Çaykara´da Genç Çiftçilere Damızlık Koç Desteği

Çaykara´da Genç Çiftçilere Damızlık Koç Desteği

Çaykara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Tarafından Üreticilere 5 Adet Damızlık Koç Desteği Gerçekleştirildi

GENÇ ÇİFTÇİLERE DAMIZLIK KOÇ  DESTEĞİ

Çaykara İlçemizde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçilerimiz çeşitli projeler ile Desteklenmeye devam ediliyor.

/resimler/2018-3/1/1152388709432.jpg

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine devam ediyor. Çaykara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu proje dâhilinde şartları uygun olan 2 üreticiye 2´şer adet olmak üzere 5 damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.

KOÇ DAĞITIMI BİRKAN VE KILIÇ´TAN

Koç Dağıtımını İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık  Müdürü Ersin Yavuz BİRKAN ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel KILIÇ bizzat gerçekleştirerek, mevcut projenin İlçe Çiftçimize ve Ülkemize katkı sağlayacağını belirtiler.

BİRKAN ?VATANDAŞIMIZA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Vatandaşlarımızı Üretime teşvik etmek amacı ile çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Çaykara İlçe Gıda Tarım Ve  Hayvancılık Müdürü Ersin Yavuz Birkan Damızlık  Koç Desteğinin de bu projelerden bir tanesi olduğunu ve de 5 adet Damızlık Koçu Çaykara´lı Genç Üreticilerimize ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2018-3/1/1153025897409.jpg

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza bir çok proje sunduklarını anımsatan Ersin Yavuz Birkan vatandaşlarımızın muhtarlarımız ile bağlantı halinde olmalarını ve bu projeleri yakından takip ederek müracaat kendilerine etmelerini istedi.

/resimler/2018-3/1/1153505742078.jpg

Aynı zamanda Üreticilerimizin Eğitimi ile de yakından ilgilendiklerini anımsatan Müdür Ersin Yavuz Birkan son olarak Arıcılık Kursunu başarı ile tamamladıklarını bundan sonra da Çaykara İlçe Halk Eğitim Merkezi ile İş Birliği yaparak çeşitli Kurslar ile vatandaşlarımızın kendilerini yetiştirmelerine imkan sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

KOÇLAR YÖREYE UYGUN

Yöreye uygun bu ırklar, üreticiler elinde yeni mevcut koyun sürülerinin ıslahına katkı sağlayacak.İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bu konuda gerekli altyapı çalışmaları ı tamamladıktan sonra hayvanların vatandaşımız ile buluşmasını sağladı.

/resimler/2018-3/1/1153256054092.jpg

Küçükbaş hayvancılık için yöremiz çok uygun olmasına rağmen üretici sayısı her yıl azalmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tüketicilerin ucuz et ihtiyacının karşılanması noktasında gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, uzun vadede Ülkemiz koyun varlığını yeterli seviyeye çıkartılması gerekmektedir.

 Koyunculuk Çaykara  İlçemiz ve tabi ki yöre için folklorik yapının ve kültürün üstüne çıkıp sektörel olarak karlı bir meslek kolu haline dönmelidir. Ayrıca Hayvancılıkla uğraşan kesimin sosyal yapısının değişmesi gerekli hale gelmiştir.



İlginizi Çekebilir