Çaykara´da ?Anne-Baba´ Kitap Okuma Etkinliği

Çaykara´da ?Anne-Baba´ Kitap Okuma Etkinliği

Çaykara´da ilk kez gerçekleştirilen ?Anne-Baba Eğitimi´ çerçevesinde kitap okuma ve yazarıyla söyleşi gerçekleştirildi.

 

Çaykara´nın son yıllardaki eğitimdeki başarıları gündemde yerini korurken, ilçemizde eğitim konusunda her gün yeni bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Özellikle kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için öğrencilerin kitap okumanın yanında Çaykara´da ilk kez gerçekleştirilen ?Anne-Baba Eğitimi´ çerçevesinde kitap okuma ve yazarıyla söyleşi gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliğine çok sayıda bayan veli katıldı. 

Çaykarada Çaykara Kaymakamlığı proje ekibi tarafından 19.01.2016 Salı günü başlatılan kitap okuma ve yazarıyla söyleşi projesi kapsamında 23.02.2016 Salı günü bir ay önce belirlenen ?anne-baba eğitimi´ kitabını okuyan veliler ile kitabın yazarı Karadeniz Teknik Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okutan ile birlikte saat 10.30 da söyleşi yapıldı. 

Söyleşi ilçe milli eğitim müdürü Ahmet Çamurali´nin konuşması ile başladı. Projenin bir ilk olduğunu velilere kitap okumanın faydalarını kitap okuyarak çocuklarıyla daha iyi diyalog kuracaklarını ifade eden Çamurali,  dağıtılan kitapların daha çok Çaykara´nın ücra noktalarında kalan velilerimize dağıtıldığını, projenin devamının geleceğini ilgi gösteren veli sayısı artıkça daha verimli sonuçlar alacağımızı inanıyorum,?dedi. 

Özellikle projeyi çok beğendiklerini söyleyen veliler kitabın kendilerine kazandırdığı ifade ederek kitabın yazarı Çaykaralı hemşerimiz Yrd.Doç.Dr. Mehmet Okutan´a sordukları sorulara cevap verdi. Özellikle Karaçamdan katılan bir velinin yazar Mehmet Okutan´a sorduğu ? çocuğum istemediğim bir şeyi yaptığında önce kızıyorum daha sonra üzülüyorum´ soruna cevap olarak, yaşanan olaydan sonra çocuğunuzdan ?özür dilenmesinin´ gerektiğini söylemiştir. Söyleşi Mehmet Okutan´ın konuşmasıyla sonlandırıldı.



İlginizi Çekebilir