Çaykara´da Halk Eğitim Sergisi Büyüledi

Çaykara´da Halk Eğitim Sergisi Büyüledi

Çaykara Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde Açılan Kursların Yıl Sonu Sergileri ve Kapanış Törenleri Halk Eğitim Merkezinde Düzenlenen Tören İle Gerçekleştirildi.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında açılan Kursların Yıl Sonu sergileri 23 Mayıs 2017 Çarşamba Günü Halk Eğitim Merkezi Binasında açılan Yıl Sonu Sergisi  Çaykara Halkımızın karşısına çıktı

Serginin Açılış Törenine Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Tahsin Kalaycı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Sürmene İş Kur İlçe Müdürü Zeynep Kofoğlu,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali katıldılar./resimler/2017-5/24/1034422435536.jpgÇaykara Halkımızın Yoğun bir ilgi gösterdikleri açılış töreninde Stantlarda görevli olan öğretmenler ve de kursiyerler tarafından hem protokol üyelerine hem de halkımıza sergiledikleri ürünler hakkında bilgiler verildi.

KURSLARIMIZI TANIYALIM

Çaykara Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl Çaykara İlçemizin değişik yerlerinde toplam 6 Kurs açıldı.İşte O Kurslarımız;

1-FORODİGO KURSU

Öğretmen Veysel Somuncu tarafından açılan Forodigo Kursu Çaykara Öğretmenevimizin ikinci katında çalışmalarını sürdürüyor.Trabzon İş Kur İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen Forodigo Kursumuzda 20 bayan kursa devam ediyor.

Forodigo Kursumuzun en önemli hedefi Çaykara İlçemizin unutulmaya yüz tutmuş olan yöresel kıyafetlerini yeniden insanların ilgi odağı haline getirebilmek ve de o kıyafetleri yaşatabilmek.

Ayrıca Turizme yönelik olarak da bir çok ürün üretiyor Forodigo Kursumuz.Yaklaşan Turizm Sezonunda ürettikleri bu ürünleri turizme kazandırmayı hedefliyor Forodigo Ekibi.

2-ÜRETEN ELLER:

Uzungöl  Elmalı Mahallemizde yer alan ve de Elmalı Mahallesi Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından açılşan Üreten Eller Kursumuzda Öğretmen Arkadaşlarımız Musa Köroğlu ve Hamza Demirci görev yapıyor./resimler/2017-5/24/1035337280339.jpgHediyelik Eşya Üretimine yönelik olan Ürünlerin tasarladığı kursumuzda 20 bayan çalışıyor.Trabzon İş Kur İl Müdürlüğümüz tarafından da desteklenen Kursumuzda üretilen ürünler yaz mevsiminde Uzungöl´ü ziyarete gelen misafirlerimizin beğenisine sunuluyor ve de  hediyelik eşya dükkanlarımızın vitrinlerini süslüyor.

3-MEFRUŞAT KURSU

Gelinlik kızlarımıza çeyiz hazırlamak amacı ile hazırlandı Mefruşat Kursumuz.Öğretmen Arkadaşımız Ayşegül Sayar yönetiminde gerçekleştirilen kursumuza toplam 17 kızımız katıldı.

Kızlarımızın el emeği göz nuru el işi ürünleri sergide adeta göz kamaştırdı ve de ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

4-TAŞKIRAN GİYİM VE TEKNOLOJİ KURSU

Öğretmen Arkadaşımız Servet Çelebi tarafından açılan Giyim Ve Teknoloji Kursuna 16 Kursiyerimiz katıldı.

Ürettikleri birbirinden güzel kıyafetleri halkımızın beğenisine sunan kursiyerlerimizin ürettikleri ürünler göz kamaştırdı ve de büyük ilgi gördü.

5-İĞNE OYASI KURSU

Öğretmen Arkadaşımız Zeynep Terzi tarafından hazırlanan ve de 18 kursiyerin katıldığı kursta kursiyerlerimiz iğne oyası ile işlenmiş  birbirinden güzel esrleri insanlarımızın beğenisine sundular.

Kursiyerlerimizin büyük bir itina ile işledikleri el emeği göz nuru ürünleri ziyaretçiler tarafından çok büyük bir beğeni ile takip edildi.

6-ATAKÖY-ÇEŞİTLİ KURSLAR

İlçemiz Ataköy Mahallemizde bulunan Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanemizde Tedavi görmekte olan hastalarımıza yönelik olarak açılan çeşitli kurslarda üretilen ürünler Çaykara İlçemizde insanlarımızın beğenisine sunuldu./resimler/2017-5/24/1036414781651.jpgÖğretmen arkadaşlarımız Meryem Demir ve Ayşegül Ayaz yönetiminde hazırlanan kurslarda üretilen birbirinden güzel ve de büyük emekleri barındıran ürünler sergiyi ziyarete gelen vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi gördü.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir