Çaykara´da ?Eğitime Destek Derneği? Kuruldu

Çaykara´da ?Eğitime Destek Derneği? Kuruldu

Çaykara´da eğitim başarılarının daha ileriye taşınması için ,? İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip okulu Yapma Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme ? adı ile yeni bir dernek kuruldu.

Son yıllarda eğitim alanında gösterdiği başarılarla ülkemizin gündemine oturan Çaykara, eğitim-öğretim alanında faaliyet göstermek üzere ,? İlkokul, ortaokul ve imam-hatip okulu yapma Yaşatma, koruma ve Güzelleştirme Derneği? adı ile ilçemizde yeni bir dernek kuruldu.

Bir süre önce Kaymakam olarak görev yaparken Erzincan Vali Yardımcılığı görevine atanan İhsan Ayrancı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un destekleriyle bir grup eğitim çalışanı, esnaf ve muhtarların girişimleri sonucu kurulan,? İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip Okulu Yapma Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme Derneği? İlk toplantısını Kaymakam ve Belediye Başkanının katılımıyla yaptıktan sonra,  ikinci toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştirdi. 

Derneğin öncelikli olarak, Çaykara´ da İlkokul, Ortaokul ve İmam-Hatip okullarının sıkıntı ve sorunları, Fiziki şartlarının iyileştirilmesi, yeniden okul yapımı, onarımı, öğrencilerin ihtiyacının karşılanması, okul adına sosyal etkinlikler düzenleme, eğitimle ilgili projeler düzenlemek amacıyla sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur./resimler/2018-9/28/1151430885277.jpg?HERKESİN YARDIMLARINI BEKLİYORUZ?

Dernek Başkanlığına seçilen Çaykara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, İlçemizin eğitim alanında gösterdiği başarılardan gurur duyduklarını belirterek, ? Çaykara´da eğitim veren okullarımızda fiziki anlamda büyük sorunlarımız var. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi eğitim almaları, geleceğe daha bir güvenle bakabilmemizi sağlayacak iyi nesiller yetişmesi için çok önemli destekler sağlayacak, önemli proje ve çalışmalar yapacak bir sivil toplum örgütü kurmuş olduk. Yakın bir gelecekte ilçemiz kamuoyuna duyuracağımız çalışmalar ve faaliyetlerimiz olacak. İlçemiz hayırsever işadamları ve tüm hemşerilerimizin destekleriyle çok güzel işler yapılacağını inanıyorum. Derneğimizin ilçemiz ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum,? dedi. 

Derneğin görev dağılımı şöyle oluştu.

Ali Şükrü Aydın, Başkan

İzzet Gönan, Başkan Yardımcısı

Resul Semiz, Sekreter

Mehmet Savaş Dündar, Halkla İlişkiler,

Şükrü Kara Üye


Yardım için Hesap Numarası

İBAN: TR960001000445850498705001

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir