Çaykara´da KOSGEP Girişimcilik Eğitimi!

Çaykara´da KOSGEP Girişimcilik Eğitimi!

İlçemizde ESDER ile KOSGEP işbirliği sonucu 30 girişimciye uygulamalı eğitimi verildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan protokol sonucu Çaykara´da ?Uygulamalı Girişimcilik´ kursuna katılan 30 kişi sertifika almaya hak kazandı. 

Çaykara´da yaklaşık 9 gün süren ve Hidayet Altunakar öğreticinin önderliğinde yapılan  ?Uygulamalı Girişimcilik´ kursunun kapanışına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon ESDER Başkanı Muhammet Uçar,Başkan Yardımcısı Hasan Abanoz, Of ESDER Başkanı, Çaykara´da kamu kurumların müdürleri ile amirleri ve kursiyerler katıldı. 

Belediye Başkanı Hanefi Tok kursun kapanışında yaptığı konuşmada,? ESDER ve KOSGEB işbirliği ile ilçemizde yapılan uygulamalı girişimcilik kursunu bitiren 30 arkadaşımıza sertifikayı aldıktan sonra açacakları iş için sundukları projenin kabulü halinde hibe olarak kredi verilecektir, bu yeni ticarete atılan bir girişimci için büyük bir fırsat diyen Belediye Başkanı Tok,   30 kişi  bu kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan arkadaşları kutluyorum" dedi. 

Çaykara´da müftülük konferans salonunda 07 Aralık 2015 tarihleri arasında başlayan ve 15 Aralıkta biten Kurs hakkında bilgi veren Çaykara´da eğitimi organize eden Ramazan Şahin ile Zehra Selimoğlu yaptıkları ortak açıklamada, ESDER Trabzon Trabzon Şube Başkanı Muhammet Uçar ve Şube Başkan Yardımcısı Hasan Abanoz´un , ?Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan protokol gereği 07 Aralık 2015 tarıhinde başlayıp 15 Aralıkta biten kursumuza katılan 30 kişi girişimcilik sertifikası almaya hak kazandılar. Önümüzdeki günlerde sertifikaları törenle verilecektir. Kursumuzda girişimcilik ve inovasyon programı kursiyerlerimize aktarılmıştır. İlçemizde Kursumuza yoğun ilgi olmuştur. Kurs süresince bize her türlü desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Hanefi Tok´a tertip komitesi adına teşekkürlerimizi iletiyoruz,dediler.

Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir