Çaykara´da Arıcılık Kursu Tamamlandı

Çaykara´da Arıcılık Kursu Tamamlandı

Çaykara Halk eğitim Merkezi Tarafından açılan Ve İlçe Tarım Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen arıcılık Kursu Tamamlandı

ÇAYKARA´DA ARICILIK KURSU TAMAMLANDI

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve Kursun Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  Arıcılık Kursu 28 Şubat 2018 tarihinde tamamlandı.

Arıcılık Kursunu başarı ile tamamlayan toplamKursiyere Kurs Başarı Belgeleri verildi.

/resimler/2018-3/1/1129414620005.jpg

Arıcılık Kursunun Tamamlanması Sebebi ile Çaykara Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Belge Alma Töreni gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Başkanlığında gerçekleştirilen Belge Alma Törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Numan Tuncer,İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan ile Kursiyerler katıldılar.

KAYMAKAM AYRANCI-ARICILIK ÇAYKARA´NIN GELECEĞİ

Arıcılığın Çaykara İlçemiz için zengin çiçek türü ve bitki örtüsü bakımından çok uygun bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bu çok yararlı olduğuna inandıkları Kursu Çaykara İlçemizde açarak vatandaşlarımızın katılımını sağlayan başta Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve İlçe Tarım Müdürlüğüne ve personeline teşekkür etti.

/resimler/2018-2/28/1712259113758.jpg

Kursa göstermiş oldukları yoğun ilgi ve katılımdan dolayı Kursiyerlere de teşekkür eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Doğanın insana tüm güzelliklerini bağışladığı şirin İlçemiz Çaykara´nın her yönü ile Arıcılığa çok uygun bir coğrafya olduğunu sözlerine ekledi.

Modern Teknolojik İmkanlardan yararlanılarak Arıcılık mesleğinin Çaykara İlçemizde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Ülkemizde Gıda Teknolojisinin çok geliştiğini Arıcılık gibi emek verilerek insanların sofralarına gelen doğal yiyeceklere insanlarımızın çok büyük özlem duyduklarını sözlerine ekledi.

Çaykara İlçemizde uzun vadeli Projelerin yapılması gerektiğini ve  de uzun vadede Arıcılık yapılmasının çok faydalı olacağı görüşünde olduklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Üretim anlamında Solaklı Vadisinin artık bir marka değeri olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Turizm alanında zaten Marka olan Çaykara İlçemizin Ülkemizin en kaliteli yağ üretiminin yapılabileceği ve de bu alanda marka olabileceği bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Arıcılık alanında da uzun vadeli planlanacak  çalışmalar ardından bu anda Marka bir İlçe olacağını sözlerine ekledi

BAŞKAN TOK-ARICILIĞI GELİŞTİRMELİYİZ

Anzer Balının Yöremiz için bir Marka değeri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bitki Örtüsü ve Flora bakımından Çaykara İlçemizin yayla ve mezireleri ile Anzer´in aynı yapıya sahip olduklarını bu yüzden de Çaykara İlçemizde arıcılığa çok büyük önem verdiklerini ifade etti.

/resimler/2018-2/28/1714205834770.jpg

Kursu başarı ile bitiren Kursiyerleri tebrik eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi tok Kursiyerlerden aldıkları Belgelerin raflarda kalmamasını bundan sonra Çaykara İlçemizde Arıcılığın gelişmesi için altyapı çalışmalarına başlamaları gerektiğini ifade etti.

Çaykara Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi Arıcılık konusunda da Üreticilerimizin yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Tok Arıcılık konusunda adım atmak isteyen tüm vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

BELGE DAĞITIM TÖRENİ

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Arıcılık Kursunu başarı ile bitiren 38  Kursiyere Başarı Belgeleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

/resimler/2018-2/28/1716009274180.jpg

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA ONUR PLAKETİ

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Arıcılık Kursuna Destek ve Katkılarından dolayı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Kurs Destek Projesi Kapsamında Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´a Birer Onur Plaketi Takdim edildi.

/resimler/2018-2/28/1717334276121.jpg

 



İlginizi Çekebilir