Çaykara´da Çanakkale Şehitleri Saygı İle Anıldı

Çaykara´da Çanakkale Şehitleri Saygı İle Anıldı

Karaçam Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanan Çanakkale Şehitlerimi Anma Programı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGI İLE ANILDI

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile anıldı.Çanakkale Şehitleri ile ilgili ilk tören saat 09.00´da Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.

Çelenk Sunma Töreni Sunuculuğu Karaçam Ortaokulu Öğretmeni Ulaş Bayram Tarafından yapıldı.Çelenk sunma törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya, İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Daire Amirleri,öğretmen ve öğrenciler katıldılar./resimler/2017-3/18/1251433289471.jpg

Kaymakamlık ve Belediye tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunumunun yapılmasından sonra  saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

ANMA TÖRENİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDA

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Karaçam Ortaokulu tarafından hazırlanan tören muhteşem bir şekilde hazırlandı.İzleyenlerin göz yaşlarına hakim olamadıkları tören yaklaşık 2 saat sürdü.Karaçam Ortaokulu Öğretmenleri Vesile Genç ve Ulaş Bayram tarafından sunulan törende hem salonda hazırlanan görsel efektler hem de öğrencilerin muhteşem performansı davetliler tarafından ayakta alkışlandı./resimler/2017-3/18/1252303136348.jpg

 

Halk Eğitim Merkezindeki Törene Kaymakam İhsan Ayrancı,Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Karaçam Muhtarı Celal Sivaz,Gaziler,Okul Müdürleri,vatandaşlar,öğretmen ve de öğrenciler katıldılar.

KARAÇAM FARKI

Karaçam Ortaokulu Öğrencileri Okul Müdürü Fatih Kuvvetli ve de öğretmenlerinin yoğun gayretleri ile Çanakkale Savaşının özüne uygun olarak hazırladıkları kılık kıyafetleri ile herkese örnek olmayı başardılar.

Her Öğrenci farklı bir kıyafet giyerek geldiler tören salonuna.Kimi asker kimi komutan.Kimi ise hiçbir şeyi olmayan gariban bir köylü kıyafeti ile.Kimi Nene Hatun kıyafeti ile kimi de Seyit Onbaşı.Sözün özü Çanakkale Savaşının A´dan Z´ye  kadar özüne uygun bir program hazırlayarak çıktı misafirlerinin karşısına Karaçam Ortaokulu./resimler/2017-3/18/1253074567651.jpgSaygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşması Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli tarafından yapıldı.

KUVVETLİ-ÇANAKKALE GELECEĞE YÜRÜYÜŞÜN EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞI

Konuşmasına tarihin eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin Kurtuluş Savaşının ve de Türkiye Cumhuriyetimizin kurulmasına giden yolda en önemli kilometre taşlarından bir tanesi  olduğunu anımsatarak başlayan Okul Müdürü Fatih Kuvvetli  Çanakkale Zaferinin tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve de  imkansızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve de şuur ile nasıl savunması gerektiğini gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihinde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Millet olarak yokluk içerisinde iken bile Çanakkale Geçilmez dedirten sağlam inancın sarsılmaz bir ruhun mirasçıları olduğumuzu ifade eden Müdür Kuvvetli,aydınlık geleceğimizin teminatının dün olduğu gibi bu gün de işte bu ruh ve inanç olduğunu ifade etti./resimler/2017-3/18/1253530873754.jpgÇanakkale Zaferinin sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil aynı zamanda geleceğe yürüyüşümüzün en büyük ilham kaynağı olduğunu ifade eden Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli  hiçbir cephe ve de hiçbir savaşın tarihin alkışını Çanakkale Savaşında olduğu gibi değiştiremediğini sözlerine ekledi.

Çanakkale Zaferinin milletimizi ihya edecek,kenetlendirecek,başarıya ulaştıracak şifreleri bünyesinde barındırdığını ifade eden Müdür Kuvvetli Çanakkale Savaşının Vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir öneminin olmadığının en güzel örneklerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Millet olarak nereden geldiğimizi hangi güçlüklerden kurtulduğumuzu unutmadan çağa ayak uydurmak zorunda olduğumuzu ifade eden Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli köklerimizden koptuğumuzda bizleri ayakta tutacak olan en temel besleyici kaynaktan da kopacağımızı millet olarak hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini sözlerine ekledi.

ÇAYKARA´LI ŞEHİTLER ANILDI

Vatanımızı Korumaya çalışırken Ülkemizin değişik yerlerinde şehit edilen Çaykara İlçemize Kayıtlı Kahraman vatan evlatları törende saygı ile anıldı.Şehitlerimizin kısa özgeçmişleri okundu ve de vatanımız adına minnet ve rahmet ile şehitlerimizin isimleri programda yaşatıldı.

Çaykara´lı Şehitlerimiz:

1- Şehit Jandarma Asteğmen Orhan Sancar

2- Şehit Er Yıldıray Birlik

3- Şehit Er Dursun Sivaz

4- Şehit Er Fatih Akaydın

5- Şehit Er İhsan Mutlu

6- Şehit Er Ali Osman Canoğlu

7- Şehit Er Eyüp Gürsoy

8- Şehit Er Mehmet Aygün

9-Jandarma Onbaşı Bülent Dinç

10-Şehit Jandarma Özel Harekat Polisi Ahmet Çamur

DUYGUSAL BİR ŞİİR

Karaçam Ortaokulu Öğrencilerinden Esin Efsa Çolak tarafından adeta Çanakkale Savaşını hissederek ve de yaşayarak okunan ?Vur? isimli şiir izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

ÇANAKKALE KRONOLOJİSİ;

Çanakkale Savaşının Kronojik sıralamasını gösteren ve de muhteşem görsel sunumlar eşliğinde hazırlanan video gösterisi Misafirler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

ÇANAKKALE ŞİİRİ AĞLATTI

Karaçam Ortaokulu Öğrencileri Ezgi Şeker ve Nesrin Sivaz tarafından okunan ?Çanakkale? isimli şiir salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.Şiiri yaşayarak ve de hissederek okuyan öğrencilerimizin bu güzel şiiri esnasında saloında herkesin göz yaşlarına boğuldukları görüldü.

ÇANAKKALE´DEN BİR HİKAYE

Çanakkale´den bir hikaye isimli video gösterisi sunumu gerçekleştirildi.Mükemmel görsel efektler eşliğinde hazırlanan gösteri misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

FİNALDE KARAÇAM FARKI MUHTEŞEM BİR PİYES

Programın son bölümünde ise Karaçam Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ?Çanakkale Geçilmez?  İsimli 5 perdelik bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Çanakkale Savaşında insanlarımızın hangi imkansızlıklar içerisinde yaşadıklarını ve de Dünya Tarihine ışık tutacak örnek olacak bu kahramanlık destanının nasıl yazıldığını anlatan tiyatro oyununu misafirler hem göz yaşları içerisinde hem de nefeslerini tutarak izlediler./resimler/2017-3/18/1254445643236.jpgMuhteşem görsel efektler eşliğinde oynanan tiyatro oyununda Karaçam Ortaokulu öğrencilerimiz profesyonel tiyatro oyuncularına adeta taş çıkartırcasına kusursuz ve de mükemmel bir performans göstererek tiyatro oyununu sahneye koydular.

Kahraman Türk Milletiminin sadece kahramanlık,vatanseverlik ve hiçbir şeyden korkmayan insanlar olmasının yanı sıra ?İnsan Sevgisiénin de işlendiği tiyatro oyununda Kahraman Mehmetciklerimizin İngiliz ve Yunan askerlerine verdikleri önemli mesajlar izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINDAN TEBRİK

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve de Belediye Başkanı Hanefi Tok programdan sonra böylesine mükemmel bir programı hazırlayan ve de sahneleyen başta Okul Müdürü Fatih Kuvvetli olmak üzere öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Öğretmen ve öğrenciler ile bolca fotoğraf çektirerek bu anlamlı günü pekiştirmiş oldular.

ÇAMURALİ-ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ

Karaçam Ortaokulu Yönetici Öğretmen ve de öğrencilerine hazırladıkları mükemmel program için teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali okulumuzun Çanakkale ruhuna uygun örnek bir program ile karşılarına çıktığını ifade etti.

SEne başında yaptıkları planlamaya uygun olarak her etkinliği farklı bir okula verdiklerini bu şekilde hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize kendilerini ifade etme imkanı hazırladıklarını ifade eden Ahmet Çamurali bu gün Karaçam Ortaokulunun göstermiş olduğu mükemmel performansın bu kararlarında ne kadar haklı olduklarını bir kere daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 

 



İlginizi Çekebilir