Çaykara´da Çığ Evi Yuttu!

Çaykara´da Çığ Evi Yuttu!

Çaykara Karaçam Mahallesi Kadınoz Mevkii´nde çığ düşmesi sonucu bir ev yok oldu.

Çaykara Karaçam Mahallesi Kadınoz Mevkii´nde çığ düşmesi sonucu bir ev yok oldu. 

Çaykara Karaçam Mahallesi Kadınoz Mevkii´nde dağ yamacında bulunan Mehmet ve Salih Yazıcı kardeşler tarafından kullanılan ev, Çığ altında kalarak içinde bulunan eşyalarla birlikte yok oldu. 

Bu yıl aşırı şekilde yağan kar yağışıyla birlikte son dönemlerde havaların ısınmasıyla çığ felaketlerini beraberinde getirdi. 02.03.2017 tarihinde öğle saatlerinde Karaçam Mahallesi Kadınoz Mevkii´ndeki yamaçta bulunan ve yazlık olarak kullanılan bir evin üst kısmında bulunan yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve 100 metre genişliğindeki alanda bulunan kar´ın havaların ısınmasıyla birlikte kitle halinde koparak alt kısmında bulunan ve yazlık olarak kullanılan evi tamamen yuttu. İçinde ki eşyalarla birlikte yok olan evin parçaları 50 metre aşağıya savruldu. Evde şans eseri kimse bulunmazken evin sadece temeli yerinde kaldı./resimler/2017-3/3/1905033848063.jpgYILLARDIR İLGİLİ YERLERE BAŞVURU YAPTIK

Karaçam mahallesinde bulunan birçok yerleşim bölgesinin afet konusunda son derece tehlikeli olduğuna dair değişik kurumlara müracaatta bulunduklarını ifade eden Muhtar Celal Sıvaz, Mahallemizde illa birisinin ölmesi mi gerekiyor. Mahallemizde Yeşilkaya, Kültür, seyrantepe ve Saadet Mevkii´nde bulunan yerleşim alanlarının üst kısmındaki yamaçlardan sürekli yuvarlanan taşların tehdidi altında. Defalarca buradaki tehlikeyi ilgili yerlere yapmamıza rağmen şu ana kadar hiç bir şey yapılmadı. İlgili kurumlardan gelip bakmışlar. Ama yıllardır çözüm noktasında hiçbir şey yapılmadı. Şimdi ise Mahallemizin Kadınoz Mevkii´nde çığ felaketi ile karşı karşıya kaldık. Bir ev içindeki tüm eşyalarıyla birlikte tamamen yok oldu. Karaçam Mahallesindeki birçok Mevkii´nde bulunan yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlarımız, Çığ felaketinden veya üst kısmında gelecek, kayalar yüzünden can ve mal kaybı endişesi yaşadıklarını, Zaman zaman kayaların evlerin üstüne yuvarlanıp gelirken, büyük hasarlar meydana getirerek, evlerin kiremitlerini ve duvarlarını mermi gibi deldiklerini, 30 yıldan beri her dönemde seçilen muhtarların dik yamaçlardan yuvarlanan kayaların, evler için tehlike oluşturduğunu, dilekçeyle ilgili kurumlara müracaatta bulunmalarına rağmen sorun hala çözülemedi. /resimler/2017-3/3/1905322084572.jpgMALIMIZ BİR TARAFA, CAN TEHLİKESİ YAŞIYORUZ

Mahallenin Muhtarı Celal Sıvaz, tehlikeli alanda yaşayanların üzerlerine ya çığ gelme tehlikesi veya taş yağdığını ifade ederek, ? Nereye gideceğiz, ne yapacağız bilmiyoruz. Evin içine girsek, ev tepemize göçecek. Aşağıya kaçsak, her gün nereye gideceğiz? Başka gidecek evimiz yok. Ne yapacağız, şaşırdık kaldık, Yaklaşık 30 yıldan beri muhtarlar olarak,  Bayındırlı il Müdürlüğüne defalarca yazılı müracaatlarda bulunduk, ilgililer duyarsız kaldı, dedi. 

BİR ÖLÜM OLSA HESABINI KİM VERECEK?
Sıvaz, birçok evde yaşayan vatandaşlar tedirgin. Vatandaşlarımız evlerinde huzurlu uyuyamıyor. Şimdiye kadar birçok taş yuvarlanıp geldi, hep maddi zararlarla olayı atlattık.. Allah muhafaza, bir can kaybı olsa bunun hesabını kim verecek?  Büyüklerimiz nerede? Devletin görevi insanlarımızın hayatlarını güvenli bir şekilde sürdürmek değil midir, ?diye seslendi.

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Yuttu

İlginizi Çekebilir