Çaykara´da Eğitimde Fark Yaratan Yeni Proje

Çaykara´da Eğitimde Fark Yaratan Yeni Proje

Eğitim alanında gerçekleştirdiği ilkler ile Trabzon´da Model olarak kabul edilen Çaykara İlçemizde Eğitim adına yenilikler ve farklı uygulamalar hız kesmeden devam ediyor.

Hem kız hem de erkek öğrencilerin mutlaka iyi bir lise sonrasında ise iyi bir Üniversite kazanmalarının hedeflendiği Çaykara İlçemizde Okulların dışında Halk Eğitim Merkezi tarafından da düzenlenen çeşitli kurslar ile öğrenciler bir üst öğrenime hazırlanıyor.

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ve Belediye Başkanı Hanefi Tok´un katkılarıyla Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan son Kurs ise Üniversiteye Hazırlık Kursu. Hafız Öğrenciler ile Liseyi tamamlamış ve Üniversiteye yerleşememiş öğrenciler ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan Üniversiteye hazırlık kursu ile ilgili başvurular devam ediyor.

Bu kurslarda hedef kitlesi ilk olarak Hafız Öğrenciler. Hafızlıklarını başarı ile tamamlamış olan kız öğrencilerin Üniversite Sınavlarına hazırlanmaları amaçlanıyor bu kurslarda. Başka türlü hiçbir kursa gidemeyen ve de Üniversite Sınavlarına hazırlanamayan Hafız öğrenciler Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar sayesinde Profesyonel bir İdare ve de İşinin Uzmanı Öğretmenler sayesinde hayallerinde yaşattıkları Üniversitelere yerleştirilmesi amaçlanıyor bu projede. Özellikle de Hafız Öğrencilerin mutlaka birer İlahiyat Fakültesi kazanmaları amaçlanıyor bu proje ile.

İkinci Hedef Kitle İse Mezun Öğrenciler. Liseden mezun olduktan sonra Üniversiteye yerleşemeyen yine özellikle kız çocukları hedefleniyor bu proje ile. Geniş bir alan taraması yapılarak köylerde ikamet edip Üniversiteye yerleşme hayali kuran genç kızlarımız bir bir tespit ediliyor. Ve de bu öğrencilerin Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile açılacak olan kurslara devam etmeleri sağlanarak hayallerinin Üniversitesine ve de hayal ettikleri bölüme yerleşmeleri amaçlanıyor..

Son Hedef Kitlesi ise Lise son sınıf Öğrencileri. Okullarında zaten yeteri kadar üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerden okullarda açılan kurslarda arzu edilen verim alınamayan öğrencilerin bu kurslara devamı sağlanarak farklı bir mekanda ve de farklı öğretmenler ile üniversiteye hazırlanmaları amaçlanıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunana Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, İlçemizin eğitim konusunda geldiği noktanın gurur verici olduğunu belirterek, " Dershanesi olmayan ilçemizde eğitimin her yıl daha da ileriye gitmesi, eğitim camiasında çalışan her kesimin fedakârca çalışmasına bağlıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki eğitim konusunda uygulanan her projede öğrencilerimize faydalı olacaktır, ?dedi.

Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara´nın başta eğitim ve turizmden başka hiç bir şeyi olmadığını ifade ederek, öncelikle Çaykara´da yaşayan tüm gençlerimizin en iyi eğitim görmelerini sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti harcıyoruz. Bu projeye de destek vererek kız öğrencilerimizin en iyi okulları kazanmalarını amaçladıklarını söyledi.

Hafız Öğrencilerin senelerdir okuldan uzak olduğunu çoğunun liseyi dışarıdan bitirdiğini ifade eden Halk Eğitim Müdürü Ebubekir Çelik, bu öğrencilere profesyonel bir öğretmen kadrosu ile rehberlik yapılarak hayallerindeki üniversiteyi kazanmalarını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mezun Öğrenciler ile ilgili Profesyonel bir alan tarama çalışması yaptıklarını ifade eden Müdür Ebubekir Çelik başarılı ve Üniversite okuma arzusu olan ancak ekonomik imkânı olmayan öğrencileri tespit ettiklerini ve de hafız öğrenciler ile birlikte bu kızlarımızın da profesyonel bir eğitim ile Üniversiteye hazırlanmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

Açacakları Üniversiteye Hazırlık Kursunda her zaman ve her çalışmada olduğu gibi Çaykara Kaymakamımız Sayın Mustafa Gül, Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´nin en büyük destekçilerinin olduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Çelik Kurslara katılacak olan kız öğrencilerin konaklama sorununu Kaymakam, Belediye Başkanı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün katkıları ile çözdüklerini ve de Kız Öğrencileri Çaykara İlçemizde bulunan çeşitli yurtlara yerleştireceklerini ifade etti.

Öğrencilerin yemek sorunlarını da Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ve de İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katkıları ile çözdüklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Çelik bu kurslar ile onlarca kız öğrencinin hayalinde yaşattığı üniversiteye yerleşmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir