Çaykara´da Aile Eğitimi!

Çaykara´da Aile Eğitimi!

Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla ?Aile Eğitimi Projesi? uygulamaya konuldu.

 

Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla ?Aile Eğitimi Projesi? uygulamaya konuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında tüm aileleri eğitime katılmaları çağrısında bulundu. 

Aile Eğitimi Programı ile ailelere çocuğun tüm gelişim alanlarını olumlu desteklemenin yanı sıra okul öncesi dönemin önemi, çocuk hakları, çocukla olumlu iletişim kurabilme yöntemleri, sağlık, beslenme ve çocuğu okula hazırlamak ile ayrıca engelli bireylere duyarlılık geliştirme konularında bilinç kazandırmak amaçlanmaktadır./resimler/2016-3/10/1234346969187.jpgÇaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açıklamada,? Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, ilçe milli eğitim Müdürlüğümüzün, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün büyük bir önem verdiği aile eğitimlerimize velilerimizin katılımını bekliyoruz, ?denildi. 

Açıklamada, ?Eğitim yalnızca okul ve eğitim ortamında yürütülen bir süreç değildir çocuğun ilk deneyimlerini edindiği ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır. Çocuğun katılımla getirdiği özelliklerin ne kadar gelişeceği nasıl biçimleneceği ve daha sonraki yılları ne derece etkileyeceği ailenin sosyo kültürel niteliğine, Çocuklarına sağladığı uyarılara çocuk yetiştirme tutumlarına, sözel iletişim ve model alma gibi aile ortamı ile ilgili pek çok değişkene bağlıdır. Çocuklarımızın gelişiminde bu denli etkileri olan ailelerin çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirilmesi bilinçlendirilmesi ve bunları davranışa dönüştürebilmesi için bu eğitimlere katılım son derece önemlidir. Bu yüzden tüm velilerimizden daha duyarlı olmalarını ve çok sayıda velimizin katılımını bekliyoruz. Başvurular halk eğitim Müdürlüğü ve Fatma Bilge Anaokulumuza yapılabilmektedir. Eğitmenimiz Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalân OKUR ATAMAN eğitimlerimizin verimli ve zevkli geçtiğini katılımcılarımızın son derece memnun olduğunu ifade etti,?açıklamasında bulundu.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Aile Eğitimi

İlginizi Çekebilir