Çaykara´da En Eski Okullar Modernize Edildi!

Çaykara´da En Eski Okullar Modernize Edildi!

Çaykara´da okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

Çaykara´nın ilk Lise olma özelliği taşıyan ve 1969 yılında yapılarak o dönemin İnönü Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlayan, daha sonra, Çaykara Çok Programlı Lisesi (ÇPL) ile Çaykara Anadolu Lisesi´nin ortak kullandıkları bina ile yine ilçemizin en eski Liselerinden olan hurmalık Mevkii´nde faaliyet gösteren, Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesinin eskiyen fiziki alt yapısının değiştirilmesi ve günümüz şartlarına uygun modern hale getirilmesi çalışmalarına aralıksız devam ediliyor./resimler/2015-10/23/0009489428022.jpgÇaykara Çok Programlı Lisesi (ÇPL) ile Çaykara Anadolu Lisesinin ortak kullandıkları binada öğrenim gören 500 öğrenci ile şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesinde eğitim gören 470 öğrenci olmak üzere, toplam 970 öğrencinin eğitim gördüğü bu okulların 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için yaz ayında başlatılan ve aralıksız devam eden çalışmalarda günümüz şartlarına uygun fiziki alt yapısının değiştirilmesi çalışmalarında büyük mesafe katledildi./resimler/2015-10/23/0010176772137.jpgŞimdiye kadar binlerce mezun veren ve ülkemizin her alanında büyük değerler kazandıran her iki okulun fiziki alt yapılarının değiştirilmesi için Çaykara Belediyesi, Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim müdürlüğünün kendi imkânlarını zorlayarak her iki okulda toplam 5 bin metre kare mozaik olan zeminin tamamı Kranit yapılarak değiştirildi. Ayrıca her iki okulda günümüz şartlarına uygun son derece modern birer adet Z- Kütüphanesi, Kantin ile iki binanın içi tamamen boyandı. Yapılan çalışmalarla öğrencilerin ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve düzenli bir ortama kavuşmaları sağlandı. Şimdiye kadar yapılan harcamanın 500 bin TL olduğu öğrenildi.

/resimler/2015-10/23/0010511929056.jpg"HAYIRSEVER İŞADAMLARINA ÇAĞRI?

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Çaykara insanının ülkemizin her alanında var olmasında eğitimin büyük katkısının olduğunu belirterek, ?Coğrafi yönden bakıldığında ilçemizdeki insanımızın okumaktan başka çaresi yoktur. İlçemizde eğitim gören öğrencilerimizin başarılarını en üst seviyelere çıkarmak için yeni projelere ve yatırımlara ihtiyaç vardır. Çaykara´da bulunan 3 Lisenin eğitim gördüğü iki binanın yıllardır eskimiş fiziki altyapısının değiştirilmesi çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir,"dedi. 

Son yıllarda yapılan gayretli ve prensipli çalışmalarla eğitim alanında Çaykara isminin marka olma yolunda büyük mesafeler aldığını ifade eden Çamurali, ?Bu başarıların daha da ileriye taşınması için hayırsever işadamlarımızın ilçe eğitimine verecekleri destek ve katkıları büyük önem arz etmektedir. Eğitim-Öğretim kalitesinin arttırılması eğitim kurumlarımızın çağın getirdiği teknolojik imkânlarla donatılması, okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönündeki katkılarına her zaman ihtiyacımız bulunmaktadır, Şu anda yaklaşık 500 öğrencinin eğitim gördüğü Çaykara Çok Programlı Lisesi (ÇPL) ile Çaykara Anadolu Lisesinin ortak kullandıkları binada, erkek ve kız öğrencilerimizin namaz kılmaları için iki ayrı bölümlük mescit ile yemekhaneye ihtiyacımız vardır. Hayırsever işadamlarımızdan bu eksiklerimizin tamamlanması için yardım beklemekteyiz. Hayırsever vatandaşlarımızın ve işadamlarımızın yapacakları maddi manevi yardımlar için şimdiden teşekkür ederim´´dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir