Çaykara´da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Çaykara´da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Orgaznize edilen ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği? Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli oyunlar ile gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Orgaznize edilen ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortak olarak gerçekleştirilen ?Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği?  Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli oyunlar ile gerçekleştirildi.

Daha önce sadece İllerde gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 2019 Yılı itibarı ile İlçelerde de gerçekleştirilmeye başlandı.

/resimler/2019-5/1/0955364689701.jpgÇaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş´ın Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe MÜDÜRÜ YUSUF Kurt un birlikte gerçekleştirdikleri ortak olarak Organize edilen Organize edilen Etkinlikler 30 Nisan 2019 Salı Günü Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.

BEDEN EĞITIMI ÖĞRETMENLERİ İLE TOPLANTI

Turnuva Organizasyonu kapsamında İlçe Milli Eğitim Şube MÜDÜRÜ Erdoğan Karakaş un başkanlığında toplantılar gerçekleştirilerek organizasyon olanlandı.Bu toplantıların tamamına Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz YUSUF Kurt da katıldı

HAKEMLER İLDEN GELDİ

Turnuvada karşılaşmaları yöneten hakemler Trabzon dam geldiler.Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz YUSUF Kurt un organizasyonu ile Trabzon´dan getirilen hakemler öğrencilerimizin yarışmalarına ayrı bir renk ve güzellik katmış oldular

OYUN MALZEMELERİ GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Yarışmalarda kullanılan oyun malzemeleri Gençlik ve Spor Çaykara İlçe Müdürümüz YUSUF Kurt tarafından temin edildi

KUPALAR DA GENÇLİK VE SPOR DAN

Geleneksel Çocuk Oyunları sonrasında birinci olan 4 Sınıfımıza Şampiyonluk kupası verildi .Yarışmada Kupalar Gençlik ve Spor İlçe MÜDÜRÜ YUSUF Kurt tarafından temin edildi

SAHA DÜZENİNİ GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLADI

Çocuk oyunları için sahanın çizilmesi bölümlere ayrılması gibi bir çok etkinlik Gençlik ve Spor Çaykara İlçe MÜDÜRÜ YUSUF Kurt un organizasyonunda gerçekleştirildi

TÜM İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Etkinliğe Çaykara  İlçesinde bulunan Tüm Okullarımız eksiksiz bir şekilde katıldılar.Karaçam İlkokulu,Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu,Taşkıran Hüseyi,n Vehbi Fettahoğlu İlkokulu ve Çaykara Zeki Bilge İlkokulumuzun katışlımı ile yaklaşık 300 öğrenci Öğretmenleri ile birlikte Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği için Çaykara İlçe Stadyumunda bir araya geldiler.

/resimler/2019-5/1/0957267660655.jpgTüm Okullarımızın katılımı ile adeta bir renk cümbüşüne dönen Çaykara İlçe Stadyumu öğrencilerin coşkusu ile tarihinin en neşeli günlerinden bir tanesini yaşamış oldu.

YOĞUN KATILIM

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sebebi ile Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Trabzon dan özel olarak bu yarışmaiçin getirilen Çocuk Oyunları Prpfesyonel Hakemleri  ile Okul Müdürleri ve Öğretmenler Öğrencilerimizin bu tatlı heyecanlarını paylaşmak üzere Çaykara İlçe Stadyumuna koştular.

KURT -ÇOCUKLARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ

Çaykara Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak her zaman öğrencilerimizin yanlarında olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Gençlik ve Spor İlçe MÜDÜRÜ YUSUF Kurt böylesine güzel ve anlamlı bir Organizasyonu Çaykara İlçemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi

Çocuklarımızın gözlerindeki sevinç ve mutluluk parıltılarını her türlü mutluluğun ötesinde olduğunu ifade eden Müdür YUSUF Kurt organizasyon için Trabzon san gelen ve çocuklarımızın sevincini paylaşan hakemlerimize de ayrıca teşekkür etti

KARAKAŞ-ÇOCUK OYUN İLE BÜYÜR

Teknolojinin hayatımıza girmesinin ardından çocuklarımızın adeta Teknolojinin esiri olduklarını ve de geçmişte her sokak başında oynanan geleneksel  Çocuk oyunlarının günümüzde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş çocuklarımızın günümüzde ne yazık ki zamanlarının tamamını  televizyon ya da bilgisayar başında geçirdiklerini bu durumun son derece üzüntü verici olduğunu ifade etti./resimler/2019-5/1/0958579693672.jpg Teknolojinin Çocuklarımızı esir aldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş bu yüzden de çocuklarımızın arasındaki sosyal ve arkadaşlık bağlarının azaldığını çocuk oyunları aşamasında ise bir çok oyunun yok olma tehlikesi ile karşı karşıya  bulunduğunu sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Çalışma kapsamında Geleneksel Çocuk Oyunlarının yaşatılması için çeşitli etkinliklerin uygulamaya konulduğunu ifade eden Şube Müdürü Erdoğan Karakaş bunun son derece doğru ve önemli bir adım olduğunu çocuklarımızın bu çalışma kapsamında yeniden oyunun o sihirli dünyası ile tanışacağını bu durumun ise  doğal olarak çocuklarımızın arasındaki arkadaşlık bağlarını da kuvvetlendireceğini sözlerine ekledi./resimler/2019-5/1/1000237976490.jpgGeleneksel Çocuk Oyunları anlamında Çaykara İlçemizin son derece zengin bir Çocuk oyunu altyapısına sahip olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş hazırlanan proje kapsamında çocuklarımızın Çaykaramızın o güzel oyunlarını doyasıya yaşamalarını sağlayacaklarını ve evlerden televizyon ya da bilgisayar sesi yerine sokaklardan çocuk oyunları ve çocuklarımızın sevinç çığlıklarının geleceğini sözlerine ekledi.

HER SINIFA AYRI BİR OYUN

Organizasyon Komitesi tarafından Stadyumda bulunan Futbol Sahası 4 bölüme ayrıldı.Her Bölüme bir sınıfın yerleşmesi sağlandı.

Daha sonra Her Sınıfımıza Geleneksel Çocuk Oyunlarından bir tanesi verildi.

Birinci Sınıflara ?Yağ satarım bal satarım?,

İkinci Sınıflara ?Mendil Kapmaca? Oyunu

Üçüncü Sınıflara  ?Tombiş? Oyunu

Dördüncü Sınıflara  ?Yakan Top?  oyunu oynatıldı./resimler/2019-5/1/1001484072091.jpgDaha sonra okullarımız ve öğrencilerimiz arasında tatlı bir oyun teleşı başladı.Hem Oyun Oynadıkları hem de eğlendikleri tatlı bir oyun heyecanı başladı öğrencilerimizin arasında

Okullarımız önce Grup müsabakalarında karşı karşıya geldiler.Daha sonra Grup Müsabakalarında başarılı olan Okullarımız bu defa da Yarı Final ve Final Müsabakalarında bir araya geldiler.

Gün boyu devam eden eğlence ve Yarışmaların ardından akşam saatlerinde bu muhteşem Oyun Şenliği Günü tamamlanmış oldu.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Turnuvada oynanan müsabakalar sonrasında Zeki Bilge İlkokulu 4 sınıf bazında da Çaykara İlçe Şampiyonluğunu elde ederek Kocaman bir alkışı hak etti.

İŞTE SINIF ŞAMPİYONLARI

GENEL SIRALAMADA

Birinci  :Zeki Bilge İlkokulu

İkinci   :Karaçam İlkokulu

Üçüncü :Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

Dördüncü: Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu

BİRİNCİ SINIFLARDA

Birinci Sınıflar Arasında oynanan Yağ Satarım Bal Satarım Oyununda Zeki Bilge İlkokulu ile Karaçam İlkokulu Finale yükselmeyi başardılar.

Finalde arkadaşlarına üstünlük sağlayan Zeki Bilge İlkokulu Turnuva Şampiyonluğunu elde etti.

1.Zeki Bilge İlkokulu

2.Karaçam İlkokulu

3.Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

4-Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu

İKİNCİ SINIFLARDA

İkinci Sınıf Öğrencileri arasında oynanan Mendil Kapmaca Oyununda Karaçam İlkokulu ile Zeki Bilge 2 A Şubesi Finale yükselmeyi başardılar.

Finalde Arkadaşlarını geçmeyi başaran Zeki Bilge İlkokulu Turnuva Şampiyonu olmayı başardı

1.Zeki Bilge İlkokulu

2.Karaçam İlkokulu

3.Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

4-Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu

ÜÇLERDE ZEKİ BİLGE FİNALİ

Üçüncü Sınıf Öğrencileri arasında oynanan Tombiş oyununda Zeki Bilge İlkokulu 3-A Sınıfı ile 3 B Sınıfı Finale yükselmeyi başardı.

Finalde rakibini yenmeyi başaran 3-A Sınıfı Turnuva Şampiyonu olmayı başardı

DÖRDÜNCÜ SINIFLARDA

Dördüncü Sınıf Öğrencileri arasında oynanan ?Yakan Top? oyununda Çaykara Zeki Bilge İlkokulu 4-C Sınıfı Şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Finalde Taşkıran Mustafa Özer İlkokulu ile Mücadele eden Zeki Bilge İlkokulu rakibini yenerek turnuva Şampiyonu olmayı başardı.

1.Zeki Bilge İlkokulu

2 Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

3.Karaçam İlkokulu

4-Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu

KUPALAR SAHADA VERİLDİ

/resimler/2019-5/1/1003196729905.jpgTurnuvada Şampiyon olmayı başaran Okullarımıza Kupaları Turnuva Bitiminde Kupaları verildi.Şampiyonların Kupaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdoğan Karakaş,Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Numan Tuncer ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Kurt tarafından takdim edildi.

Haber:Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir