Çaykara`da Kurtuluş Coşkusu

Çaykara`da Kurtuluş Coşkusu

Çaykara´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

 

Çaykara´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.Yıldönümü törenlerle kutlandı. İlk tören sabah saat 09:30´da Hükümet konağı önündeki Atatürk alanına çelenklerin konulmasıyla başlandı. /resimler/2016-2/27/1232031847319.jpgDaha sonra, Cumhuriyet meydanında devam edilen törenlere Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül,Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Sonkaya, Belediye Başkan Vekili Mustafa Hacıabdullahoğlu,  İlçe emniyet amiri Başkomiser Mustafa Kıyak, İlçe Milli eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Mahalle Muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. /resimler/2016-2/27/1240299200905.jpgSaygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Kaymakam Mustafa Gül,Belediye Başkan vekili Mustafa Hacıabdullahoğlu ve Garnizon komutanı üsteğmen Ertan Sonkaya öğrencilerin ve vatandaşların  kurtuluş bayramını kutladı. Daha sonra Çaykara´nın kurtuluşunu temsili milis kuvvetlerinin şehrin kurtarılmasının canlandırması gösterisi sunuldu. Belediye Başkan Vekili Mustafa Hacıabdullahoğlu günün anlam ve önemi hakkındakı konuşmasının ardından, Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden Yasemin Kurşun ´Zafer Türküsü´ Şiirini okudu. Çaykara İmamhatip lisesi öğrencisi Kevser Semiz ´Bu Vatan Kimin´ adlı şiiri okudu. Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden Havvanur Karataş ´Bu Vatan Bizim´ adlı şiiri okudu. Çok programlı Anadolu lisesi öğrencisi Büşra Kara ´Vatan Sevgisi´adlı şiiri okudu. Çaykara Anadolu lisesi öğrencilerinden Ebru Günaçar ´Memleketim´ adlı şiiri okuduktan sonra, Çaykara´nın kurtuluşunun 98.Yıldönümü dolayısıyla ilçede bulunan liseler arasında ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen kompozisyon yarışmasında Çaykara çok programlı lisesi 1´ncisi olan Sema Yılmaz, 2.Olan Büşra Kara ve 3.Olan Fatma Demirhan´a ödüllerini Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül taktim etti.

Liseler arası şiir yarışmasında birinci olan Çok programlı anadolum lisesinden Yunus Emre Baltacı,2 olan Semanur Çatal ve 3 olan Mine Şeker´e ödüllerini Garnizon komutanı Ertan Sonkaya taktim etti.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında 1.olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmamhatip ortaokulundan Kevser Semiz, 2 olan Zeki Bilge ortaokulundan Doğukan Şeker,3 olan Zeki Bilge Oortaokulundan Barış Bektaş´ın ödüllerini Belediye Başkanvekili Mustafa Hacıabdullahoğlu taktım etti. Ayrıca halk oyunları gösterileri sunuldu.

Çaykara´nın kurtuluşu münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Güvenlik Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu başta olmak üzere Bakan, bürokrat ve siyasi partilerin gönderdikleri mesajlarla Çaykara´nın kurtuluş yıldönümünü kutladılar. 

Tören, okulların resmigeçidin ardından sona erdi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Kurtuluş Coşkusu

İlginizi Çekebilir