Çaykara´da Forodiko ve Kadınlar Günü Coşkusu

Çaykara´da Forodiko ve Kadınlar Günü Coşkusu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çaykara İlçemizde çeşitli Etkinlikler ile kutlanırken aynı zamanda Forodiko Kursunun da açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Çaykara´da Forodigo ve Kadınlar Günü heyecanı. Trabzon İş Kur İl Müdürlüğünce Desteklenen ve Çaykara Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından yürütülen Forodiko Kursunun ön Hazırlık Kursunu başarı ile bitirenlere belgeleri verilirken Yeni Kursun açılışı da törenle gerçekleştirildi./resimler/2016-3/8/1951079259697.jpgÇaykara Forodigo Kursunun önünde gerçekleştirilen törene Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü M.Tahsin Kalaycı, Trabzon İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, İş Kurumu şube müdürü Zeynep Özkan, Dernekler İl Müdürü Salih Seyyar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Şube Müdürleri, Esnaf Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın, Okul Müdürleri, Kamu kurum müdürleri, Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacıbektaşoğlu ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı./resimler/2016-3/8/1951366447253.jpg8 Mart Dünya Kadınlar Günü  dolayısı ile birlikte gerçekleştirilen törende Uzungöl Ortaokulu Öğrencilerinin birbirinden güzel etkinlikleri izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.

Kadınlar Günü ile ilgili çeşitli şiir ve konuşmaların gerçekleştirildiği açılış töreninde öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden neşeli skeçler izleyenler tarafından büyük bir beğeni aldı.

Çaykara Işıklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Savaş Dündar tarafından Kadınlar Günü ile ilgili yazılan ve törende okunan şiir izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi./resimler/2016-3/8/1952074259631.jpgUzungöl Ortaokulu Korosu tarafından seslendirilen birbirinden hareketli türküler ile törene katılan misafirlere  muhteşem bir türkü ziyafeti yapıldı.

Forodigonun doğuşiu ve Forodiko´nun Çaykara Kadınının  üzerindeki etkisi konularında çeşitli konuşma ve şiirlerin okunduğu program büyük ilgi gördü.

Forodiko Ön Hazırlık Kursunu başarı ile tamamlayan Kursiyerlere Programa katılan Protokol Üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.

Daha Sonra Protokol üyeleri tarafından Kurdele kesilerek programın açılış töreni gerçekleştirildi.Açılışın ardından Sergiyi gezen Ve Forodiko Kursunda üretilen Ürünler hakkında kurs öğretmenlerinden bilgi alan protokol üyeleri sergiyi çok beğendiler. Halkın yoğun ilgisi yüzünden zaman zaman zor anların yaşandığı sergi töreninde ziyaretçiler üretilen muhteşem ürünler karşısında  hayranlıklarını gizleyemediler.

Sergi ziyaretinin ardından ise Protokol Üyerlerine ve misafirlere kursiyerler tarafından ikram çalışması yapıldı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Proje Koordinatörü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Usta kadınlarımıza yönelik olarak düzenlenen bu projeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Artık kadınlarımızın da üretime katkıda bulunduklarını ve buından sonra hazırlayacakları diğer projeler ile kadınlarımızın üretyime daha aktif olarak katılımının sağlanacağını ifade eden Şube Müdürü Bakiye Usta Bir Turizm Beldesi olan Çaykara İlçemizde pazarlanan tüm Turizm ürünlerini Çaykara İlçemizde Üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir