Çaykara´da Kış Geri Geldi!

Çaykara´da Kış Geri Geldi!

Çaykara ve Dernekpazarı üst kesimlerinde aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi aştı.

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde Mart ayında vatandaşlar baharı beklerken kara kış geri geldi. Mart´ın başlamasıyla birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, ani gelen kar yağışı ilçelerin mahallelerinde yaşayan vatandaşları şaşırttı. 3 gün önce başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar Mart ayında bu kadar kar yağışını beklemediklerini ifade ettiler.

/resimler/2016-3/20/1154531006040.jpgSon günlerde havanın soğumasıyla özellikle gece saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düştü. Ayrıca sabah saatlerinde de Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde kar etkili oldu. Çaykara ve Dernekpazarı merkezinde kar yağışı hafif de olsa yerin beyaza büründüğü görülse de üst mahallelerde kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi buldu.  Kar yağışı nedeniyle bazı mahallelerde ulaşım zorlukla yapılırken, yağan kar nedeniyle havaların aniden soğuması Fındık ve meyve üreticilerini tedirgin etti. Çaykara Belediyesi, başta ulaşım olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemler aldı. Haberi yaptığımız sıralarda Çaykara ve Dernekpazarı´nda Kar yağışı devam ediyordu.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Geri Geldi

İlginizi Çekebilir