Çaykara´da Öğrenciler Güven İçinde

Çaykara´da Öğrenciler Güven İçinde

Öğrencilerimizin okullarımıza ulaşabilmeleri anlamında en tehlikeli yerlerden bir tanesi Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinin ön kısmı.Öğrencilerimiz okuldan çıktıkları anda direk trafik ile karşı karşıya kalıyorlar.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile birlikte Çaykara İlçemizde de Hem Eğitim Öğretim alanında hem de Öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda Eğitim Öğretim Faaliyetlerini sürdürebilme anlamında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

GÜVENLİ OKUL PROJESİ

Öğrencilerimizin okullarına güvenli, bir ortamda ulaşabilmelerini sağlayabilmek amacı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´nin Önderliğinde Okullarımızın tamamının önlerine Trafik Uyarı levhaları yerleştirildi.

/resimler/2018-10/3/0954582136803.jpg

İMAM HATİP LİSESİ ÖNÜ KAMERA SİSTEMİ

Öğrencilerimizin okullarımıza ulaşabilmeleri anlamında en tehlikeli yerlerden bir tanesi Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinin ön kısmı. Öğrencilerimiz okuldan çıktıkları anda direk trafik ile karşı karşıya kalıyorlar.

İmam Hatip Lisesinin ön tarafında Trafik Işıkları bulunuyor. Ancak  öğrencilerimizin karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçebilmelerini sağlayabilmek amacı ile Trafik ışıklarının yanı sıra bir de Kamera Sistemi yerleştirildi.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN SÜRÜCÜYE CEZA

Yerleştirilen Kamera Sistemi ile Kırmızı Işıkta geçen sürücüler tespit edilecek ve bu sürücülere kesinlikle gerekli cezai işlemler uygulanacak.

HER GÜN 2000 ÖĞRENCİ GEÇİYOR

Haberimizde Sözü edilen Trafik Işıklarının bulunduğu bölgeden her gün yaklaşık olarak 2000 Öğrencimiz karşıdan karşıya geçerek ya okuldan eve ya da evden okula ulaşmaya çalışıyor.

Hurmalık Mahallesi ve TOKİ Evleri Çaykara İlçemizde Yerleşimin en yoğun olduğu bölge konumunda.Ayrıca  Öğrenci Yurtlarımız da Hurmalık Mahallemizde.

Bu itibarla her sabah yüzlerce öğrencimiz ev ya da yurtlarından çıkarak Çaykara İlçemizdeki okullarına ulaşırken İmam Hatip Lisesinin önündeki kırmızı ışıkları kullanıyor.

Öğrencilerimiz aynı Işıkları Öğleyin bir kere daha akşam okul çıkışı üçüncü defa kullanıyor. Ayrıca Yurtlarda kalan öğrencilerimiz aynı ışıkları akşamları da kullanmak durumunda kalıyor.

Tüm Bunlar hesaba katıldığında her gün 2000´den daha fazla öğrencinin İmam Hatip Lisemizin önündeki Kırmızı Işıkları kullandıklarını görüyoruz.

BAŞKAN TOK-ŞİMDİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK DAHA GÜVENDE

Çaykara İlçemizde Öğrencilerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortamda Eğitim Öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için Çaykara Belediyesi olarak her zaman Öğrencilerimizin hizmetinde olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Koordinasyon halinde İlçemizdeki okullarımızın tamamının önlerine gerekli Trafik Uyarı levhalarını yerleştirdiklerini  ve öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda Eğitim Öğretim görebilmeleri için her türlü önlemi aldıklarını sözlerine ekledi./resimler/2018-10/3/0955186824647.jpgÇaykara İlçemizde Trafik Açısından  en tehlikeli yerlerden bir tanesinin Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinin ön kısmı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok Öğrencilerimizin okulun kapısından çıkar çıkmaz direkt Trafik ile iç içe kaldığını bunun için Trabzon Kara Yolları Bölge Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü ile gerekli, girişimleri gerçekleştirerek bu okulumuzu daha güvenli bir hale getirdiklerini sözlerine ekledi./resimler/2018-10/3/0955413543994.jpgBu okulumuzun ön kısmında ve çevresinde bulunan Trafik İşaretlerini ve uyarı sistemlerini tamamen yenilediklerini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  gerçekleştirdikleri bu çalışma için her türlü desteklerini esirgemeyen Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürü Sayın Selahattin Bayramçavuş´a ve Trabzon Trafik Şube Müdürlüğümüze Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

Sürücülere de seslenen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sürücülerimizin özellikle Okul Önlerinde çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini özellikle de en riskli yerlerden bir tanesi olan İmam Hatip Lisesinin önünde bulunan Trafik işaret ve levhalarımızın sürücülerimiz tarafından mutlaka dikkate alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir