Çaykara´da Çanakkale Ruhu Büyüledi

Çaykara´da Çanakkale Ruhu Büyüledi

Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Tarafından Hazırlanan Kitapların Dünyasında Tarihe Yolculuk Projesi Kapsamında Prof.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu Tarafından Öğrencilere Seminer Verildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Federasyonu  tarafından desteklenen Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği  tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilen proje çerçevesinde öğrencilerimize tarih bilinci oluşturmak amacı ile 170 öğrenci Çaykara İlçemizden Çanakkale´ye doğru yola çıkıyor.

30 Kasım 2017 Cuma Günü başlayacak olan bu tarihi yolculuk 4 otobüs ile gerçekleştiriliyor.5 Gün sürecek olan Proje yolculuğu kapsamında öğrencilerimiz Ülkemizin değişik tarihi yerlerini de görme imkanına sahip olacaklar./resimler/2017-11/28/0951310812558.jpgÇaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali bu proje ilgili örnek bir çalışma gerçekleştirerek Çanakkale Gezisi öncesinde öğrencilerimizin ufkunu açan bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bu Proje Kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´nin Organizasyonu çerçevesinde Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Dekanı  Prof.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu Çanakkale gezisine katılacak olan öğrenciler ile buluşturuldu.

27 Kasım 2017 Pazartesi Günü gerçekleştirilen Konferansa öğrenci ve de öğretmenlerimiz çok büyük bir ilgi gösterdiler.,

ÇAMURALİ-ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİN ŞANS

Tarihini bilmeyen  ve de doğru yorumlayamayan Milletlerin gelecek nesillere bırakabilecekleri çok fazla şeylerinin olmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali Çanakkale Savaşlarının Ülkemizin tarihinin en önemli temel yapı taşları olduğunu ve de bu savaşları doğru yorumlamamız gerektiğini ifade etti./resimler/2017-11/28/0952123313422.jpgÇanakkale Gezisinin  hemen öncesinde Prof.Dr İsmail Hakkı Demircioğlu gibi Ülkemizin en önemli değerlerinden olan bir Bilim İnsanını Çaykara´lı Öğrencilerimiz ile buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çamurali Öğrencilerimizde tarih bilinci oluşması açısından bu konferansa çok büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

DEMİRCİOĞLU-ÇANAKKALE´Yİ DOĞRU YORUMLAMAK

Çaykara İlçesi gibi Milli ve manevi değerlerimize çok büyük önem veren  örnek bir ilçede bulunmaktan dolayı çok fazla mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Prof.Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu kendilerinin Çaykara´da bulkunan öğrencilerimiz ile buluşmalarını sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye teşekkür etti.

Çanakkale Savaşlarını 4 ayrı bölümde ele almanın doğru bir yaklaşım şekli olduğunu ifade eden Demircioğlu:Bunların;

1-Çanakkale Savaşları

2-Tarih Eğitimi

3-Çanakkale Savaşları ve Değer Eğitimi

4-Çanakkale Savaşları ve Beceri Eğitimi

Şeklinde özetlenebileceklerini sözlerine ekledi.

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Değerler Eğitiminin son derece önemli olduğunu ve de Öğrencilerimize bu değerleri mutlaka kavratmamız gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu bu değerleri şu şekilde özetledi.

1-Bağımsızlık

2-Barış

3-Çalışkanlık

4-Dayanışma

5-Duyarlılık

6-Özgürlük

7-Sorumluluk

8-Vatanseverlik

ÇANAKKALE´DEN ÖĞRENMEMİZ GEREKENLER

Çanakkale Savaşları ve Milletimizde Tarih Bilinci oluşturulması konusunda hem tarihsel olaylara değinen hem de öğrencilerde tavsiyelerde bulunan Prof.Dr Demircioğlu Çanakkale Savaşlarının Milletimize öğretmesi gereken tarihi değerlerinin bulunduğunu ifade etti ve de bu depğerleri şu şekilde özetledi./resimler/2017-11/28/0952578939290.jpg1-Yeni Neslin her konuda olduğu gibi tarih konusunda da çok iyi eğitilmesi gerekmektedir.

2-Hiçbir miras bitmez tükenmez değildir.

3-Medeniyet iddiası olanlar zamanı kendileri inşa etmelidir.

4-Kendi zamanını,kendi değer,örf,adet ve tecrübeleri ile inşa edemeyenler başkalarının inşa ettiği zamana mahkum olurlar.

5-Durarak ve de yerimizde sayarak Kültür ve medeniyet üretemeyiz.

6-Bu sebeple her nesil içinde doğduğu kültürün mayasıyla örfünü, adetini ve tecrübesini değişen şartların ışığında yeniden üretmelidir.

TARİH EĞİTİMİ VE ÖNEMİ

1-Tarih altına benzetebiliriz

2-Anadolu insanı zor zamanları için yastık altında altın biriktirir ve bu altınları zor zamanları için kullanır.

3-Uluslar da zor zamanlarını atlatmak için tarihi kullanırlar

4-Bu sebepten dolayı zor zamanlara hazırlık için yetişen yeni nesle mutlaka doğru ve sağlıklı tarih bilinci verilmelidir

5-Milletlerin tarih bilinci milletin geçmişten bu güne ürettiği tecrübe ve yaşanmışlıklara dayanmalıdır

6-Tarih aynı zamanda bir gözlük vazifesi görür

7-Tarih aracılığıyla içinde yaşanılan toplumun sosyal gerçekliği ve yaşanılan problemlerin kaynakları ortaya konabilir

8-Eğitim kurumlarında öğrencilere sunulan tarih bilgisi geçerli ve güvenilir verilere dayanmalıdır

9-Aksi halde, içinde yaşanılan toplumun gerçekliği doğru okunamaz ve toplumsal problemler anlaşılamaz

10-Tarihin toplumlar için bir diğer önemli katkısı ise ortak hafızayı oluşturmasıdır

11-Bu ortak hafıza, bizi biz yapan hatıraların ve değerlerin yeni nesle aktarılmasına yardımcı olur

12-Tarih olmaksızın bizi biz yapan hatıralar değerler yeni nesle aktarılamaz.

13-Sıradan halkın vatandaşın eğitimine yönelik tarih eğitimi Batı Avrupa´da 19. Yüzyıl´da ortaya çıktı

14-Bunun temel nedeni ulus inşası için kimlik sağlama sürecidir

15-Kimlik inşasına dayalı tarih öğretimi okul çağındaki öğrencilere geçmişin ışığında ailelerin, grupların, kurumların ve tüm ülkenin nasıl şekillendiği konusunda bilgi verilmesi esasına dayanmaktaydı



İlginizi Çekebilir