Çaykara´da Bilim Fuarı Rüzgarı

Çaykara´da Bilim Fuarı Rüzgarı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında 6 Okulumuzun hazırlamış olduğu Proje Bilim Fuarı Organizasyon Komitesi tarafından kabul edildi.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Etkinlikleri kapsamında 6 Okulumuzun hazırlamış olduğu Proje Bilim Fuarı Organizasyon Komitesi tarafından kabul edildi.

Öğrencilerimizin Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerimizin nezaretinde hazırlamış oldukları Proje kapsamında Çaykara İlçemizde Projeleri kabul edilen okullarımız şunlar:/resimler/2019-1/14/1532102917231.jpg1-Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu

2-Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu

3-Köknar Ortaokulu

4-Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

5-Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu

6-Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÇAMURALİ-EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Hazırlamış oldukları çeşitli, Projeler ile Çaykara İlçemizde 6 Okulumuzun 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına katılmaya hak kazandıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali başta Öğrencilerimiz ile birlikte mesai kavramı tanımadan onlar ile birlikte çalışan Okul Yöneticilerimiz ve Öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eğitim Camiası olarak Her zaman ve her projede kendileri ile birlikte olan Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem ve Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un Kıymetli katkılarını bu projelerde de yanlarında hissettiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali 4006 Bilim Fuarı etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizin Çaykara İlçemizi en mükemmel bir şekilde temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

BİLİM FUARINI TANIYALIM

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları´nın temel amacı öğrencilerin bilimsel araştırma kültürünü ve bilimsel yaklaşım becerilerini yaparak ve yaşarak kazanması. Bu kapsamda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları ile 5-12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel yönteme uygun şekilde araştırma yapabildikleri ve elde ettikleri sonuçları sergileyebildikleri ortamlar olan bilim fuarlarına destek verilmesi amaçlanıyor.

Bilimsel araştırmaların temel amacı gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulmaktır. Bu amaçla öğrenciler, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları ile bilimsel araştırma yapmaya teşvik ediliyor, aralarında iş birliği yaparak proje hazırlama imkânı bulabiliyor ve araştırma yöntemleri, sonuçların derlenmesi ve sunum becerileri konusunda kendilerini geliştirebiliyorlar.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları´na 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları, bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM), öğretim programlarında fizik, kimya, biyoloji, matematik ve Türkçe derslerinden en az üçüne yer veren mesleki eğitim merkezleri, bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları başvurdu.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Bilim Fuarı Rüzgarı

İlginizi Çekebilir