Çaykara´da Atamızı Saygı İle Andık

Çaykara´da Atamızı Saygı İle Andık

10-16 Kasım Atatürk Haftası Çaykara İlçemizde Çeşitli Etkinlikler İle Başladı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl Dönümünde Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli törenler ile anıldı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Çaykara İlçemizdeki ilk Tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Saat 08.50´de başlayan Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Muhammet Alver,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz ile Daire Amirleri,öğretmen ve öğrenciler katıldılar./resimler/2017-11/10/1411309764382.jpgÇaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Adnan Köse tarafından Organizasyonu ve sunumu gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreninde ilk olarak Çaykara Kaymakamlığı t adına Kaymakam İhsan Ayrancı tarafından,Çaykara Belediyesi Adına ise Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı ve de Atamızın aramızdan ayrılış saati olan saat 9´u 5 geçe Atamızın Manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

RESMİ TÖREN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİNDE

10 Kasım ile ilgili Çaykara İlçemizdeki Resmi Tören ise Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı ve okulun konferans salonunda tören gerçekleştirildi./resimler/2017-11/10/1412298515624.jpgFATİH ÖĞRETMENDEN ÖRNEK BİR KONUŞMA

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatih Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.Genç Beyinlere Atatürk´ün yaşam ufku ve ileri görüşlülüğünü akıcı bir dil ile anlatan Fatih Öğretmenin konuşması öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile dinlendi.

İLKNUR SİVAZ´TAN GÜZEL BİR ŞİİR

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden İlknur Sivaz tarafından okunan ?Atatürk´ü Gördüm Düşümde? adlı şiir öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

BİR ŞİİR DE RUKİYE GENEL´DEN

9. Sınıf Öğrencilerinden Rukiye Genel tarafından okunan şiir öğrenciler tarafından beğeni ile dinlendi.

TİYATRO BÜYÜLEDİ

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan Tiyatro oyunu  öğrenciler tarafından büyük bir ustalık ile sahneye konuldu.Misafirlerin ayakta alkışlayarak izledikleri tiyatro oyunu Protokol Üyeleri tarafından da çok beğenildi.

SLAYT GÖSTERİSİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hayatını konu alan Slayt Sunumu büyük bir beğeni ile izlendi.

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ

Atatürk´ün en sevdiği şarkılardan bir tanesi olan ?Fikrimin İnce Gülü? şarkısı Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencilerinden İlknur Sivaz tarafından büyük bir ustalık ile okundu.

10 KASIM OROTORYOSU BÜYÜLEDİ

10 Kasım Orotoryosu tarafından gerçekleştirilen Sunum öğrenciler ve programa katılanlar tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜL TÖRENİ

Atatürk Haftası Münasebeti ile İlçemizde bulunan İlkokullar arasında düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından takdim edildi.

Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerimiz ve okulları şu şekilde:

1.Muhammet Emin Erdoğan-Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

2.Akın Barut-Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

3-Asir Elmahmut-Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu

4-Ege Mutlu Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

5-Alperen Emir Semiz- Çaykara Merkez Zeki Bilge İlkokulu

ORTAOKULLAR BÜYÜLEDİ

Atatürk Haftası Münasebeti ile İlçemizde bulunanOrtaokullar arasında düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından takdim edildi.

Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerimiz ve okulları şu şekilde:

1.Berat Karahan Topaloğlu-Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

2-Mert Çakıral-Köknar Ortaokulu

3.Doğukan Dağhan-Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu

4.Gürkan Sargın-Karaçam Ortaokulu

5.Recep Emin Hacıefendioğlu- Şehit Ahmet Ça mur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

15 TEMMUZ STANTI BÜYÜLEDİ

Törenin ardından Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından büyük bir itina ile hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Stantı Kaymakam İhsan Ayrancı Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ve Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından ziyaret edildi.

Görsel Efektler ile mükemmel bir şekilde hazırlanan stant  ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi görüyor.Her gün ziyaretçi akınına uğruyor.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

10-16 Kasım Atatürk Haftası Okullarımızda gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinlikler ile hafta boyunca devam edecek.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir