Çaykara´da Öğretmenler Günü Coşkusu

Çaykara´da Öğretmenler Günü Coşkusu

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

ÇAYKARA´DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUSU

24 Kasım Öğretmenler Günü Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen çeşitli Törenler ile kutlandı.

İLK TÖREN HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE

Öğretmenler Günü ile ilgili ilk Tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Buradaki Törende İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş ve Öğretmenler  tarafından Atatürk Büstüne Çelenk Sunumu gerçekleştirildi.İstiklal Marşı okundu

/resimler/2019-11/25/1123556218887.jpg

RESMİ TÖREN UZUNGÖL´DE

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili Resmi Tören Uzungöl´de gerçekleştirildi.Törene Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş,Emekli Öğretmenler,Çaykara İlçesinde görev yapan Yönetici ve öğretmenler katıldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali´nin  kayınvalidesi ve eşinin rahatsız olması sebebi ile katılamadıkları gecede İlçe Milli Eğitim Müdürünün Kutlama mesajı da okundu.

ÖĞRETMENLERE AKŞAM YEMEĞİ

Öğretmenler Günü Programı Akşam yemeği ile başladı.

PROGRAM ORGANİZASYONU BAŞKAN TOK´TAN

Uzungöl´de gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Organize edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Programın açılış Konuşması İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş tarafından gerçekleştirildi.

ŞUBE MÜDÜRÜ KARAKAŞ-ÖĞRETMEN TOPLUMUN AYNASIDIR

Ülkelerin ve Milletlerin ancak Eğitime verilen önem sayesinde geleceğe umut içerisinde bakabileceklerini ifade ederek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Öğretmenin Toplumun aynası olduğunu Öğretmenlerine değer veren toplumların geleceğe umutla bakabileceklerini öğretmenlerine değer vermeyen toplumların ise varlıklarını sürdürebilmelerinin çok zor olduğunu ifade etti.

/resimler/2019-11/25/1125029345228.jpg

Ülkemize Eğitim Güneşini Taşımaya çalışırken Şehit edilen öğretmen arkadaşlarımızı rahmet ve minnet ile andıklarını ifade eden Şube Müdürü Karakaş ayrıca Ebediyete İntikal eden Öğretmenlerimizi de rahmet ve minnet ile andıklarını sözlerine ekledi.

Eğitim Öğretimde Lider İlçe Çaykara İlçemizde her zaman ve her ortamda Öğretmenlerimiz ile birlikte olan ve Eğitim ile ilgili her çalışmanın her projenin içerisinde yer almaktan büyük keyif alan Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a Eğitime olan katkılarından dolayı Teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş Çaykara Eğitim Camiası olarak   Sayın Kaymakamımızın ve Sayın Belediye Başkanımızın Kıymetli katkılarını yanlarında hissettikleri sürece İlçemize çok daha büyük başarılar kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA

Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenlerinden Hayrettin GENÇ tarafından yapıldı

/resimler/2019-11/25/1125489658701.jpg

GENÇ ÖĞRETMENLER ADINA KONUŞMA

Genç Öğretmenler adına Konuşma Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Büşra KOÇ tarafından yapıldı.

/resimler/2019-11/25/1126179659253.jpg

Yaptığı akıcı ve mükemmel konuşma ile Genç Öğretmenlerimizin yüreklerindeki öğretmenlik sevdasını sahnede diksiyonu ile sahne performansı ile mükemmel bir şekilde ifade eden Öğretmen Büşra KOÇ´un mükemmel  konuşması salonda alkış tufanının kopmasına sebep oldu.

BENİM İÇİN ÖĞRETMEN VİDEO GÖSTERİSİ

Uzungöl Şehit Mehmet AYGÜN İHOO Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Benim İçin Öğretmen isimli video gösterisi ilgi ile izlendi.

Toplumumuzun değişik kesimlerinden insanlarımızın Öğretmenler Günü ile ilgili mesajları Renkli Görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

OROTORYO GÖSTERİSİ

Uzungöl Şehit Mehmet AYGÜN İHOO Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo  gösterisi ilgi ile izlendi.

/resimler/2019-11/25/1127062472628.jpg

ÖĞRETMENLERİMİZ VE ANILARIMIZ

Uzungöl Şehit Mehmet AYGÜN İHOO Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan Öğretmenlerimiz ve Anılarımız  isimli video gösterisi ilgi ile izlendi.

BAKAN SELÇUK´UN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK´un Öğretmenler Günü İle ilgili Mesajı Öğretmenler tarafından ilgi ile dinlendi.

SEBAHATTİN GENÇ´TEN GENÇ ÖĞRETMENLERE MESAJ

Çaykara İlçemize Öğretmen olarak 40 sene Hizmet verdikten sonra 2019 Yılında Emekliye ayrılan Emekli Öğretmen Sabahattin GENÇ´in konuşması Programda adeta nefesleri kesti.

Genç Öğretmenlere seslenen Sabahattin GENÇ Öğretmenlerin Dünyanın en önemli ve de en şerefli Mesleğini İcra ettiklerini ifade etti.

/resimler/2019-11/25/1127445442121.jpg

Öğretmenlik Mesleğinin Temel Kaynağının Sevgi Olduğunu sevginin olduğu yerde mutluluk ve de başarının olduğunu ifade eden Sabahattin GENÇ Genç Öğretmenlerden bu güzel mesleği ve çocukları çok sevmelerini SEVGİ kavramının tüm sorunları ortadan kaldıracağını ifade etti.

ÖĞRETMENLERDEN ÖĞRETMEN MARŞI

Programda Öğretmen Marşı Programa katılan Tüm Öğretmenler tarafından hep birlikte okundu.

BAŞKAN TOK-ÖĞRETMEN IŞIKTIR

Gerçekleştirilen törende konuşan Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi TOK , bir ülkenin gelişmesinde öğretmenlerin ve eğitimcilerin çok önemli sorumluluklar taşıdığını vurgulayarak, ?En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğine ciddi katkı sağlamaktadırlar. Bizlerde onların bu mutlu günlerini düzenlediğimiz bu programla paylaşmak istedik ? dedi.

/resimler/2019-11/25/1128270599189.jpg

Başkan TOK, öğretmenlik mesleğinin yüce bir meslek olduğunu belirterek hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyeceğini söyledi. Başkan TOK ? Bu mesleğin temeli sevgi ve fedakârlıktır. Fatihler, Yavuzlar, Mustafa Kemaller gibi birçok emsalsiz tarihi şahsiyetleri yetiştirenler ve yol gösterenler hep öğretmenler olmuştur.? dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK  ?18 milyonu aşan öğrencimiz ve 600 binin üzerindeki öğretmenimizin tüm sorunlarına çözümler aramada işbirliği yapmalı,   geleceğimizi aydınlatacak projelere imza atmalıyız.  Öğretmenlerimize aileleri, çalışma arkadaşları ve öğrencileriyle daha mutlu, başarılı ve huzurlu günler diliyorum.? şeklinde tamamladı.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-ÖĞRETMEN GELECEK DEMEKTİR

Programa Eşleri ile birlikte katılan İlçemiz Kaymakamı Salih ÇİĞDEM  24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir Programda bir konuşma yaptı.

/resimler/2019-11/25/1129077631230.jpg

 Öğretmenliğin onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu belirten Kaymakam Çiğdem , " Öğretmenlik, bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı da ifade etmektedir. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir."diye ifade etti.

 Öğretmenliğin bir ömür boyu sürdüğünün altını çizen Kaymakam Çiğdem "Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, gençleri hayata hazırlayan ve toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir.  Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. " dedi.

 Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenliğin dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı bir meslek olduğunu ifade eden Kaymakam Çiğdem Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir´, ?Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; Ya da milleti esaret ve sefalete terk eder´ veciz sözleriyle vurguladığı üzere; geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimle aydınlatarak yetiştirmek amaç ve hedefinde, öğretmenlerimizin üstlendikleri görevi bugüne olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır. Öğretmenlerimiz; hür, onurlu ve saygın toplum olma merdiveninin en önemli basamağıdır. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak daima yükseleceğimizi ve sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur." dedi.

 Toplumun gelişiminde öğretmenlere önemli bir rol düştüğünü vurgulayan Kaymakam Çiğdem , "Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi, bundan sonra da beklentimiz, geleceğimizi biçimlendirecek olan çocuklarımıza ve gençlerimize, sevgiyi, saygıyı aşılamaları, özgüven ve yaşama sevinci vermeleri, düşünmenin, diyalog yoluyla sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğretmeleridir. Esasen bu ağır sorumlulukları bugüne dek büyük bir özveri ve azimle yerine getirdiklerini bilerek, ileride de bu kıymetli çabalarını sürdüreceklerine tüm kalbimizle inanıyoruz. Milletimiz, sağduyusunu, bilgi ve birikimini kendisiyle paylaşan, yüce görevlerini içtenlikle yerine getiren öğretmenlerine her zaman gönül borcu duymakta, ülkemizin yüz akı öğretmenlerimiz önünde saygıyla eğilmektedir. "dedi.

 Öğretmenleri bütün güzelliklerin gizli kahramanları olarak nitelendiren Kaymakam Çİğdem "Milletlerin hayatlarını devam ettirmesinde, kalkınmasında ve geleceğe umutla bakmasında, hayati öneme sahip öğretmenlerimiz aslında yılın sadece bir gününde değil, sürekli hatırlanmalı ve hak ettikleri değer ve saygıyı sürekli görmelidir. Bu kutsal bayrak yarışında eğitim meşalesini halen elinde tutan ve genç kuşakların öz değerlerine sahip çıkarak, Polatlımızın eğitimine büyük bir özveriyle katkıda bulunan değerli öğretmenlerimizi takdir duygularıyla selamlıyorum." dedi.

 Kaymakam Çiğdem  Konuşmasının  son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti´nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli görevi üstlenerek geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın eğitiminde ve yarınlara hazırlanmasında kutsal bir rol alan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü içtenlikle kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah´tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken görevleri başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı

HALKOYUNLARI GÖSTERİSİ

Programda Taşkıran Eğitim Kurumları Türkçe Öğretmeni Ahmet KARACA Yönetimindeki Halk Oyunları Ekibi Muhteşem Bir Halkoyunları gösterisi ile izleyenleri büyüledi.

Oynadıkları birbirinden güzel oyunlar ile izleyenleri kendilerine hayran bırakan Minik Yüekler sahneyi Alkış Yağmuru eşliğinde terk ettiler.

HİZMET ŞEREF BELGELERİNİN VERİLMESİ

Çaykara İlçemizde Uzun Seneler Hizmet yaptıktan sonra Emekliye Ayrılan Eğitim Çalışanlarına Hizmet Şeref Belgeleri Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem tarafından takdim edildi.

/resimler/2019-11/25/1129539507155.jpg

Hizmet Şeref Belgesi almaya Hak Kazanan Eğitim Çalışanları:

Sabahattin GENÇ-Emekli  Öğretmen

Sayın Süleyman KARATAY

Sayın İsmail HOŞ

Süleyman Fehmi YAKIN-Emekli Öğretmen

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİN VERİLMESİ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde Erkek Öğretmenler arasında düzenlenen Masa Tenisi  Turnuvasında Dereceye giren Öğretmenler

1.Erol MALKOÇ

2.Mehmet OKUTAN

3.Zihni BOZ-BOZOĞLU

/resimler/2019-11/25/1130478414425.jpg

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde Bayan Öğretmenler arasında düzenlenen Masa Tenisi  Turnuvasında Dereceye giren Öğretmenler

1.Elif ÖZGÖLLER

2.Işılay ATASOY

3.Nalan Okur ATAMAN

/resimler/2019-11/25/1131194196323.jpg

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde bulunan İlkokullar Arasında düzenlenen SATRANÇ Yarışmalarında dereceye Giren Öğrenciler

Muhammet Emin SAYLAN

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

SATRANÇ 1.

Berat GERGİN

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

SATRANÇ 2.

Ahmet Buhara BERK

TAŞKIRAN HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU

SATRTANÇ 3.

Ufuk Tuna SARGIN

KARAÇAM İLKOKULU

SATRANÇ 4.

ERAY SEVİNÇ

KARAÇAM İLKOKULU

SATRANÇ 5.

 /resimler/2019-11/25/1131557165791.jpg

Dereceye Giren Öğretmen ve Öğrencilere Kupa ve Madalyaları Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Tarafından Takdim edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde bulunan İlkokullar arasında düzenlenen Resim Yarışmasında

Burçak Hazal ÖZTÜRK

HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU 2 A

RESİM 1.

Hasan TEKKE

ZEKİ BİLGE İLKOKULU 4 A

RESİM 2.

Beren YAMAN

HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU 2 A

RESİM 3.

/resimler/2019-11/25/1132283885280.jpg 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde bulunan Ortaokullar arasında düzenlenen Şiir  Yarışmasında

Melike BAYRAM

ZEKİ BİLGE İLKOKULU 6-A

ŞİİR 1.

Hayrunnisa AKYÜZ

UZUNGÖL ŞEHİT MEHMET AYGÜN İHOO

ŞİİR 2.

Ali Deniz BAŞ

ZEKİ BİLGE İLKOKULU 5-A

ŞİİR 3.

 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İlçemizde bulunan Liseler  arasında düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında

Mısra Nur KURT

ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

KOMPOZİSYON 1.

/resimler/2019-11/25/1133121698499.jpg 

Dereceye Giren Öğretmen ve Öğrencilere Kupa ve Madalyaları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK Tarafından Takdim edildi.

MÜZİK PROGRAMI BÜYÜLEDİ

Programın Son Bölümünde Öğretmen Ahmet KARACA ve Erol Akyüz´ün sahne aldıkları Müzik Eğlence Programı düzenlendi.



İlginizi Çekebilir