Çaykara´da Öğrenciler Capoeira İle Tanıştı.

Çaykara´da Öğrenciler Capoeira İle Tanıştı.

Uzakdoğu Sporu olarak Bilinen Capoeira Çaykara İlçemizde Öğrencilere Tanıtıldı Ve Öğrencilerimizin Etkinliklere Katılımları Sağlandı

ÇAYKARA´DA ÖĞRENCİLER  CAPOEIRA İLE TANIŞTI

Öğrencileri hem Akademik anlamda hem de Sosyal ve Kültürel anlamda en mükemmel şekilde yetiştirmeyi hedefleyen Çaykara İlçemizde Sosyal Aktiviteler hız kesmeden devam ediyor.Son Sosyal Aktivite ise 3 okul tarafından Ortak olarak gerçekleştirildi.Çaykara Merkez Fatma Bilge Anaokulu,Zeki Bilge İlkokulu ve Zeki Bilge Ortaokulu Öğrencilerine yönelik olarak CAPOIERA etkinliği düzenlendi.

Zeki Bilge İlkokul ve Ortaokuluında gerçekleştirilen etkinliğe Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Türkiye Okul Sporları Organizasyon Kurulu Başkanı Güngör Doğanay,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve Bakiye Usta,Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman,Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan ve Zeki Bilge Ortaokulu Müdürü Şükrü Kara  ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

/resimler/2016-12/2/0939474551471.jpg

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikte Kısa adı CAPOIERA olarak bilinen ve de Halk arasında kısaca Afrıka Dansı olarak tanınan  gösteri 3 okul öğrencilerine sunuldu.

KAYMAKAM MUSTAFA GÜL:HER ALANDA EN İYİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Eğitimde Lider İlçe olan Çaykara İlçemizde her alanda en iyi olmak için yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül,hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem de Kaymakamlık olarak öğrencilerin Akademik başarılarının yanı sıra Sosyal ve Kültürel alanlardaki etkinliklere de çok büyük önem verdiklerini anımsattı.

Öğrencilerin Teog ve diğer sınavlarda elde ettikleri başarının ortada olduğunu ve bu başarı ile her zaman gurur duyduklarını ifade eden Kaymakam Mustafa Gül  Kaymakamlık olarak kendilerinin gerçekleştirecekleri birbirinden farklı çalışmalar ile Sosyal Aktiviteler konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anımsattı.

/resimler/2016-12/2/0940156767728.jpg

Spor yapan ve spor ile uğraşan öğrencilerin zihinlerinin daha dinlenmiş olduğunu ve bu öğrencilerimizin akademik başarılarının da daha yüksek olacağını ifade eden Kaymakam Mustafa Gül bu yüzden Öğrencilerin Sportif Etkinliklerine de çok büyük önem verdiklerini anımsattı.

Özellikle son zamanlarda Tüm Dünyada çok popüler olan ve Ülkemizde de profesyonel Dernek eli ile icra edilen Capoeira Sporunu öğrenciler ile buluşturmak istediklerini anımsatan Kaymakam Mustafa Gül  Öğrencilerin bu gösterilere göstermiş oldukları ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ve de etkinliğin amacına ulaşmış olduğunu ifade etti.

Capoeıra Etkinliğinin içerisinde dans, müzik,akrobasi,fiziksel aktivite ve de savunma figürlerini içermesi bakımından tek örnek olması ve de öğrencilerin seviyelerine uygun olması bakımından bu etkinliği tercih ettiklerini İfade eden Kaymakam Mustafa Gül çocuklarımızın oyunları çok beğendiklerini ve de her oyuna iştirak ettiklerini bu anlamda tercihlerinin doğru olduğunu görmelerinin çok güzel olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2016-12/2/0940401611677.jpg

Öğrencilerimizin Capoeira Kurslarına göstermiş oldukları ilginin kendilerine farklı bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Kaymakam Mustafa Gül bu yüzden önümüzdeki haftadan itibaren Capoeira Kursları açarak çocuklarımızın bu konuda eğitim almalarını sağlayacaklarını ifade etti.

Gerçekleştirilen etkinlik için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ve Samsun´dan Etkinlik için İlçemize gelen Sporculara Teşekkür eden Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül  ayrıca Gençlik ve Spor Kulübüne teşekkür ederek bu güzel organizasyonların bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

SPORUN ÖNEMİ

Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen öğrenciler birbirinden hareketli ve canlı yarışmaları izlerken yarışmaların belli bölümlerinde ise öğrenciler de yarışmalara aktif olarak katılmak sureti ile gönüllerince eğlenmiş oldular.Sporcular tarafından öğrencilere sporun Beden Eğitimi ve vucudumuza olan katkıları anlatılarak hangi sporun bizlere hangi faydaları sağladığı anlatıldı ve de daha sonra ise öğrencilerin bu yarışmalara katılımı sağlandı.

Çaykara İlçemizde  Öğrencilerimiz ile buluşmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Güngör Doğanay Çaykara İlçesinden teklif geldiği gibi hiç kuşku yapmadan araçlarına atladıkları gibi Çaykara İlçemize geldiklerini ifade etti.Çaykara İlçemizdeki Akademik Başarının kendilerini de çok etkilediğini ve de onurlandırdığını ifade eden Dernek Başkanı Güngör Doğanay karınca kararınca bu başarıda kendilerinin de ufak da olsa bir katkılarının olması hedefi ile Çaykara İlçemize geldiklerini anımsattı.

/resimler/2016-12/2/0941005433339.jpg

Ekip olarak Ülkemizin tüm şehirleri ile buluştuklarını ancak ilçe ve köylerin kendileri için çok daha önemli olduğunu ve de buralara farklı bir motivasyoın ile geldiklerini ifade eden Dernek Başkanı Güngör Doğanay Çaykara İlçemizde kendilerine gösterilen sıcaklık ve de samimiyetin ise kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade etti.

Çocuklarımızın akıllı ve kıpır kıpır olduklarını bunu ilk görüşte fark ettiklerini ifade eden Dernek Başkanı Doğanay Bilimsel Başarının yanı sıra Öğrencilerimizin Fiziksel aktiviteler ile rahatlamaları ve de yorgunluklarını atarak derslere daha iyi motive olmaları gerektiğini anımsattı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Organizasyon Komitesi Başkanı Olarak Copoeira gibi renkli sporların Okul Sporlarına dahil edilmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Başkan Doğanay Çaykara İlçemizde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Başta Çaykara Kaymakamımız Sayın Mustafa Gül ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali olmak üzere emeği geçen herkese teşekjkür etti.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Capooeira Gençlik Ve Spor Kulübü Derneğinin  İlçemizdeki Üç Ayrı okulda gerçekleştirdikleri etkinliklerin ardından sahneye davet edilen öğrencilere Organizasyon Komitesi tarafından küçük hediyeler verildi.Etkinliklerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerimiz ise bu tür örnek ve güzel etkinliklerin bundan sonra da devam etmesi talebinde bulundular.

 

 



rafet çamur
2.12.2016 11:19:23
capoeira Uzakdoğu değil Brezilya kökenlidir.

İlginizi Çekebilir