Çaykara´da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Çaykara´da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Çaykara İlçemizde Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV)´in  Miladi Doğum Tarihi olan Kutlu Doğum Haftası Çaykara İlçemizde düzenlenen program ile kutlandı.

Çaykara Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çaykara Şubesi tarafından ortak olarak hazırlanan ve 18 Nisan 2017 Salı Günü Saat 14.00´da Çaykara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Törenlere Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya,Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan,Dernekpazarı Müftüsü Tercüman Özbek,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Okul Müdürleri,Din Görevlileri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı./resimler/2017-4/19/1156409411443.jpgVatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdikleri Kutlu Doğum Haftası Kutlama Etkinliklerinde Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda mahşeri bir kalabalık yaşandı.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ:

Program Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.Çaykara Merkez Camii Müezzini Ahmet İnca tarafından Kur´an-I Kerim okundu.

AÇILIŞ KONUŞMASI MÜFTÜ BAYCAN´DAN

Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından programın açılış konuşması gerçekleştirildi.Bu yıl Miladi olarak 1446. Yıl dönümü olan Yedi Cihan Serveri İnsanlığın Güneşi Peygamber Efendimiz Haz.Muhammed(SAV)´in Doğum Haftasını Kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan Ülkemizde 1989 Yılından bu yana Kutlu Doğum Haftasının kutlanmakta olduğunu anımsattı.

Özellikle son Dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl farklı bir tema işleyerek Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerini gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan bu yıl Güven Temasının İşlendiğini bu yüzden de Çaykara Müftülüğü olarak hazırlamış oldukları programa Hz. Muhammed ve Güven Toplumu İsmini verdiklerini anımsattı./resimler/2017-4/19/1157245349830.jpgPeygamber Efendimizi Anma Programlarının artık anma pğrogramı olmayı aşıp Peygamber Efendimizi Anlama ve de onun yaşam şeklini kendi yaşam şeklimiz haline getirme haline dönüşmesi gerektiğini anımsatan Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan Güven Toplumunda kişisel olarak hepimizin hem kendimizi hem de davranışlarımızı sorgulamamız gerektiğini anımsattı.

KAYMAKAM AYRANCI-MÜSLÜMAN OKUMALI

İslam Dininin akla ve müspet ilime hitap ettiğini müslümanın önce okuması sonra da düşünmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Güven kavramının insanlar arasındaki ilişkilerde en temel kavram olduğunu insanların birbirlerine güvendikleri ortamlarda huzur ve başarının da olacağını sözlerine ekledi.

Dinimizin Güven kavramına çok büyük önem verdiğini,Müslümanların birbirlerine güvenmesi gerektiğini ifade eden Kaymakamımız İhsan Ayrancı Müslümanlar olarak okuyan,araştıran,ve de okuduğunu yaşam şekli haline getiren birbirine güvenen bireyler olmamız gerektiğini sözlerine ekledi.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ:

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kurtlu Doğum Haftası ve Güven Toplumu ile ilgili olarak hazırlanan Sinevizyon gösterisi  büyük bir ilgi ile izlendi.

KONFERANS

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt tarafından Hz Peygamber ve Güven Toplumu konulu bir Konferans gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimizi anlama ve anlatmanın elbette ki bir program ile mümkün olamayacağını ifade ederek sözlerine başlayan İdris Bozkurt bu programın sadece bir başlangıç olabileceğini hayatımızın bundan sonraki bölümünü Peygamber Efendimizi anlama ve yaşam şekline dönüştürme haline dönüştürmemiz gerektiğini ifade etti.

Son İlahi Mesajı bütün derinlikleri ilke anlama ve de anlatmanın bütün Müslümanların temel görevi olduğunu ifade eden İdris Bozkurt  ancak bu şekilde İslam Dinini gerçek bir Müslüman olarak tam ve doğru bir şekilde yaşayabileceğimizi sözlerine ekledi.

HIRA DAĞI  ÖYKÜSÜ

40 Yaşında Hıra Dağındaki Mağarada kendisine Peygamberlik Vahyi geldiğinde Peygamber Efendimizin çok korktuğunu ve dee evine kapandığını ifade eden İdris Bozkurt  Eşi Hz. Hatice´nin ise Peygamber Efendimizi teselli ettiğini, ve de Peygamber Efendimize ?Korkma.Endişe etme.Seni bu görev ile görevlendiren Rabbim seni asla mahçup etmeyecektir.Çünkü sen özü sözü bir olan bi,r insansın? sözleri ile onun ne kadar güvenilir bir insan olduğunu kendisine hatırlattığını ifade etti.

Bir yerde güven var ise orada huzur ve de mutluluk olduğunu ifade eden İdris Bozkurt  Peygamber Efendimizin kendisine güvenilen bir insan olduğunu ve de inancı ne olursa olsun hiç kimsenin Peygamberimize olan güveninden asla şüphe etmediklerini ifade etti.

İnsanların yaşadıkları toprakları terk ederek başka topraklara göç etmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesinin güven sorunu olduğunu ifade eden İdris Bozkurt  İman kavramının aynı zamanda güven anlamına geldiğini peygamberimiz Hz Muhammed´in dini inançları ne olursa olsun insanların daha güvenli ortamlarda yaşayabilmeleri için onların göç etmelerine imkan sağladığını ve de asla insanların dini inançlarına göre sınıflandırma yapmadığını sözlerine ekledi.

Peygamber Efendimiz eğer güvenilir bir insan olmasaydı hiç kimsenin onu dinlemeyeceğini ve de inanmayacağını ifade eden İdris Bozkurt insanların güvenmediği ve de inanmadığı bir insanın peşinden asla gitmeyeceğini sözlerine ekledi.

MÜSLÜMAN NASIL OLMALIDIR ?

Bir Müslümanın korkak olmaması gerektiğini ancak müslümanın da korkabileceğini,bir müslümanın cimri olmaması gerektiğini  ancak müslümanın da cömert olmayabileceğini ifade eden İdris Bozkurt ancak bir müslümanın asla yalancı olmaması gerektiği,vatanına ihanet etmemesi gerektiği ve de hain olmaması gerektiğini bu özelliklerin hiçbir tanesinin müslümanda bulunması gereken vasıflar olmadıklarını ifade etti.

HANGİ İNSAN GÜVENİLİRDİR?

Bizlere verilen görevleri yerine getirebiliyorsak insanların gözünde güvenilir bir insan olacağımızı ifade eden İdris Bozkurt  üstesinden gelemeyeceğimi,z görevleri üstlenmemiz ve de bu görevlerde başarısız olmamız durumunda ise insanların bizlere olan güvenlerinin zedeleneceğini sözlerine ekledi.

Güven konusunu zedeleyen davranışlar konusunda kendimizi sorgulamamız gerektiğini ifade eden İdris Bozkurt güvenin olmadığı yerde huzur olmayacağını insanların kandırıldığı bir ortamda güven kavramından söz etmenin mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

ÇÖLDE YARDIM ÖYKÜSÜ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt  Güven konusunda çeşitli hikayelerden kesitler sundu.İşte o hikayelerden bir tanesi.

Çöl ortasında yaşayan oldukça zengin bir insan günün birinde canından çok sevdiği canından çok değer verdiği atı ile çölde dolaşmaya çıkar.Bir süre sonra çölün ortasında bir karartı görür.Karartıya yaklaşır bunun bir insan olduğunu fark eder.Zengin derhal atından iner ve adama yardım etmek ister./resimler/2017-4/19/1158249413518.jpgAncak tam bu sırada hiç beklenmeyen bir  şey olur.Yardım bekleyen kişi Zenginin atına atlayarak oradan uzaklaşır.

Zengin oldukça şaşkındır.Ancak bu sırada atını kaçıran adam geri gelir ve zengine seslenir.

-Ne oldu der.En çok sevdiğin atını kaçırdım.Onun için ağlıyorsun değil mi?

Zenginin derdi ise başkadır.

-Yok der zengin.Onun için ağlamıyorum.Bu olay çölde duyulacak.Bundan sonra çöl ortasında yardım bekleyen hiç kimseye kimse yardım etmeyecek.Ben onun için ağlıyorum.

Müslüman olarak hiç kimseyi  aldatmayacağımızı,kimsenin dini duygularını istismar etmeyeceğimizi anca bu şekilde kendisine güvenilen bir Müslüman olabileceğimizi ifade eden İrfan Bozkurt dedikodunun güveni zedeleyen en temel unsurb olduğunu ve de insanların güvenini zedeleyecek davranışlardan uzak durmamız gerektiğini sözlerine ekledi.

Günümüzde İslam Düşmanları tarafından  İslam Dünyası ile ilgili olarak bir karalama propogandası sürdürülmeye çalışıldığını ifade eden Diz İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt Müslümanı her şeyden önce akıllı olması gerektiğini,oynanan oyunu fark etmesi gerektiğini ve de İslam Ahlakı ile hayatını şekillendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha Sonra Çaykara İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çaykara Şubesi tarafından ortak olarak düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, verildi.

HAFIZLARDA 40AYET VE MEALİ EZBERLEME YARIŞMASI

Hafızlarda 40 Ayet ve Meali Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Tarafından takdim edildi.

Birinci Uzungöl Mahallesi Erkek Kur´an Kursu Öğrencilerinden Mustafa KAYA, İkinci Uzungöl Mahallesi Erkek Kuran Kursu Öğrencilerinden Ali ÖZTÜRK, Üçüncü Uzungöl Mahallesi Erkek Kur´an Kursu Öğrencilerinden Ferhat ALAMANOĞLU

KUR´AN KURSLARI YÜZÜNE OKUMA YARIŞMASI

Kur´an Kursları Yüzüne Okuyan Öğrenciler arasınhda gerçekleştirilen Yarışmada Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

Birinci Uzungöl Mahallesi Erkek Kur´an Kursu Öğrencilerinden Mustafa BORA, İkinci Uzungöl Mahallesi Erkek Kuran Kursu Öğrencilerinden Ahmet GÜNDOĞDU,

Üçüncü Yeşilalan-Baltacılı Mahalleleri Hacı Ferşat Efendi Erkek Kur´an Kursu Öğrencilerinden Hamza ÖKMEN

HAFIZ KIZ ÖĞRENCİLER YARIŞMASI

Kur´an Kursları Hafız Kız Öğrenciler arası 40 Ayet ve Meali Ezberleme yarışmasında dereceye giren kız öğrencilerimize ödülleri Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ertan Sonkaya tarafından takdim edildi.

 Birinci Merkez Kur´an Kursu öğrencilerinden Hüdanur YAZICI,

 İkinci Merkez Kur´an Kursu Öğrencilerinden Gülname KÜÇÜK

Üçünçü Ulucami Mahallesi Kur´an Kursu Öğrencilerinden Ayşe ŞAHİN

YÜZÜNE KUR´AN OKUMA KIZ ÖĞRENCİLERDE ÖDÜLLER PAYLAŞILDI

Kur´an Kursları Yüzüne Kız Öğrenciler arası 40 Ayet ve Meali Ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından takdim edildi.

 Birinci Merkez Kur´an Kursu öğrencilerinden Afranaz BAYBURT,

İkinci Ulucami Mahallesi Kur´an Kursu Öğrencilerinden Rukiye ATAY,

Üçünçü Uzungöl Mahallesi Kız Kur´an Kursu Öğrencilerinden Zehra ONAT

LİSELERDE 3 OKUL DA ÖDÜL KAZANDI

Liseler arası Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası konulu kompozisyon yarışmasında Çaykara İlçe Merkezimizde yer alan 3 Lisemiz de ödül kazandı. Dereceye giren Öğrencilerimize ödülleri Dernekpazarı Müftüsü Tercüman Özbek tarafından takdim edildi.

1. Çaykara Çok Proğramlı Anadolu Lisesi 12/A Sınıfı Öğrencilerinden Fatma DEMİRHAN,

2. Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu İmam Hatip Lisesi 12/A Sınıfı Öğrencilerinden Yeldanur YILMAZ,

 3.Çaykara Anadolu Lisesinden Sinem MUTLU

ORTAOKULLARDA İMAM HATİP ZİRVEDE

Ortaokullar arası Hz. Peygamber ve Güven Toplumunun İnşası konulu kompozisyon yarışmasında ise Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Kısmı üç ödülün de sahibi oldu.Dereceye giren öğrencilerimize Ödülleri Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt tarafından takdim edildi.

 1. Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu İmam Hatip Lisesi 7/C sınıfı öğrencilerinden Hanife GÖNAN,

 2. Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu İmam Hatip Lisesi 7/A sınıfı öğrencisi Ayşenur ERDOĞAN,

3. Çaykara Şehit Ahmet ÇAMUR Anadolu İmam Hatip Lisesi 7/C sınıfı öğrencilerinden Aysun GÜN

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir