Çaykara´da Cumhuriyet Coşkusu

Çaykara´da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin İlan edilişinin 96.Yıl Dönümü olan 29 Ekim cumhuriyet Bayramı Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli törenler ile kutlandı.

Cumhuriyetimizin İlan edilişinin 96.Yıl Dönümü olan 29 Ekim cumhuriyet Bayramı Çaykara İlçemizde düzenlenen çeşitli törenler ile kutlandı.

PROGRAM ÇAYKARA ANADOLU LİSESİNDEN

Cumhuriyet Bayramı Programı bu yıl Çaykara Anadolu Lisesi Yönetici,öğretmen ve öğrencilerinin yönetiminde gerçekleştirildi.Büyük bir özen ile kusursuz bir şekilde hazırlanan program için Çaykara halkı adına Çaykara Anadolu Lisesi Yönetici,Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz./resimler/2019-10/29/1545423488914.jpgYOĞUN KATILIM

Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen 29 Ekim Törenlerine Kaymakam Salih Çiğdem,Belediye Başkanı Hanefi  Tok,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Nergiz,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Şen,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,CHP Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı,Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Gençlik ve Spor Çaykara İlçe Müdürü Yusuf Kurt,Esnaf Kefalet Kooperatifi, Başkanı Mehmet Savaş Dündar,Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın,Daire amirleri,Kalabalık bir halk topluluğu ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

İLK TÖREN KAYMAKAMLIK BİNASI ÖNÜNDE

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili ilk tören 28 Ekim 2019 Pazartesi Günü Saat 12.50´da Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirildi.

Saat 13.00´da Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi adına Atatürk Büstüne Çelenk Sunma merasimi gerçekleştirildi.Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Çelenk Sunma Töreni tamamlandı.

Çelenk Sunma Törenine Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur ŞEN,İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre NERGİZ,Daire Amirleri,Okul Müdürleri,Öğretmenler  ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KAYMAKAM ÇİĞDEM TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM 29 Ekim 2019 Salı Günü Saat 09.30´da Kaymakamlık Toplantı Salonunda Tebrikleri kabul etti.

RESMİ TÖREN İLÇE STADYUMUNDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Resmi Tören Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM VE BAŞKAN TOK HALKIN VE ÖĞRENCİLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen Tören Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK´un halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlamaları ile başladı.

/resimler/2019-10/29/1546280521458.jpgGÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA KAYMAKAM ÇİĞDEM´DEN

Cumhuriyet Bayramı Töreninde Günün Anlam ve Önemi ile ilgili Konuşma Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM tarafından gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımızı ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutladığını ifade ederek konuşmasına başladı.

/resimler/2019-10/29/1547024271866.jpgBüyük Atatürk´ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımızın, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını ifade eden Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Milletimizin bu zafer ile  Cumhuriyet´le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Kaymakam ÇİĞDEM Konuşmasına şu şekilde devam etti.

Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti´ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Kısaca; Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; O´nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz, gelişen ve kalkınan bir ?dünya devleti? olmanın kıvancına erişmiştir.

Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Tabi ki ülkemizin bu gelişmesine uygun olarak Ümraniyemizde de büyük gelişme ve ilerleme kaydedilmiştir.

Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz.

Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

ANADOLU LİSESİNDEN İKİ GÜZEL ŞİİR

Çaykara Anadolu Lisesi 11-A Sınıfı Öğrencilerinden Havva nur SEMİZ tarafından okunan ?Kuruldu Cumhuriyet? ve Çaykara Anadolu Lisesi 10 B Sınıfı Öğrencisi Yavuz Selim KOÇAK tarafından okunan ?Bayrağım? şiiri büyük bir beğeni ile dinlendi.

KOŞU YARIŞMASI NEFES KESTİ

İlçemizde bulunan Lise Öğrencileri arasında gerçekleştirilen  100 Metre kısa mesafe koşu yarışması adeta nefesleri kesti.Yarışmaya katılan 20 öğrenci ilk üç dereceye girebilmek için birbirleri ile kıyasıya yarıştı.

SEDANUR  ÇAKIR BÜYÜLEDİ

İlçe genelinde bulunan Liseler arasında düzenlenen ? Atatürk ve Cumhuriyet? Konulu Kompozisyon Yarışmasında birinci seçilen Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi Sedanur ÇAKIR´a  Kompozisyonu törende okutuldu.

ZEYNEP KILIÇ´TAN CUMHURİYETİN ZAFERİ

İlçe genelinde bulunan Liseler arasında düzenlenen ? Atatürk ve Cumhuriyet? Konulu Şiir Yarışmasında birinci seçilen Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep KILIÇ   güzel şiirini törende okudu

MÜZİK ZİYAFETİ

Çaykara Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Ali CİHAN Yönetiminde gerçekleştirilen muhteşem türkü dinletisi davetliler tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Gitar eşliğinde birbirinden güzel türküleri mükemmel bir sahne performansı ile sahneleyen öğrencilerimiz Sude Mine KADIOĞLU´nun  bu muhteşem sahne performansı davetliler ve öğrenciler tarafından çok beğenildi ve de öğrencilerimiz sahneyi alkış yağmuru eşliğinde tamamladı.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON ÖDÜLLERİ KAYMAKAM ÇİĞDEM´DEN

Çaykara İlçemizde bulunan Liseler Arasında düzenlenen Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize Ödülleri Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM tarafından takdim edildi.

ŞİİR YARIŞMASI

BİRİNCİ:Zeynep KILIÇ-Cumhuriyetin Zaferi-Şehit Ahmet Çamur AİHL

İKİNCİ:Mehmet AYAZOĞLU-29 Ekim-Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

ÜÇÜNCÜ:Mehmet Berat KAHVECİ-Cumhuriyet-Çaykara Anadolu Lisesi

KOMPOZİSYON YARIŞMASI

BİRİNCİ:Seda Nur ÇAKIR-Cumhuriyet´in Getirdikleri-Çaykara AL

İKİNCİ:Feyza Nur KILIÇ-Cumhuriyetin Dirilişi-Çaykara Şehit Ahmet Çamur AİHL

ÜÇÜNCÜ:Murat Can ALGÜL-Miras Değil Emanet-Cevdet Sunay MTAL

SATRANÇ ŞAMPİYONU ÖDÜLLERİ BAŞKAN TOK´TAN

Çaykara İlçemizde bulunan Ortaokullar arasında düzenlenen SATRANÇ Yarışmasında dereceye giren Öğrencilerimize Ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

İşte Dereceye giren öğrencilerimiz:

/resimler/2019-10/29/1547599897851.jpg

İşte A Kategorisinde Dereceye giren Öğrencilerimiz

DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Dursun BERKAY

Karaçam Ortaokulu

2

Recep Emin HACIEFENDİOĞLU

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

3

Yasincan KABAOĞLU

Karaçam Ortaokulu

4

Berat Nuri ULUSOY

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

5

İbrahim DEMİRCİ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

İşte B Kategorisinde Dereceye giren Öğrencilerimiz

DERECE

ADI SOYADI

OKULU

1

Ahmet MUTLU

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

2

Alperen Emir SEMİZ

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

3

Azra AĞIRMAN

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu

4

Kerem SARAL

Zeki Bilge Ortaokulu

5

Adem Buğra  BALTÜRK

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İHL

CUMHURİYET KOŞUSU YARIŞMASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

İlçe genelinde düzenlenen ve yarışması Tören esnasında gerçekleştirilen 1000 metre Koşu Yarışmasında Birinci olan Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi Bahadır DEMİRCİOĞLU,İkinci olan Çaykara Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Nurullah ÖZTÜRK  ve Üçüncü olan Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Taha Yasin DEĞİRMENCİ´ye Kupa ve Ödülleri İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Şen  tarafından takdim edildi.

KATILIM BELGELERİ EMNİYET AMİRİ NERGİZ´DEN

Çaykara İlçemizde bulunan Ortaokullar arasında düzenlenen SATRANÇ Turnuvasında Katılım Belgesi almaya hak kazanan Öğrencilere Katılım Belgeleri Çaykara İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre NERGİZ tarafından Takdim edildi.

TÖREN GEÇİSİ İLE PROGRAM SONA ERDİ

Cumhuriyet Bayramı Töreni Törene katılan öğrencilerin Protokolü Selamlamaları ve Tören Geçişi ile sona erdi.

Haber: Hilmi Kanık



Anahtar Kelimeler: Çaykara Cumhuriyet Coşkusu

İlginizi Çekebilir