Çaykara´da Kentsel Dönüşümün İlk Adımı Atıldı

Çaykara´da Kentsel Dönüşümün İlk Adımı Atıldı

Çaykara Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, İlçe Merkezinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İdarenin yerel yönetimlerle işbirliği halinde yürüttüğü uygulamaları yerinde incelemek ve gerçekleştirilecek projeleri görüşmek amacıyla memleketi Çaykara´da incelemelerde bulundu. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, beraberinde daire başkanlarıyla birlikte, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´u makamında ziyaret etti. Turan ile Çaykara Belediye Başkanı Tok arasında gerçekleştirilen görüşmede Çaykara Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde gerçekleştirilecek yeni projeler görüşüldü. Ayrıca Hurmalık Mahallesinde TOKİ tarafından alt gelir guruplarına hitap edecek ve inşaatları devam eden 70 konut ile yine TOKİ tarafında Çaykara´da inşa edilecek 32 derslik okulun yapımı için görüş alışverişinde bulunuldu. /resimler/2015-9/4/2244332000155.jpgÇAYKARA MERKEZ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖN PROTOKOLU İMZALANDI.

Çaykara Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ve İlçe merkezini tamamını kapsayacak? Kentsel dönüşüm ve Gelişim? projesine ilişkin ön protokol karşılıklı olarak imzalandı. 

Yapılan protokolle, Çaykara Merkezde, hâlihazırda fonksiyonunu yitirmiş, köhnemiş veya çarpık yapılaşma bulunan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ ve Belediye işbirliğinde çağdaş standartlarda kademeli olarak kentsel alanlar oluşturmayı amaçlanmaktadır./resimler/2015-9/4/2245008719429.jpgÇAYKARA´DA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Memleketi Çaykara´da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan," Ziyaretimizin amacı yatırımları yerinde incelemek ve eksikleri tamamlamak, ayrıca Çaykara´da Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin gerçekleştirilmesi için belediye ile aramızda ön protokolü imzalamak için buradayız. Son yıllarda Çaykara turizm alanında büyük bir mesafe aldı. Burada eskimiş bir ilçe merkezi var. Çaykara´yı çağdaş bir kent haline dönüştürmek için vatandaşlarımızla beraber, onların rızasına dayanarak bir projemiz var. Belediye Başkanımız ile ön protokol imzaladık. Ayrıca TOKİ tarafından İlçede 32 derslik bir okul yapacağız. Çaykara´da yatırımlarımız devam edecek,? dedi.

/resimler/2015-9/4/2245269194879.jpg"HALKIMIZLA EL ELE VEREREK GÖNÜL GÖNÜLE YÜRÜYORUZ"

Kentsel dönüşümü, ilçe halkıyla, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Hanefi Tok, ?İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, katılımcı ve şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Hiçbir hemşerimizin mağdur olmaması için gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle göreve başladığımız ilk günlerde Çaykara Merkezde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin uygulanması için hemşerilerimizle yaptığımız anketle görüş ve önerilerini alarak hizmete koyulduk. Bu ankette vatandaşlarımızın %100´ü Kentsel dönüşümün yapılması yönünde görüş bildirdi. Hemşerilerimizle el ve gönül birliği içerisinde çalışıyoruz. İlçemizin çehresini yine el birliğiyle değiştireceğiz,?ifadesini kullandı. 

Projenin gerçekleşmesi ile birlikte Çaykara Merkezinin kademeli olarak yıkılacağını söyleyen Tok,? Bu esnada hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Turizm merkezi olma yolunda çok büyük mesafe alan ilçemiz, özlenen modern konut ve iş yerlerine kavuşacak. İlk adapta Müftülük binası ile Yeni Hükümet konağı arasında uygulanacak projenin daha sonra kademeli olarak ilçenin diğer yerlerine uygulanacaktır. Türkiye´de örnek bir proje olacak. Çaykara´mıza hayırlı olsun. Kentsel dönüşüm çalışmalarına desteklerinden dolayı hemşerimiz TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan´ın şahsında bu protokolde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum? dedi./resimler/2015-9/4/2246144071044.jpgGörüşmelerin ardından TOKİ Başkanı Turan, beraberinde ekibi ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK ile birlikte, Çaykara-Hurmalık Mevkii´nde TOKİ tarafından yapımı devam eden 70 konutun şantiyesinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca ilçede TOKİ tarafından Yapılacak 32 derslik okulun yapılacak yerde inceleme yapıldı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir