitim Kurumları toplantı salonunda gerçekleştirildi.

18 Mart 20241 Pazartesi  Günü gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Resmi Programına  Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,,İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Üsteğmen Emre Can Narin,Çaykara İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak, SAADET Partisi Çaykara Belediye Başkan Adayı Mehmet Nuri Kadıoğlu ile öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldılar.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe Güner tarafından sunumu gerçekleştirilen Resmi Programın  açılış konuşması Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Çanakkale Sinevizyonu ile başlayan programda daha sonra öğrenciler tarafından fon müziği eşliğinde Zeybek gösterisi gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo sunumu ile birlikte öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunduğu programda daha sonra “Son Yoklama” isimli tiyatro oyunu beyaz perdede sahneye konuldu.İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan tiyatro oyunu alkışlar eşliğinde izlendi.

Gerçekleştirilen programda Kurtuluş Savaşının konu edildiği Gölge Oyunu ve Kurtuluş Savaşı Kahramanlarının gösterisi ilgi ile izlendi.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Belediye Başkanı Hanefi Tok, programın ardından öğretmen odasında Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Mustafa Özer Ortaokulu  ve Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri ile bir araya gelerek sohbet etti ve öğretmenlerin dilek ve temennilerini dinledi.



Anahtar Kelimeler: Çaykara Çanakkale Şehitlerini .

İlginizi Çekebilir