Çaykara´da 7 Okul,1 Sınav,1 Etkinlik

Çaykara´da 7 Okul,1 Sınav,1 Etkinlik

DPY ve TEOG sınavlarına Hazırlanan Öğrencilere İlçe Merkezinde Ortak Deneme Sınavı Gerçekleştirildi.

 

ÇAYKARA´DA  YEDİ  OKUL BİR SINAV BİR ETKİNLİK

Eğitim alanında Trabzon İlimizin Lider İlçesi konumunda bulunan Çaykara İlçemiz Eğitim Öğretim alanındaki örnek faaliyetlerini Sosyal ve Kültürel faaliyetler ile birlikte yürüterek örnek çalışmalarına devam ediyor.Çaykara İlçemizde 5,6 ve 7. Sınıf Öğrencilerine yönelik DPY ve 8. Sınıf Öğrencilerine yönelik TEOG Kursları ile Lise  Öğrencilerimize yönelik Üniversiteye hazırlık kursları kar kış demeden aralıksız devam ediyor./resimler/2016-2/11/1748263327069.jpgHaftanın 7 günü açık olan ve Kurs ile ETÜT çalışmaları aralıksız devam eden okullarda Öğrencilerin ortak sınavlara daha sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmeleri için ise Okullarda yapılan Deneme sınavlarına ek olarak İlçe Ortak Deneme Sınavları gerçekleştirilerek öğrencilerin Ortak bir müfredat programı ile sınavlara hazırlanmaları sağlanıyor Çaykara İlçemizde.

Son güzel Örnek 2.Dönemin ilk haftasuında yaşanıyor Çaykara İlçemizde.11 Şubat 2016 Perşembe Günü İlçede bulunan  Tüm Merkez ve Köy Okullarının 5 ve 6. Sınıf öğrencileri Minibüsler ile Çaykara Merkeze indirildiler.Burada Merkezdeki okullarda öğrencilere yönelik İlçe Ortak Deneme Sınavı gerçekleştirildi./resimler/2016-2/11/1748509421319.jpgİlçe Ortak Deneme Sınavının ardından ise Karaçam Ortaokulu,Köknar Ortaokulu,Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulu,Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu ve Uzungöl Ortaokulu Öğrencileri minibüsler ile Uzungöl´e çıktılar.Önce Uzungöl´de gezen ve muhteşem kar manzarası eşliğinde kartpostallık resimler çeken öğretmen ve öğrencilere daha sonra ise Uzungöllü İş Adamları Mehmet İNAN,Sinan İNAN ve İsmail-Süleyman SEZGİN tarafından Öğle yemeği ikramı yapıldı.

Uzungöl´ün nefis alabalığı ile karınlarını doyuran,daha sonra ise kadayıf ile tatlı keyfi yapan öğretmen ve öğrencilere Uzungöl Ortaokulu tarafından bir de hoş sürpriz yapıldı. Sezgin Motel´de Öğrencilere Şiir Dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.Öğrenciler tarafından Edebiyatımızın birbirinden güzel şiirleri öğrenciler tarafından seslendirilirken Karaçam Ortaokulu Öğrencileri de şiir dinletisine kendi şiirleri ile eşlik ettiler.

Daha sonra Türkçe Öğretmeni Ahmet KARACA ve Koro Ekibi tarafından öğrencilere muhteşem bir türkü sunumu yapıldı.Öğrencilerin de katıldıkları türkü söyleşisinde oldukça güzel görüntüler ortaya çıktı.

Programın son bölümünde ise Uzungöl Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Muhteşem bir Halk Oyun u gösterisi sahneledi.Öğrencilerin ayakta alkışlayarak izledikleri gösterinin son bölümünde ise öğretmen ve öğrenciler de gönüllerince eğlendiler.

/resimler/2016-2/11/1749355672112.jpgÇaykara İlçemizde Yarın ise 12.02.2016 Cuma Günü aynı etkinlikler bu defa 7 ve 8. Sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili olarak fikirlerini aldığımız Programın Uzungöl Bölşümünün Sorumlusu Hilmi KANIK bu gün Çaykara´daki 7 Kardeşten 5 kardeşi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ancak etkinliğe katılamayan diğer iki kardeşin de ezikliğini ve burukluğunu yüreklerinde taşıdıklarını ifade etti.Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin yaklaşık 500 öğrenci olduklarını ve bu öğrencileri minübüsler ile Uzungöl´e taşımanın oldukça zor olduğu için kardeşlerinden ayrı etkinlik yaptıklarını ifade eden Hilmi KANIK bundan sonraki etkinliklerde ise diğer iki kardeşlerini de aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Okul Sınav Etkinlik

İlginizi Çekebilir