Çaykara´da Akif ve İstiklal Marşı Coşkusu

Çaykara´da Akif ve İstiklal Marşı Coşkusu

İstiklalMarşının Kabul Edilişinin 97. Yıl Dönümü İlçemizde Gerçekleştirilen Tören İle kutlandı

Ulusal Şairimiz ve de İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy Çaykara Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen Ortak bir tören ile anıldı./resimler/2018-3/14/1422550229687.jpgİstiklal Marşımızın Kabul Edilişinin 97.Yıl Dönümü ve de İstiklal Marşımızın Yazarı Ulusal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u Anma Etkinlikleri 12 Mart 2018 Salı Günü İlçemiz Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında gerçekleştirildi.

GÜNLER ÖNCESİNDEN HAZIRLIK

İstiklar Marşımızın Kabul Edilişinin 97. Yıl Dönümü dolayısı ile okulumuzda günler öncesinden planlanan çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi./resimler/2018-3/14/1423287730335.jpgİşte o Etkinlikler

1-Birinci Sınıflar Arasında İstiklal Marşının 10 Kıtasını Ezberleme Yarışması

2-İlkokullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması

3-Ortaokullar Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması

YARIŞMA DEĞERLENDİRME KURULU

Zeki Bilge İlkokulu 1. Sınıf Öğretmenleri Yarışma Değerlendirme Kurulunda yer aldı.Ayrıca Zeki Bilge Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kenan Çelik ile Öğretmen  Ayşen Ayar da Yarışmada Değerlendirme Kurulunda Görev alan öğretmenlerimiz oldular.

MİNİK YÜREKLER İSTİKLAL MARŞINI EZBERLEDİ

Zeki Bilge İlkokulu  Birinci Sınıf Öğrencilerimiz arasında İstiklal Marşımızın 10 Kıtasının Ezberlenmesi Yarışması düzenlendi.Minik Yüreklerimiz yarışmaya çok büyük bir ilgi gösterdiler. Öğrencilerimiz yoğun bir çalışma dönemi ile İstiklal Marşımızı ezberlemeye çalıştılar./resimler/2018-3/14/1423515230831.jpgYarışma sonunda 15 Minik Yüreğimiz İstiklal Marşının 10 Kıtasının tamamını ezberlemeyi başardılar.

Organizasyon Komitesindeki Öğretmen Arkadaşlarımız da onların o kocaman yüreklerini birbirinden ayırmadı ve de İstiklal Marşımızı ezberleyen 15 Minik yüreğimizin tamamını ŞAMPİYON ilan etti ve de hepsini ödüllendirdi.

İşte İstiklal Marşı Şampiyonu Minik Yüreklerimiz

1/A SINIFI ŞAMPİYONLARI

Öğretmen Arkadaşımız Soner Turan Kaynharpınar´ın okutt6uğu 1-A  Sınıfımızın Şampiyon Öğrencileri şunlar:

ADI SOYADI

Çınar Efe Özalp

Elif Koman

Elif Tusem Kara

Hazal Atlıhan

Hikmet Yıldırım

Makbule Demirhan

Tuana Saygı

Zeynep Ceylin Özer

Hamza Musa Sarmısak

1-B SINIFI ŞAMPİYONU

Öğretmen Arkadaşımız Çiğdem Pakiş´in  okuttuğu 1-B  Sınıfımızın Şampiyon Öğrencisi:

ADI SOYADI

Musab Berat Yılmaz

1-C  SINIFI ŞAMPİYONLARI

Öğretmen Arkadaşımız Rasim Kapan´ın   okuttuğu 1-C  Sınıfımızın Şampiyon Öğrencileri şunlar:

ADI SOYADI

Hayrunnisa AYAL

Adnan Suiçmez

Elanur Derman

Metehan Kurt

Zümra Akçelik

 

2-İLKOKULLAR ARASI İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

İlkokullar Arası Şiir Okuma Yarışmasında 2,3 ve 4. Sınıflarda her sınıftan üçer öğrenci Sınıf Öğretmenleri tarafından seçilerek yarışmaya katılımları sağlandı.İlkokullar Ketegorisinde Toplamda 27 Öğrenci Yarışmaya katıldı./resimler/2018-3/14/1424138824992.jpgİlkokullar Arasında gerçekleştirilen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Zeki Bilge İlkokulundan Özge Çilesiz Şampiyon olurken aynı okulumuzdan Fahriye Ecrin Temel İkinci,Dağlar Ersoy ise Üçüncü olmayı başardı

2-ORTAOKULLAR ARASI İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASI

Ortaokullar  Arasında gerçekleştirilen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Zeki Bilge İlkokulundan Gizem Sivaz  Şampiyon olurken aynı okulumuzdan Bedirhan Ocak  Temel İkinci,Dağlar Ersoy ise Üçüncü olmayı başardı

TÖREN SONUNDA BÜYÜK KORO

Törenin Son bölümü ise çok güzel bir sürprize imza atıldı.Törenin son bölümünde Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında öğrenim gören ve de İstiklal Marşının tamamını ezberleyen 120 Öğrenci Tarafından İstiklal Marşımızın okunması ile Tören sona erdi.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir