Çaykara´da Öğretmenler Günü Coşku İle Kutlandı

Çaykara´da Öğretmenler Günü Coşku İle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçemizde Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

ÇAYKARA´DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçesinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.Öğretmenler Günü ile ilgili ilk tören 23 Kasım 2016 Çarşamba Günü Saat 17.00´da gerçekleştirildi.İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürleri Bakiye Usta ve Erdoğan Karakaş ile İlçe Merkezinde bulunan Okulların Yönetici ve Öğretmenlerinin katıldığı Çelenk sunma Töreninde ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Atatürk Büstüne Çelenk Sunuldu.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından ise Çelenk Sunma Programı sona erdi.

Öğretmenler Günü ile ilgili Resmi Program ise 24 Kasım 2016 Perşembe Günü Saat 14.00´da Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürleri Bakiye Usta ve Erdoğan Karakaş ile İlçe Merkezinde bulunan Okulların Yönetici ve Öğretmenlerinin katıldı./resimler/2016-11/24/1707096896096.jpgTörenin Sunuculuğu Ataköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Uğurlu tarafından gerçekleştirildi.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Salih Zeki Türker  tarafından  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

ÇAMURALİ-DUYDUĞUMUZ  TÜM HİKAYELERİN KAHRAMANLARI HEP ÖĞRETMENLERDİR

Törende Günün anlam ve Önemini belirten konuşma Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından gerçekleştirildi.Öğretmenlik mesleğinin bir  sevgi,saygı ve hoş görü mesleği olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ahmet Çamurali Öğretmenlik mesleğinin bir ilim yetiştirme mesleği olduğunu ve de bu meslekte öncelikle öğretmenin öğrencisine sahip çıkarak başlanılması gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlik Mesleğinin bir cüzdan mesleği olmadığını ve de sadece ders anlatmaktan ibaret olmadığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali bu işin hem maddi hem de manevi değerlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi./resimler/2016-11/24/1707554865659.jpgMesleğinde başarılı olmak isteyen her öğretmenin her kesimden ve de herkesin desteğine ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Çamurali  Öğretmenin öğrenci başarısı için öncelikle Okul Yönetimine sonrasında veliye,çevreye ve de toplumun her kesimine ihtiyacının bulunduğunu ve de tüm bu unsurlar ile iyi ve sağlıklı bir iletişim kurabilen öğretmenin ise mesleğinde başarılı olabileceğini ifade etti.

Öğretmenlik mesleğinin merhamet,istek,fedakarlık,sevgi ve hoşgörü mesleği olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali kendisini öğrencisinin başasrısına adamış olan bir öğretmenin herkese muhtaç olduğunu ve de toplumda bu şekilde hizmet vermesi gerektiğini ifade etti.

Duyduğumuz bütün hikayelerin kahramanlarının hep kendilerini topluma  adamış olan öğretmen kaynaklı olduklarını anımsatan Çamurali bu mesleğin bir çok dezavantajlarının bulunduğunu ancak tüm bu dezavantajları avantaja çevirecek olanların yine fedakar ve cefakar öğretmenler olduğunu ifade etti.

Öğretmenlik Mesleğinin mesai kavramı ve de tatil kavramı tanımadığını ifade eden Ç:amurali kendisini toplumun hizmetine adamış olan bir öğretmenin 7 gün 24 saat boyunca topluma hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Eğitimin en büyük hedefinin Teknolojiyi takip etme ve teknolojik ayrıntıları yakalamak olduğunu ifade eden Çamurali ancak bu şekilde Çağdaş Uygarlık seviyesine ulaşabileceğimizi sözlerine ekledi.

YEMİN TÖRENİ

2015 Şubat ayında atanarak adaylık eğitimlerini tamamlayan Öğretmenler daha sonra  Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülşah UĞURLU eşliğinde yemin ettiler.Yemin Törenine Katılan Öğretmenler:/resimler/2016-11/24/1708535492073.jpgKaraçam Ortaokulundan Şener KARAMUSTAFA

Halk Eğitim Merkezinden Zeynep TERZİ

Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Lisesinden Emine AYDIN

Zeki Bilge Ortaokulundan Kübra Nur TÜRKER

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Yeşim BİRİNCİ

HİZMET ŞEREF BELGELERİ

Öğretmenlik mesleğine emek vermiş, öğretmenlerimiz saygıdeğer büyüklerimiz için Hizmet Şeref Belgeleri takdim töreni gerçekleştirildi. Uzun yıllar ilçemizde farklı okullarda görev yapan ve 2016 Yılı itibarı ile Emekli Olan Öğretmenler;

Serpil KOFOĞLU

Osman RENDECİ

Vahap ÖZEN

Mustafa YILMAZ

Sahneye davet edildi.Ve de kendilerine hem Plaket hem de Başarı Belgesi Takdim edildi.

SERPİL ÖĞRETMEN HEM AĞLADI HEM DE AĞLATTI

Programda ödülünü ve Şeref Belgesini almak üzere sahneye çıkan Serpil Kofoğlu´ndan Program Sunucusu Küçük bir konuşma talebinde bulundu ve mikrofonu uzattı.Ancak Serpil Öğretmen Öğretmen mikrofon kullanmaz dedi ve duygu dolu cümleler ile programdakilere seslendi.

/resimler/2016-11/24/1710374868843.jpgÖmrünün en heyecanlı Dersini anlattığını anlatan Serpil öğretmen titreyen ses tonu ile genç öğretmenlere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.Serpil Öğretmenin heyecanı ve de göz yaşları programa katılan herkes tarafından dakikalarca ve de ayakta alkışlandı

BİLGE ÖĞRETMENDEN ÖRNEK BİR ŞİİR

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile Öğretmenler arasında düzenlenen Şiir Yarışmasında Birinci olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip  Lisesi Felsefe Öğretmeni Bilge Saral Tarafından yazılan Şiir Öğretmen tarafından sahnede okundu.Muhteşem diksiyonu ve hitabet kabiliyeti ile herkesi kendisine hayran bırakan Bilge Öğretmenin şiiri ayakta alkışlanarak dinlendi.

Şiirin ardından ise Bilge Saral´a İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş tarafından Plaket ve teşekkür Belgesi takdimi yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemiz genelinde kompozisyon, şiir ve resim dallarında yarışmalar düzenlenmiştir. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi ödülleri dağıtıldı.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Çaykara genelinde yapılan liseler arası kompozisyon yarışmasında Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10-A sınıfından Mehtap İleyda ÖZTÜRK birinci,

Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Lisesi 12-A sınıfı öğrencisi Yeldanur YILMAZ ikinci,

Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi Kevser SEMİZ üçüncü seçildiler.Öğrencilerin Ödülleri İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali  tarafından takdim edildi.

ŞİİR YARIŞMASI

Çaykara genelinde yapılan ortaokullar arası şiir yarışmasında Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Ortaokulundan 8-A sınıfı öğrencisi Meryem BAŞTÜRK birinci,/resimler/2016-11/24/1712441121330.jpgZeki Bilge Ortaokulundan 8-B sınıfı öğrencisi İrem SEVİNÇ ikinci,

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulundan 5-A sınıfı öğrencisi Fatma Güneş KÜÇÜK üçüncü olmuştur.Ödülleri Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu  tarafından takdim edildi.

İLKOKUL ŞİİR YARIŞMASI VE SUDENAZ

Çaykara genelinde yapılan ilkokullar arası şiir yarışmasında Karaçam İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Sudenaz ÖZKUL birinci oldu.Küçük Sudenaz´ın ödülü ise Çaykara Çok Programlı  Anadolu Lisesi Müdürü Arif Sami Özkurt  tarafından takdim edildi./resimler/2016-11/24/1711357994980.jpgKüçük Sudenaz´ın sahnedeki sempatik tavırları programa katılan herkes tarafından dakikalarca ve de ayakta alkışlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili son etkinlik ise Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilecek.Çaykara Kaymakamı Muystafa Gül,Belediye Başkanı Hanefi Tok´un katılacağı yemekli program saat 18´de Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilecek.

Haber:Hilmi KANIK/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir