Çaykara´da Alkış Alan Davranış

Çaykara´da Alkış Alan Davranış

Devlet Memurları Topluma Hizmet etmek için vardır.Hangi Kamu Kurum ya da Kuruluşuna gidersek gidelim o Kurumda çalışan Devlet Memurları tabi ki işlerimizi hızlandırmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışırlar.

Devlet Memurları Topluma Hizmet etmek için vardır.Hangi Kamu Kurum ya da Kuruluşuna gidersek gidelim o Kurumda çalışan Devlet Memurları tabi ki işlerimizi hızlandırmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışırlar.

Ancak  bir çoğumuz çoğu zaman şundan hep şikayetçi oluruz.Kamu Kurumlarında işlerimizin uzadığından ya da Kamu Kurumlarında çalışan memurlarımızın işlerimizi ağır bir şekilde yürüttüğünden çoğu kez şikayetçi oluruz nedense./resimler/2018-7/2/1318549297365.jpgBu konudaki olumsuz davranışlar ile çoğu kez televizyon ekranlarında ya da gazete sutunlarında çokça karşılaşırız da olumlu ve de güzel haberler ile nedense çok fazla karşılaşamayız.

Yılmaz Rasim Limandal?Çaykara Tapu Müdürümüz.Öncelikle şunu ifade etmek isteriz Müdürümüz için.Beyefendi,eğitimi,kültürü ve insanlara olan saygısı ile  Çaykara İlçemizde her ortamda çok büyük bir saygı gören İnsan olarak tanınıyor Çaykara İlçemizde Müdürümüz Sayın Yılmaz Rasim Limandal.

Çaykara´lı değil Müdür Bey.Ancak işini o kadar çok seviyor ve yaptığı işe o kadar çok değer veriyor ki çoğu zaman gece yarılarına kadar kurumda tek başına çalışıyor ve de insanlarımızın evraklarını yetiştirmeye çalışıyor./resimler/2018-7/2/1319571329264.jpgPeki şimdi okuyucularımız merak ediyorlar.Neden bize bu gün Tapu Müdürünü anlatma gereği duydun.Anlatayım Efendim.

BİMER´i hepimiz duymuşuzdur.BİMER Başbakanlık tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki düzen ve işleyişin vatandaşlar tarafından takip edildiği bir sistem olarak özetlenebilir.

Ancak BİMER´e genel olarak hep olumsuz değerlendirme ve yorumlar yapıldığı için insanlar genelde BİMER´i  şikayet edilen Kurum olarak algılamışlar.

Oysa BİMER´de güzel şeyler de oluyor.İşte İlçe Tapu Müdürümüz Yılmaz Rasim Limandal´ı bunun için paylaşmak istedim sizlerle.

Müdürümüz Yılmaz Rasim Limandal ile ilgili olarak İki Güzel paylaşımı gururla sizlerle paylaşmak istedik bu günkü haberimizde.

İşte BİMER´de yayınlanan  ilk paylaşım

Ankara Etimesgut´ta İkamet eden Hüseyin İzgi Kardeşimiz yaşadığı örnek davranışı BİMER´de paylaşmış.Gelin bundan sonraki bölümü Sevgili Hüseyin İzgi´den dinleyelim.

BİR AKŞAMDA İŞLEM TAMAM

Sayın Yetkili?Bizler Kamuda İşimizi yaparken olumsuz konuları sıkça eleştirerek dile getiririz.Ama olumlu konuları nedense görmezden geliriz.

Şu anda müracaat yaparken de teşekkür başlığı altında bir bölümün olmadığını ama şikayet bölümünün olduğunu üzüntü ile öğrendim.Oysa 40 senesini Kamuda geçirmiş biri olarak çok iyi biliyorum ki millet olarak kuru bir teşekkür karşısında bile gözleri dolan insanlarız.Bu noktadan hareket ile bu yazıyı yazma gereğini hissettim.

Halen Yurt dışında çalışan ve Türkiye´de yatırım kararı alan İş arkadaşım Sayın Abdullah Yüce ile birlikte Trabzon İli Çaykara İlçesi Demirkapı Nahiyesi Sinanlı Mevkiinde Turizm belgeli Butik Otel inşaatımız için TKDK Kurumuna kredi müracaatında bulunduk.

Abdullah Yüce Bey Müracaatımızı yaptıktan sonra çalıştığı ülke olan Almanya´ya dönmüştür.Ancak çok kısa bir süre sonra müracaat evrakları arasında bulunan Tapu kaydındaki bilgi eksikliği nedeniyle tekrar Türkiye´ye çağrılmıştır.

Almanya´daki İş Yerinin sık izin talebi ve Türk olmasından kaynaklı olumsuz bir yaklaşım sergilenerek adeta işimizi, sabote etmek ve Ülkemizde yatırım yapma konusunda  olumsuz yaklaşımları ile karşılaştık.

İş Ortağım Uzun mücadelesinden sonra 24 Nisan 2018 tarihinde 3 günlük izin alarak Türkiye´mize gelerek Tapu evraklarını çıkartmak için Trabzon Çaykara Tapu Müdürlüğüne Müracaatta bulunduk.Durumumuzu izah ettik ve de süremizin çok sınırlı olduğunu beyan ettik.

Çaykara Tapu Müdürü Sayın Yılmaz Rasim Limandal Beyefendi normal prosedürü işletmek zorunda olduklarını ifade ederek ,diğer vatandaşlarımıza haksızlık yapmadan işimizi hızlandırmak zorunda olduklarını ifade etti.

İtiraf etmek gerekirse işlerimizin yetişmeyeceği kanaatindeydik ve moralimiz bozuldu.Tapu mevzuatına göre sisteme yazdırdığımız telefon numarasına müracaatımızdan 1 gün sonra 26 Nisan 2018 tarihinde işlemlerimizin sonuçlanmak üzere olduğunu,ve Çaykara Tapu Müdürlüğüne çağrıldığımız mesajını alınca Ülkemizin ve Kamu Personelinin çalışma is Disiplini ilke gurur duyduk.

Süratle Tapu Müdürlüğüne intikal ederek Müracaat evraklarımızın onaylanmış cevabını Tapu Müdürümüz Sayın Yılmaz Rasim Limandal´dan teslim aldık.Müracaatımızın kısa bir sürede tamamlanması ve sınırlı izin nedeni ile hiç tanımadığı bir vatandaşın işi için Tapu Müdürümüzün gece mesaiden sonra çalışmak zorunda kaldığını öğrenince açıkçası çok ama çok duygulandık.Türk olmakla gurur duyduk.

Kendisine duygularımızı ifade edip de teşekkür ettiğimizde ,oldukça tevazu sahibi bir amir olarak ortada bir özveri ve başarı varsa tüm personelin huzurlu ve gönüllü çalışması sayesinde olduğunu ve de teşekkürün kendisine değil tüm personele ait olduğunu duyunca itiraf etmeliyiz ki gözlerimiz doldu,göğsümüz kabardı.

Ülkemizin geldiği nokta işte budur.Bu durum yöneticilerimizin çabası ve yönetim anlayışının en ucra yerlerimizde bile aynı ciddiyet ile uygulanması ile alakalıdır.Bu seviyeye gelmemizde katkı sağlayan başta Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Bakanlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum.Allah Razı olsun.

Bize bu sevinci ve gururu yaşatan Çaykara Tapu Müdürü Yılmaz Rasim Limandal´ın şahsında Tüm Çaykara Tapu Personeline huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum.,

Böyle Kamu Personelimizin sayesinde inanıyorum ki  güzel Ülkemiz çok daha huzurlu günlere ulaşacaktır.

BU satırların yazarı olarak şunu da belirtmek zorundayım.Bek Ak Parti Üyesi değilim ve bir Siyasi Parti Üyesi de değilim.Bu konudaki duygularımız partiler üsdtü ama partilerin de Ülkemize neler kattığı nile alakalıdır.

Bu yazıyı yazmak vicdani bir sorumluluktur.Asla başka bir amacımız yoktur.Ve de bu sözler benim İş Ortağım Sayın Abdullah Yüce´nin Ortak duygularıdır.Saygılarımızı sunuyoruz.Arz Ederiz.                                                                                                                              18 Haziran 2018                                                                                                                   Hüseyin İzgi

ÖRNEK DAVRANIŞ 2

Tapu Müdürümüz Yılmaz Rasim Limandal ile ilgilki yine BİMER´de yayınlanan bir başka Örnek Yazıyı paylaşalım sizlerle.

Bursa´da ikamet eden Behzat Çevik´e kulak verelim şimdi de

Trabzon İli Çaykara İlçesi Ataköy Mahallesinde 185 Ada 71 parsel sayılı taşınmaz ile ilgili intikal ve satış işlemleri konusunda 24.04.2018 tarihinden itibaren Çaykara Tapu Müdürlüğü nezdindeki işlemlerde taraf vekili olarak hazır bulundum.

İşlemlerin Safahatından itibaren Dairede bulunduğum sırada gerek benim ve gerekse başkaişlemler için müracaat edenlere karşı,hem işlem hızı hem de vatandaşa ilgi bakımından Tapu Müdürü Yılmaz Rasim Limandal tarafından ortaya konan performansın benim gibi herkesi mutlu ettiğini gördüm.Bu memnuniyetimi makamınız ile de paylaşmak istedim.

TEŞEKKKÜRLER MÜDÜRÜM

Ne diyelim.Hepimiz Devlet Memuruyuz.Ve de Hepimizin görevi vatandaşa en mükemmel bir şekilde yardımcı olmak.

Bu anlamda Topluma Model olması ve de çok güzel bir örnek teşkil etmesi anlamında Çaykara Tapu Müdürümüz Sevgili Yılmaz Rasim Limandal´ı Tüm Çaykara Halkı adına bir kere daha tebrik etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



ALİ KEMAL AYDIN
11.07.2018 01:44:13
Sevgili Arkadaşlar öncelikle Doğruları +Doğrulukları takdir etmek edebilmek ayrıcalıktır erdemliliktir. Aynı şekilde yanlışlara yanlışlıklara yapıcı eleştiri yapabilmek + önerilerde bulunabilmek EKSTRA bir davranış yaklaşım özelliği güzelliği olduğu düşüncesindeyim. Bu ifadem TİCARET + SİYASET + GENEL yaşam dâhilinde geçerli olması gerektiği ifade edebilirim. SİZ varsanız BİZ varız. SELAMLAR ? SEVGİLER?..

İlginizi Çekebilir